BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,79
HABER /  GÜNCEL

MİT'te görevli askerler hakkında gözaltı kararı!

Ankara ve İstanbul'da FETÖ operasyonları düzenleniyor. MİT'te görevli askerlere yönelik soruşturmada 15 asker hakkında gözaltı kararı çıkarılırken İstanbul'daki FETÖ soruşturmasında da 60 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı (MİT) Sinyal İstihbarat Dairesindeki yapılanmasına yönelik soruşturmada 14 muvazzaf astsubay gözaltına alındı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, FETÖ soruşturması kapsamında daha önce gözaltına alınan ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan MİT Sinyal İstihbarat Dairesinde görevli askerlerin ifade ve teşhisleri doğrultusunda örgütle irtibatlı oldukları iddiasıyla 15 muvazzaf astsubay hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Ankara merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda şüphelilerden 14'ü gözaltına alındı.

Zanlıların, ifade işlemleri için emniyete getirildikleri öğrenildi.

Öte yandan Fetullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) mensup oldukları ve örgütün örgütün mali yapılanması ile şifreli haberleşme ağı Bylock kullanıcısı oldukları iddiasıyla 60 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 17 ilde operasyon düzenlendi. 

BYLOCK VE MALİ YAPILANMA OPERASYONU
Alınan bilgiye göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY mensuplarının şifreli mesajlaşma programı ‘ByLock’ kullandıkları tespit edilen 43 şüpheli ile İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından örgütün mali yapılanmasında yer aldıkları tespit edilen 17 FETÖ üyesinin yakalanması için bu sabah saatlerinde toplam 60 şüphelinin yakalanması için operasyon kararı alındı.

Savcılık talimatıyla harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, farklı meslek gruplarından şüphelilerin yakalanması için İstanbul başta olmak üzere Ankara ve İzmir’in de aralarında olduğu 17 kentte 60 adrese operasyon düzenledi.
Operasyon kapsamında FETÖ zanlısı çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığı ve adreslerdeki aramaların sürdüğü bildirildi.