BIST 9.882
DOLAR 32,46
EURO 34,84
ALTIN 2.447,50
HABER /  EKONOMİ

Mevduat hesaplarıyla ilgili çok önemli vergi düzenlemesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan kararname ile Türk Lirası mevduat hesaplarından aylınan vergi oranları düşürülürken, dövizle mevduat hesaplarındaki vergi oranı artırıldı...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vadeli mevduat hesabı sahiplerini ilgilendiren bir kararname yayımladı. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Türk lirasıyla tasarrufun teşvik edilmesi amaçlanıyor. Türk Lirası tasarruflarına teşviğin amaçlandığı yeni vergi oranları, bugünden itibaren geçerli olacak ve 3 ay sonra eski orana dönülecek.

TL İLE MEVDUAT HESAPLARINA MÜJDE... Bankalardaki Türk lirası mevduat hesaplarından alınan vergi oranı düşürüldü. Türk Lirası mevduatında 6 ay vadeye uygulanan vergi oranı yüzde 5 oldu. 1 yıla kadar vadeli Türk Lirası mevduat hesabında stopaj oranı yüzde 3'e indirildi. 1 yıldan uzun vadeli Türk Lirası mevduat hesaplarında yüzde 10 olan vergi oranı sıfırlandı.

DÖVİZLE MEVDUATA VERGİ ARTIŞI... Bankalardaki döviz mevduat hesaplarından alınan vergi oranlarında artışa gidildi. 6 aya kadar olan döviz mevduatı vergi oranı yüzde 20’ye yükseldi. Vadesiz veya 1 yıla kadar vadeli döviz hesaplarında stopaj oranı yüzde 16'ya çıkarıldı.  Vadesiz veya 6 aya kadar vadeli döviz hesaplarında stopaj oranı yüzde 20'ye yükseltildi.

3 AY SONRA ESKİYE DÖNÜLECEK... Vadeli mevduat hesaplarından alınan vergi ve stopaj oranlarında 3 ay sonra yeniden eski oranlar kullanılacak.