BIST 9.546
DOLAR 32,50
EURO 34,61
ALTIN 2.476,60
HABER /  GÜNCEL

Muğla'da korkutan deprem! Kaç şiddetinde oldu?

Son deprem Muğla'da oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünün verilerine göre Muğla'nın Ula ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Abone ol

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre saat 23.22'de merkezi Muğla'nın Ula ilçesi olan 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

ARICILAR MAHALLESİNDE EVLERİN TAMAMI HASARLI
Muğla'nın Ula ilçesinde yaşanan 5 büyüklüğündeki deprem, kırsal Arıcılar Mahallesi'ndeki evlerin tamamında hasara neden oldu. Arıcılar'da, deprem nedeniyle dağdan düşen büyük kaya parçaları mahalleye ulaşımın sağlandığı yolları kapattı.

ÇAM AĞAÇLARI DEVRİLDİ
Bu yollar ile evlerde çatlaklar oluştu, yol kenarlarındaki bazı çam ağaçları devrildi. Artçı sarsıntıların sürdüğü mahallede vatandaşların tamamı geceyi araçlarında ve evlerinin önünde ateş yakıp battaniyelere sarınarak geçiriyor.

Yerin 5 km derinliğinde meydana gelen depremde ilk bilgilere göre can ve mal kaybı yaşanmazken, vatandaşlar panik yaşadı. Kandilli ilk önce 5.3 olarak duyurduğu depremde verilerini revize ederek 5.0 olarak yeniden açıkladı.

AFAD: 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın merkez üssünü Ula İlçesi'nin Arıcılar Mahallesi olarak saptadığı deprem, bugün saat 23.22'de meydana geldi. Yerin 12.19 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Ula ilçesinin yanı sıra kent merkezi ve çevre ilçelerden de hissedildi. Depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadı.

VALİDEN AÇIKLAMA

Muğla Valisi Esengül Civelek, Ula ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını bildirdi.

Vali Civelek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, an itibarıyla ilçede herhangi bir olumsuz durumun söz konusu olmadığını belirtti.

Bölgeden 112 Acil Çağrı Merkezine yapılmış herhangi bir arama kaydının da olmadığını vurgulayan Civelek, "Ula Kaymakamımız tüm mahalle muhtarları ile yaptığı görüşmede şu an için herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını teyit etmiştir." ifadesini kullandı.

30 DAKİKADA 7 ARTÇI SARSINTI

Depremin ardından ilk 30 dakikada en büyüğü 3.6 olarak tespit edilen 7 tane artçı sarsıntı daha kaydedildi.