BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.420,94
HABER /  GÜNCEL

Midyat'tan acı haber geldi Mardin'de son durum

MARDİN Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne dün bölücü terör örgütü PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan polislerden biri kurtarılamayarak şehit oldu. Midyat'ta şehit sayısı 3'e yükseldi.

Abone ol

MARDİN'de dün saat 11.15 sıralarında Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. 

Bomba yüklü panelvan tipi araçla yapılan saldırıda 2 kadın polis memuru şehit olmuş, 3 sivil vatandaş hayatını kaybetmişti. Acı haber bu sabah geldi. Saldırıda yaralanan polislerden Ökkeş Özdemir kurtarılamayarak şehit oldu. Midyat'ta şehit sayısı 3'e yükseldi.

MİDYAT SALDIRISI ÖLÜ VE YARALI SAYISI ARTTI

Yaralılar arasında bulunan ve durumu ağır olan 1 kadın polis memuru ile bir vatandaş da Midyat Devlet Hastanesi'nde doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatlarını kaybetti. Saldırıda şehit olan polislerinin 2'sinin de kadın olduğu bildirildi.  Mardin Valliği, saldırıda hayatanı kaybedenlerin sayısının 5, yaralı sayısının ise 51 olduğu açıkladı.

Bu sabah saatlerinde Midyat'tan bir acı haber daha geldi. Dünkü saldırıda yaralanan 1 polis memuru tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Midyat'taki saldırıda şehit sayısı 3'e yükseldi.

Emniyet Müdürlüğü binasının yanı sıra marketler, kamu binaları, işyerleri, evlerin bulunduğu ve vatandaşların yoğun olduğu Cumhuriyet Bulvarı üzerinde, önünde beton bloklar ve demir bariyerler bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önüne bomba yüklü minibüsle gelen terörist, araçla içeriye girmek isteyince, durumundan şüphelenen bina girişindeki polisler araca ateş açtı. Bu sırada PKK’lı terörist, demir korkuluk ve bariyerlerin önünde bomba yüklü minibüsü infilak ettirdi ve ortalık bir anda savaş alanına döndü.

BETON BLOKLAR VE BARİYERLER BÜYÜK FACİAYI ÖNLEDİ

Saldırıyı gerçekleştiren terörist minibüsle birlikte parçalanırken, çıkan yargında Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki araçlar da alev aldı. Kilometrelerce uzaktan duyulan şiddetli patlamada Emniyet Müdürlüğü binası büyük hasar görürken, çevrede bulunan ev, iş yerleri, marketler de hasar gördü. Saldırının ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslar ve vatandaşlar tarafından Midyat Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, itfaiye ekipleri alevlere müdahale ederek söndürdü. Emniyet girişinde beton bloklar ve demir bariyerlerin bulunmaması halinde, facianın boyutunun daha da büyük olabileceği belirtildi. 

HALK KAN VERMEK İÇİN HASTANEYE KOŞTU

İlçede patlama büyük paniğe neden olurken, vatandaşlar yaralıların bulunduğu Midyat Devlet Hastanesi’ne akın ederek, onların sağlık durumları hakkında bilgi almaya çalıştı. Bu sırada bazı vatandaşların da olası kan ihtiyacını karşı hastaneye gittikleri belirtildi. İçindeki doktorlar da acil olarak göreve çağrıldı. Durumu ağır olan yaralılar çevre il ve ilçelerdeki hastanelere sevk edildi. Saldırının ardından polis ekiplerine takviye olarak jandarma da devreye girerek, stratejik yerlerde güvenlik önlemi aldı. Mardin il merkezinden de ilçeye takviye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM SALDIRIYI YAPANLARI AÇIKLADI

Başbakan Binali Yılıdırım Midyat'taki saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım, "Saldırıyı gerçekleştiren katil PKK örgütüdür" ifadesini kullandı. 

1 TON PATLAYICI YÜKLEYİP KARGO ARACI GÖRÜNTÜSÜ VERDİLER

Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bomba yüklü araçla PKK’lıların düzenlediği saldırının detayları da ortaya çıkmaya başladı. Olay yerinde polis ekiplerinin yaptığı incelemede elde edilen ilk bilgilere göre infilak ettirilen minibüse yaklaşık 1 ton patlayıcı yüklendiği belirlendi. PKK’lıların bomba yüklü minibüs bir kargo firmasının amblemlerine de yapıştırarak kargo aracı görüntüsü verdiği, bu yöntemle Emniyet Müdürlüğü’nden içeriye girmeye çalıştığı ortaya çıktı.

