BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.301,82
HABER /  SEÇİM

MHP'ye ağır darbe HDP artık üçüncü parti

1 Kasım seçim sonuçları MHP'yi yıktı. Meclis'teki milletvekili sayısına göre MHP artık dördüncü parti, 3. parti ise HDP oldu.

Abone ol

TÜRKİYE seçim sonuçları en büyük darbeyi MHP'ye indirdi. 7 Haziran seçimlerinin ardından koalisyon görüşmelerinde izlediği yol Devlet Bahçeli'ye çok pahalıya patladı. MHP meclisteki konumunu HDP'ye kaptırdı.

1 Kasım milletvekili seçim sonuçları geldikçe MHP şoka girdi. Milletvekili sayısı bakımından MHP 7 Haziran seçimlerine göre yarı yarıya kayıp yaşadı. İlk kez HDP milletvekili sayısında MHP'yi solladı ve mecliste üçüncü parti konumuna çıktı. MHP ise artık dördüncü parti.

MHP VE HDP MİLLETVEKİLİ SAYISI

7 HAZİRAN VE 1 KASIM SEÇİM SONUÇLARI

7 Haziran seçim sonuçlarına göre MHP yüzde 16.29 oy oranıyla 80 milletvekili çıkarmıştı. 1 Kasım seçimlerinde MHP büyük bir kayıp yaşadı oy oranı yüzde 11.97'ye indi. Milletvekili sayısı ise yarı yarıya azaldı ve 41'e düştü. MHP yüzde olarak HDP'nin önünde yer alsa da milletvekili sayısı itibariyle mecliste 4. parti konumuna düştü. HDP 7 Haziran seçimlerinde yüzde 13.12 oy alarak 80 milletvekili çıkarmıştı. 1 Kasım seçimlerinde HDP'nin milletvekili sayısı 59'a indi.

MHP AĞIR YARALI SARI KART YEDİ

MHP seçim sonuçları itibariyle en ağır yarayı alan parti oldu. Genel başkan yardımcısı dahi milletvekili seçilemedi. Seçim sonuçlarına bakıldığında bunda Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin 'koalisyon kapılarını' kapatmasının rolü olduğu görülüyor.

7 Haziran seçimlerinde AK Parti'ye sarı kart çıkaran çıkaran seçmen bu kez kartı Devlet Bahçeli'ye gösterdi.