BIST 9.066
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.293,43
HABER /  EKONOMİ

Moody's'ten Türk bankalarına kötü haber

Türkiye'nin Türk Lirasına yönelik saldırıyı bertaraf etmesnin ardından Kredi derecelendirme kuruluşu Moody'sten 18 Türk bankasıyla ilgili skandal açıklama geldi.Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'deki 20 banka ve finans kuruluşunun notunu indirdi. Moody's, Türkiye'deki 20 bankanın notunu, Türk lirasındaki değer kaybı ve fonlama imkanlarının azalma ihtimali gerekçeleriyle indirdi. BBC Türkçe'nin yer alan habere göre, konuyla ilgili bir açıklama yapan Moody's, "Notların azalmasının nedeni, yatırımcıların güveninin daha da azalmasıyla fonlamanın kısılması ihtimalinin artmasıdır" ifadelerini kullandı. Hangi banka ve finans kuruluşlarının notu düşürüldüğü belirtilmedi. Moody's 17 Ağustos'ta da Türkiye'nin kredi notunu "Ba2"den "Ba3"e düşürmüş ve notgörünümünü "durağan"dan "negatif"e çevirmişti.

Abone ol

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, aralarında 18 Türk bankasının da bulundUğu 20 finans kuruluşunun notunu indirdi.

Moody's, Türkiye'deki 20 bankanın notunu, Türk lirasındaki değer kaybı ve fonlama imkanlarının azalma ihtimali gerekçeleriyle indirdi.

BBC Türkçe'nin yer alan habere göre, konuyla ilgili bir açıklama yapan Moody's, "Notların azalmasının nedeni, yatırımcıların güveninin daha da azalmasıyla fonlamanın kısılması ihtimalinin artmasıdır" ifadelerini kullandı.

Hangi banka ve finans kuruluşlarının notu düşürüldüğü belirtilmedi.

Moody's 17 Ağustos'ta da Türkiye'nin kredi notunu "Ba2"den "Ba3"e düşürmüş ve notgörünümünü "durağan"dan "negatif"e çevirmişti.