BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.505,82
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanlığı o hesapları tek tek MİT'e bildirdi

Milli Eğitim Bakanlığı sosyal medyada yer alan ders kitapları ile ilgili iddialar üzerine harekete geçti. İddiaların gerçek dışı olduğunu belirten bakanlılık yetkilileri kara propaganda yapan hesapları MİT'e bildirdi.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sosyal medyada yer alan ders kitapları ile ilgili önemli bir karar aldı. Sosyal medya hesaplarını tek tek tespit eden MEB, ders kitaplarıyla ilgili sosyal medyaya yansıyan ‘Kara propaganda, cinsiyetçi, toplumun örf ve adetleriyle uyuşmayan’ paylaşımları Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) bildirdi


Hürriyet'te yer alan habere göre Talim Terbiye Kurulu Başkanı (TTKB) Alpaslan Durmuş, paylaşımların dünyanın dört bir yanından FETÖ’cüler tarafından yönetilen sahte hesaplar aracılığıyla organize edildiğinin tespit ettiklerini söyledi. Durmuş, “Söz konusu kitapla ilgili sosyal medyada hem solcuları hem sağcıları kışkırtacak kapsamlı bir kara propaganda başladı” dedi.

İDDİALAR YALAN
Durmuş, FETÖ’nün yıllarca finans kaynağı olan ders kitapları yayıncılığından çıkarılmasıyla sosyal medyada ders kitaplarına ilişkin büyük bir saldırının başladığını savundu. Durmuş, “Saldırılarla ders kitaplarının yanı sıra hükümetin ve devletin öğrencilere dağıttığı ücretsiz ders kitapları da hedef alındı. Sahte hesapları ve halkı kışkırtan paylaşımlarını dosyalayarak MİT’e sunduk. Bunlar dünyanın dört bir yanından FETÖ’cü hesaplar. Ukrayna’dan, Almanya’dan, Avustralya’dan paylaşımlar. Bizim ders kitaplarımızda iddia edilen paylaşımların hiçbiri yok. Milletimiz rahat olsun” diye konuştu.