ŞEHİT POLİSLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Saldırıda şehit olan kadın polis memurlarının kimlikleri belli oldu. Saldırıda olay yerinde şehit olan polis memuru Nefize Özsoy’un ardından hastanede şehit olan polis memurunun da Şerife Özden Kalmış olduğu belirlendi.

Şehitlerden Nefize Özsoy’un Edirne nüfusuna kayıtlı olduğu ve Midyat’ta geçen yıl polis servis aracına yönelik düzenlenen saldırıda yaralanan polis memuru olan eşi Cumhur Özsoy’un da Kırklareli Emniyet Müdürlüğü’nde görev yaptığı belirtildi. Bugünkü saldırıda şehit olan Nefize Özsoy’un da eşinin yanına tayin beklediği öğrenildi.

Saldırıda şehit olan polis memuru Şerife Özden Kalmış’ın da Kastamonu nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Şehit Şerife Özden Kalmış aynı zamanda Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı döneminde yakın korumasıydı. Genç polis şark görevi için Mardin'de bulunuyordu.
Şehit polis memuru Nefize Özsoy’un, eşi Cumhur Özsoy'un 2015 yılında Midyat'ta terör örgütünce uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda yaralandığı, tedavisinin ardından Kırklareli Emniyet Müdürlüğünde göreve başladığı, şehit Özsoy’un da eş durumundan Kırklareli’ye tayin beklediği öğrenildi.

Mardin'in Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teröristlerce bomba yüklü araçla yapılan saldırıda yaralanan polis memuru Ökkeş Özdemir, kaldırıldığı Diyarbakır Askeri Hastanesi'nde kurtarılamayarak şehit oldu.

Dün öğle saatlerinde Midyat ilçesinde PKK’lılar ilçenin en merkezi yeri olan Cumhuriyet Bulvarı üzerinde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına bomba yüklü minibüsle intihar saldırısı düzenledi. Düzenlenen saldırıda 2 polis memuru şehit olurken, 2 vatandaş hayatını kaybetmiş, olayda 51 kişi de yaralanmıştı.



Yaralılar arasında bulunan Osmaniye Merkez Çağşak köyü nüfusuna kayıtlı polis memuru Ökkeş Özdemir, kaldırıldığı Diyarbakır Askeri Hastanesi'nde kurtarılamayarak şehit düştü. 27 yaşındaki şehit polisin evli olduğu ve 8 aylık Alptuğ isimli bir çocuğu olduğu, 2 aydır da Midyat'ta görev yaptığı öğrenildi.

SALDIRIDA ÖLEN SİVİL VATANDAŞLAR

Saldırıda yaşamını yitiren 3 kişinin de  31 yaşındaki Fahrettin Ekici, 61 yaşındaki Bekir Sayan ile eşi 59 yaşındaki Hayriye Sayan olduğu belirlendi. 

Fahrettin Ekici’nin bir süre önce evlendiği ve ilçede çiftçilik yaparak geçimini sağladığı, olay sırasında emniyet binası yakınlarındaki bankaya ait ATM’den para çekmek için geldiği belirtildi.

ERDOĞAN, SALDIRIYI LANETLEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Midyat'taki saldırıyı lanetledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'in Midyat  ilçesinde emniyet güçlerini hedef alan bombalı saldırıya ilişkin yetkililerden  bilgi aldı.  Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı telefonla arayarak olay hakkında bilgi aldı.  Saldırıyı lanetleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, gelişmeleri yakinen takip ettiği,  bu çerçevede Mardin Vali Yardımcısı Erkan Çapar ile de bir telefon görüşmesi yaptığı kaydedildi.

HDP DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ ALTAN TAN'A TEPKİ

PKK'lıların bomba yüklü araçla düzenlediği saldırının ardından ilçeye giden HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, olay yerinde inceleme yaptığı sırada bir grubun tepkisiyle karşılaştı. Öfkeli kalabalık, Tan'a, "Bunlar hep sizin yüzünüzden oldu. Biz sizi sorunu çözmek için gönderdik, daha çok insan ölsün diye değil. Allah PKK'ya destek verin belasını versin" diyerek yuhaladılar. Tepkiler üzerine Altan Tan, arabasına binerek bölgeden uzaklaşırken, bazı kişilerin araca tekme attığı görüldü. Tan, daha sonra bölgeden uzaklaştı.