BIST 9.088
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,36
HABER /  GÜNCEL

Müftünün yaptığı sahtekarlığa bak! Bir de savundu...

BOLU'nun Yeniçağa ilçesi Müftüsü Nihat Aktaş'ın, arasının iyi olmadığı Kaymakam Naim Akgül'ü, Belediye Başkanı Recai Çağlar'ın adı, imzası ve unvanı ile mektup düzenleyip, İçişleri Bakanlığı'na şikayet ettiği ortaya çıktı.

Abone ol

BOLU'nun Yeniçağa ilçesi Müftüsü Nihat Aktaş'ın yaptığı sahtekarlık az daha Yeniçağa Belediye Başkanı Recai Çağlar'ın başını yakıyordu. Skandal sahtekarlık Bolu Valiliği'nin Belediye Başkanı Çağlar hakkında soruşturma açmak istemesi üzerine ortaya çıktı. 

BOLU VALİLİĞİ BAŞKANI ÇAĞIRINCA... Bolu Valiliği'nce Yeniçağa Belediye Başkanı Recai Çağlar'a, Kaymakam Naim Akgül'ü içeriğinde gerçek olmayan bilgiler bulunan mektupla İçişleri Bakanlığı'na şikayet ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma açılacağı bildirildi. Valilik, Başkan Çağlar'a, mektupta Kaymakam Akgül'ün psikolojisinin bozuk olduğu, altında çalışan amirleri hakaret ederek, azarladığı ve agresif tavırlar sergilediğini yazdığı söylendi. Başkan Çağlar, kendisinin şikayette bulunmadığını kaydederek, olayın araştırılmasını isteyince polise haber verildi. 

Yeniçağa Müftüsü Nihat Aktaş...

MEKTUBU İMAMA GÖNDERTMİŞ... Polis ekipleri, şikayet mektubunun yazılıp, gönderildiği zamanı belirleyerek, ilçede bulunan postanenin güvenlik kameralarının kayıtlarını inceledi. Kayıtlarda, mektubu gönderen kişinin, ilçede görev yapan cami imamı olduğu görüldü. İfadesi alınan cami imamı, mektubun kendisine Yeniçağa Müftüsü Nihat Aktaş tarafından verildiğini söyledi. İmam, Aktaş'ın kendisine işleri yoğun olduğu için kapalı zarfta verdiği mektubu postaneden göndermesini rica ettiğini kaydetti.

Yeniçağa Kaymakamı Naim Akgül

BELEDİYE BAŞKANI'NIN ADI VE SAHTE İMZASIYLA... İfadesi alınmak üzere Bolu Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne davet edilen Müftü Nihat Aktaş, Belediye Başkanı Recai Çağlar'ın imzasını taklit ederek, şikayet mektubu gönderdiğini itiraf etti. Aktaş, kaymakamın, kendisinin amiri olması nedeniyle direkt kendi adıyla şikayetinden bahsedemediğini belirterek, "Şikayet dilekçesi içeriğinde ifade ettiğim hususlar gerçektir. Kaymakam Naim Akgül, amirleri fırçalayıp, azarlayarak, izin gibi konularda zorluk ve sorunlar yaşatmaktaydı" dedi.

Müftü hakkında 'evrakta sahtecilik' suçundan soruşturma başlatıldı.

Yeniçağa Belediye Başkanı Recai Çağlar

MÜFTÜNÜN BÖYLE OYUN OYNAŞ İÇİNE GİRMESİ... Yeniçağa Belediye Başkanı Recai Çağlar, olayın gerçekleşmesinden büyük üzüntü duyduğunu vurgulayarak, "Kutsal olan dinimizin, ilçemizdeki en üst makamı olan ilçe müftümüz tarafından böyle bir şey yapılması beni dinim, inancım adına gerçekten çok üzmüştür. Çünkü bizim en çok güveneceğimiz ve örnek alacağımız kişinin böyle oyun ve oynaş içerisine girip birisinden kinini tahsil etmesi için plan kurup benim adımı kullanması beni gerçekten çok üzmüştür" dedi.

ARAMIZDA HUSUMET BAŞLATIRDI... İlçenin geleceğini hazırlayan 2 mülki amiri durumundaki kaymakam ile belediye başkanı arasında sürtüşme yaratılmak istendiğini ve böyle bir olaydan Yeniçağa'nın zarar göreceğini belirten Başkan Çağlar şöyle konuştu: "Benim gayretlerim ve olayın üzerine gitmem neticesinde ortaya çıktı. Eğer bu netice olmasaydı ve kaymakam bey fevri davranıp bana karşı husumet bağlamış olsaydı kaybeden Yeniçağa olurdu. İşlerimiz, hizmetlerimiz aksardı. Benim şikayetim devam etmektedir. Bunun sonuna kadar takibini yapacağım."