BIST 9.883
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.453,57
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Mustafa Sarıgül: Kemal Bey beni aday göstermek zorunda yoksa!..

CHP'nin Şişli Belediye Başkan adayının başka bir isim olacağı söylentisi Mustafa Sarıgül'ü harekete geçirdi. "Şişli Sarıgül diye inliyor" diyen Sarıgül, CHP'nin aday göstermemesi durumunda bağımsız aday olacak mı? Ya da DSP'den aday olur mu?

Abone ol

CHP'nin İstanbul adayının kim olacağı tartışması Ekrem İmamoğlu ile birlikte neredeyse sona gelmişken, ilçe aday adaylarını heyecan sardı. Eski Şişli Belediye Başkanı ve Şişli Belediye Başkan aday adayı Mustafa Sarıgül, "Her gün sahadayım. Bana inanılmaz bir ilgi ve özlem var. Halk Sarıgül'ü istiyor. Şişli Sarıgül diye inliyor" dedi. 

CHP'NİN ŞİŞLİ ADAYI CEMAL CANPOLAT MI?.. Habertürk yazarı Nagehan Alçı, "Son günlerde CHP'nin Şişli adayının eski il başkanı Cemal Canpolat olduğunu çok kesin bir dille söyleyen birçok CHP'li var. İçlerinden bazıları sözlerine güvendiğim kaynaklar" bilgisini paylaştıktan sonra, "Ben ekranda 'Eğer CHP adayı Canpolat olursa Sarıgül bağımsız ya da DSP'den bile girse kazanamayabilir' yorumunu yapmıştım. Bunun üzerine Mustafa Sarıgül aradı" dedi ve Sarıgül'ün sözlerini aktardı: 

'KEMAL BEY BENİ ADAY YAPMAK ZORUNDA'... "Her gün sahadayım. Bana inanılmaz bir ilgi ve özlem var. Halk Sarıgül'ü istiyor. Şişli Sarıgül diye inliyor. Kemal Bey İstanbul'un oylarını yükseltmek istiyorsa beni aday yapmak zorunda. 2014'te İstanbul'a uygun gördüğü bir ismi, üstelik şimdi bu kadar da teveccüh varken Şişli'ye aday yapmamasını bu halka anlatamaz."

CHP ADAY GÖSTERMEZ İSE... CHP'nin aday göstermemesi durumunda bağımsız aday olarak ya da DSP adyı olarak seçime girip girmeyeceği sorulan Sarıgül, "Tek bir seçenek var, o da CHP adaylığı. İstanbul'da büyükşehir dahil, benden başka öne çıkan, sivrilen, halkın tanıdığı, bildiği tek bir aday yok. Parti kazanmayı hedefliyorsa ben ortalamayı yukarı çekerim. Ekrem Bey'in de beni istemesi lazım" dedi.