BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor 81 ile genelge gitti

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz dün okulların tatil olmasıyla birlikte öğrencilere karne verdi. İsmet Yılmaz yaptığı açıklamada, her şeyin karne olmadığını bu 15 günlük tatilde öğrencilerin iyi dinlenmesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

Milyonlarca öğrenci dün 15 günlük tatile girdi. Kimi karne mutluluğu yaşarken kimi öğrenci de üzüldü. Fakat Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan bir mesaj geldi. Yılmaz, "Çocuklarımızın başarılarını sadece karne notlarından ibaret görmemeliyiz. Unutmamalıyız ki karne, tek başına başarı göstergesi değildir" ifadelerini kullandı.

Okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve ortaöğretimdeki yaklaşık 18 milyon öğrenci, dün karnelerini alarak yarıyıl tatiline çıktı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yarıyıl tatilinde öğrencilere ödev verilmeyeceğini belirterek, “Sadece öğretmenlerimizden evlatlarımıza bu tatil döneminde rehberlik yapmalarını, yönlendirici olmalarını istiyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Eryaman Kooperatifler Birliği Ortaokulu’nda 2017-2018 eğitim öğretim yılı birinci dönem karne dağıtım törenine katıldı. Yarıyılı tamamladıklarını anımsatan Yılmaz, öğrencilerin çok başarılı bir yarıyılı geride bıraktığına inandığını dile getirdi. Yılmaz, şunları kaydetti:

“Bu tatilin hakkını vermeleri, öncelikle iyi bir dinlenme, dinlenmenin yanında bol bol kitap okuma, ailesiyle birlikte şehrini, beldesini tanıma, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılma... Çünkü sportif, sosyal, kültürel faaliyetlerin çocuklarımızın sosyal gelişimlerine de katkısı olacağına inanıyoruz. ‘Beşikten mezara kadar eğitim’ diyoruz. En iyi zaman değerlendirme kitap okumakla olur ama mutlaka sosyal ve kültürel bir etkinliğe katılarak da çocuklarımızın, evlatlarımızın kendilerini sosyal yönden geliştirmelerini istiyoruz. Karnelerinden dolayı kendilerini tebrik ediyoruz. Onlara en büyük desteği veren öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Velilere de teşekkür ediyoruz.”

GENELGE GÖNDERDİK

Yılmaz, yarıyıl tatilinde öğrencilere ödev verilmeyeceğini belirterek, “Ödev kesinlikle vermiyoruz, genelgeyi de gönderdik. Sadece öğretmenlerimizden evlatlarımıza bu tatil döneminde rehberlik yapmalarını, yönlendirici olmalarını istiyoruz” dedi. 

NOTLARDAN İBARET DEĞİL

Bakan İsmet Yılmaz, yarıyıl tatili dolayısıyla bir de mesaj yayımladı. Yılmaz, mesajında her bir öğrencinin ayrı bir değer olduğunu vurgulayarak, “Evlatlarımızın derslerinde başarılı bir öğrenci olabilmeleri kadar iyi insan olabilmeleri, evrensel değerlere açık, milli ve manevi değerleri benimsemiş bireyler olarak yetişmelerini de son derece önemsiyoruz” dedi. Veli, okul ve öğretmen iletişiminin önemine işaret eden Yılmaz, “Çocuklarımızın başarılarını sadece karne notlarından ibaret görmemeliyiz. Unutmamalıyız ki karne, tek başına başarı göstergesi değildir. Öğrencilerimizin davranış, tutum, şahsiyet ve zekalarının bir göstergesi olmayan karneler sadece dönem boyunca derslerde gösterdikleri başarının neticesidir” ifadelerini kullandı.