BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

MHP'DE GEMİLER YAKILDI!..

Bahçeli operasyon için düğmeye bastı. Akşener’in şok B planı.. Çağrı Heyetinden Bahçeli’ye uzlaşma teklifi..

MHP, tarihinin en hareketli ve en kritik günlerini yaşıyor.

Her gün birbirinden ilginç gelişmeler meydana geliyor..

Çağrı Heyeti’nin 19 Haziran’da, Genel Merkez’in 10 Temmuz’da Olağanüstü Kurultay yapılacak diyerek karşılıklı restleşmeleri sonrası belirsizlik sürerken,  bugünlerde sessiz bir şekilde tam bir kaos ortamı hakim..

Sessizce büyük bir hesaplaşmanın yaşandığını söylemek mümkün.

Peki neler  yaşanıyor..

 BAHÇELİ AKŞENER’İ SİLDİ!

Bütün gözlerin üzerinde olduğu  10 Temmuz'da kurultay yapılacağını ve aday olduğunu açıklayan Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin ortaya çıkan şartlar sonrası  adaylar ve kurultay delegeleri üzerinde büyük bir operasyon için düğmeye bastığı öğrenildi..

Bahçeli’nin ne pahasına olursa olsun Akşener’e koltuğu teslim etmemek için hesaplarını yaptığını artık MHP Genel Merkezi’nde herkes seslendiriyor.

Bahçeli’nin düşündüğü operasyonun ilk halkası şu..

 İMZA VERENLER DİSİPLİNE Mİ?

Olağanüstü kurultay için imza veren oy kullanacak birçok delegeyi, tedbirli olarak Disiplin Kurulu’na vererek kurultayda oy kullanmalarının önüne geçilmesi için dosyalar hazırlanıyor. Genel Merkez bu hamle ile muhaliflerin seçimdeki direncini kırmayı hesap ediyor.

Yakında bu  girişim patlar..

 BAHÇELİ’NİN AKŞENER HAMLESİ

Asıl bomba gelişme ise,  hep konuşulan  ama bugüne kadar resmi bir adım atılmayan Genel Başkan Adayı Meral Akşener’in de tedbirli olarak Disiplin Kurulu’na verilerek aday olmasının önünün kesilmesinin kesinleştiği bilgisi.

Dün görüştüğümüz Bahçeli’ye yakın bir isim ilginç  mesajlar verdi..

Bakın neler söyledi..

 “Meral Hanım’ın aday olma şansı yok. Yaptığı çıkışlar sınırı aştı. Bizce kasıtlı yapıyor. Yangına benzinle gidiyor. Göz göre göre ‘beni Disiplin Kurulu’na verin’ diye haykırıyor . Diğer adayların yaklaşımı ile Meral Hanım’ın yaklaşımı arasında büyük farkı herkes görüyor” 

İlginç değil mi?

Çağrı Heyeti’nden bir isimle de yaptığım bir görüşmede böyle bir gelişmelerin duyumlarını aldıklarını  söylemesi, MHP’yi olağanüstü kurultay öncesi büyük bir  hesaplaşma beklediğini neredeyse teyit ediyor.

Bahçeli  Akşener konusunda gemileri yakmış durumda.

Keza Akşener'de Bahçeli için..

Genel Merkez’in  Akşener'e karşı  bütün stratejisini hazırladığını söylerken  Akşener'inde 'B' planına kenarda tuttuğunu söyleyelim.

MHP tüzüğüne göre tedbirli olarak Disiplin Kurulu’na verilen isimlerin mahkemeye gitme şansları olmadığı gibi, seçme ve seçilme haklarının askıya alınması Genel Merkez’in elindeki en büyük güç konumunda.

 AKŞENER’İN B PLANI HAZIR!

O nedenle Meral Akşener cephesinin durumdan haberdar olduğunu söylemek de zor değil. Böyle bir durumda Akşener’in B planını hazır tuttuğu, seçime girememesi halinde parti ile yollarını ayırma olasılığının çok güçlü olduğu kendine yakın isimler tarafından söyleniyor.

Akşener’in MHP dışında eski merkez sağ partilerde yer alan  DYP ve ANAP kökenli bazı siyasetçilerin yanı sıra AK Parti’de dışarıda kalan bazı isimlerle de dirsek temasında olduğu yönünde güçlü bilgiler geliyor.Bu isimlerin  Akşener stratejinde önemli rol oynadığını beirtmek hiçte zor değil..

Yani Akşener her türlü olasılığa karşı   siyasette  oyun dışı kalmamak adına kendine lider olarak rol almaya kararlı görünüyor. 

Çevresinde böyle bir oluşum var..

 KORAY AYDIN’IN SESSİZLİĞİ

Bu arada Bahçeli’nin “Adaylar içinde tek ülkücü Koray Aydın” diyerek övgü ile bahsettiği Aydın’ın sessiz bir şekilde süreci takip etmesi dikkat çekiyor. Akşener’in  tedbirli olarak Disiplin Kurulu’na verilip aday olamaması halinde  kurultayda Bahçeli ile Aydın’ın baş başa kalmasının sürpriz olmayacağını iyi görüyor.

Sinan Oğan’ın bir süre önce kendisine yöneik ihraç kararının  itirazı sonrası Yargıtay’dan dönmesine rağmen  Genel Merkezde hala üyeliğinin aktif  olmadığı  bu nedenle bırakın aday olmayı oy dahi kullanamayacağı   iddia ediliyor.

 19 HAZİRAN DA OLSUN 10 TEMMUZ DA

Öte yandan bir başka gelişme ise uzlaşma arayışı.Olağanüstü Kurultay tarihi için Çağrı Heyeti ile Genel Merkez arasında diyalog kurulması açısından devreye arabulucuların  olduğunu belirtelim. 

Bu yönde iki tarafı da memnun edecek çalışmaya göre; muhaliflerin istediği gibi Çağrı Heyeti’nin belirlediği 19 Haziran’da tüzük kurultayı, Genel Merkez’in belirlediği 10 Temmuz’da da seçimli kurultay yapılacak. MHP’de uzlaşma arayan aracılar, Genel Başkan Bahçeli’ye böyle bir teklifi götürmeye hazırlanıyor.

 MUHALİF ADAYLAR KATILMAYACAK

Böyle bir teklife Bahçeli’nin nasıl bir cevap vereceği merak konusu olmaya başladı. Havanın gerginleşmemesi için de 19 Haziran’da  tüzük kurultayının yapılması halinde  bu kurultaya  gerginlik olmaması için Genel Başkan adaylarının katılmaması ve hiçbir konuşma yapılmaması konusunda da muhalif cephede fikir birliğine varıldığını da belirtelim..

***

MHP’de  aylardır yaşanan tartışmalarının ardından  ortaya çıkan son tablo sonrası sessiz bekleyiş başladı..

Kapalı kapılar ardından hesaplar yapılıyor..

Bahçeli’ de, muhaliflerde pes etmiyor..

Bakalım kim galip gelecek?

Açıkçası MHP   “Neyin ne olacağı kestirilemeyen” büyük bir belirsizlik içerisinde  yarın büyük bir fırtınaya dönüşecek son düzlüğe girdi..

Hep yazdım..

MHP'de kol kırıldı yen içinde kalmadı artık!..