BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,29

MHP’de muhalefet bloğu çatladı...

MHP’de, bundan sonra sonuç ne olursa olsun hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı aşikar..

MHP, tarihinin en zor günlerini yaşıyor.

Hiçbir dönem böylesine hareketli günler yaşamayan, içerisinde hiçbir dönem böylesine kırılma olmayan  

MHP’de, bundan sonra sonuç ne olursa olsun hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı aşikar..   

Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin yaptığı sert açıklamalar gösterdi ki, hesaplaşma dönemi başladı!

Yani Genel Merkez ile adaylar arasında ipler tamamen koptu..

Düşmanlığa dönüştü!.

Özellikle de Meral Akşener ile..

***

Çok çarpıcı bir gelişme oldu..

Bütün gözler 15 gün içinde kararını vereceğini açıklayan Yargıtay’a çevrilirken, dört tarafı güvenlik güçleri ile çevrilmiş salonun önündeki tablodan sonra genel başkan adayları arasında  kriz patladı..

Muhalefet cephesinin tam merkezinde olan  bir isimle konuşurken, 4 Genel Başkan adayı Koray Aydın, Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Meral Akşener arasında da iplerin koptuğu gerçeğini ortaya koydu.

Yani muhalefet bloğu resmen çatladı..

Koray Aydın’ın, kurultaya kadar birlikte hareket edilmesi gerekirken sürekli kendini öne çıkarmaya çalıştığı, son olarak salonun önündeki görüntülerin bardağı taşırdığı gerekçesiyle Akşener’e ‘REST’ çektiğini söyleyelim..

Sinan Oğan ve Ümit Özdağ’ın da Aydın’ı desteklediğini belirtelim..

Koray Aydın’ın  “Bizim amacımız  kurultay yapmak isterken, partimizi de koruyup kollamak. Ne yazık ki Meral Hanım kendine oynuyor. Kusura bakmasın ama şov yapıyor. Bu da başta Koray Bey olmak üzere diğer aday arkadaşları rahatsız etti. Artık herkes kendine yoluna. Akşener bildiğini yapsın. Eğer kurultay yapılırsa herkes orada kozlarını paylaşır” dediği kendisine yakın cephe tarafından açıkça konuşuluyor..

***

Açıkçası “Hep beraber salonun önüne gidip, hep beraber döneceğiz. Bildirgeyi de Yusuf Halaçoğlu okuyacak. Bizler herhangi bir açıklama yapmayacağız” şeklinde alınan ortak karara  Akşener’in kongre salonu önünde uymadığı orada tek başına kalarak olayı şova dönüştürmesi muhalif cephede  yolları ayırdı

Bu noktada çok çarpıcı iddialar da geliyor..

Akşener’in eski DP ve DYP’deki gruplarla çalıştığı, MHP Genel Başkanı  olamaması halinde ise “Ne yapayım MHP’de önümü açmadılar” diyerek merkez sağda DP- DYP ekseninde bir oluşuma gideceği de söyleniyor..

‘Hamamönü’ denen grupta olayın içinde!

Bu arada Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin yaşanan olaylar sonrasında yaptığı “Bu görüntüye neden olanlar için gereken işlemler yapılacak” açıklaması ile Yargıtay kararı ne olursa olsun Akşener’in tedbirli olarak Disiplin Kurulu’na verilme sürecinin başlatılmasının artık yüzde yüz olduğu görülüyor..

***

İşin özeti..

MHP’de Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye karşı olağanüstü kurultay yapılması için bir araya gelerek dörtlü cephe açan adaylar arasında kriz patlak verdi..

Muhalefet cephesinde son durum şu..

Artık bir tarafta Koray Aydın, Sinan Oğan, Ümit Özdağ..

Diğer tarafa Meral Akşener..

Yollar ayrıldı yani!..

Bundan sonra dördünün bir araya gelme şansı ‘0’  

Eğer Yargıtay olağanüstü kurultay kararı verirse görülüyor ki Koray Aydın-Meral Akşener savaşı yaşanacak..

Tabi Akşener Bahçeli’ye rağmen aday olabilirse!

Ama şu da bir gerçek Akşener’in şartlar ne olursa olsun, MHP’de Genel Başkan olamazsa dahi arkasına aldığı güçlerle kendine yeni bir yol haritası belirleyip, yeni bir oluşuma gitmesi de sürpriz olmayacak..

Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan bellidir misali!