BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,01
ALTIN 2.323,40
HABER /  GÜNCEL

MHP'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı adayı belli oldu

MHP'nin 2019 yerel seçimlerde aday göstereceği ismler yavaş yavaş netleşmeye başladı. İlk olarak Ankara Etimesgut'un adayını açıklayan MHP'de, Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı mevcut Başkan Hüseyin Sözlü oldu.

Abone ol

ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü bugün genel merkeze geldi. Sözlü burada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti. Görüşmede MHP Lideri'nin, Sözlü'ye “Siz halen adana büyükşehir belediye başkanımızsınız. Ve aynı zamanda büyükşehir başkan adayımızsınız yolunuz açık olsun’ dediği öğrenildi. 

Ankara Etimesgut'ta düzenlenen Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali Festivalin açılışında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli yerel seçimlerde Etimesgut Belediye Başkan Adaylarının yeniden Enver Demirel olacağını açıklamıştı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti

Hüseyin Sözlü kimdir?
Hüseyin Sözlü, 1965 yılında Adana, Ceyhan’ın Çokçapınar Köyü’nde doğdu. İlköğrenimini köyünde, ortaöğrenimini ise Ceyhan Yaltır Kardeşler Ortaokulu ve Ceyhan Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladı. Daha sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne girerek 1989 yılında “Ziraat Mühendisi” olarak mezun oldu. 1990 yılında DSİ’de İşletme Mühendisi olarak göreve başladı, 1997 yılında DSİ Kösreli İşletme ve Bakım Başmühendisliği’ne atandı.

1999’dan itibaren aralıksız üç dönem Ceyhan Belediye Başkanlığı’na seçilmiş olan Hüseyin Sözlü, bunun yanı sıra Türkiye Mahalli İdareler İşveren Sendikası Genel Başkanlığı, Türkiye İşveren Sendikaları Yönetim Kurulu Üyeliği ve Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütmektedir.

Hüseyin Sözlü, 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi‘nden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Hüseyin Sözlü, evli ve üç çocuk babasıdır.