BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Merkür Retrosuna Dikkat!..

Kova burcunda ilerleyen iletişim gezegeni Merkür, 21 Ocak - 11 Şubat aralığında Retro harekette olacak.

Kova burcunda ilerleyen iletişim gezegeni Merkür, 

21 Ocak - 11 Şubat aralığında Retro harekette olacak.

Mitolojide Merkür gezegeni en çok “Tanrıların habercisi” olarak tanınır.  Tüm zihinsel faaliyetler, yetenekler, okuma, yazma, konuşma, öğenme, iletişim, seyahat, eğitim, ulaşım, nakliye, ticaret,  pazarlama, yakın çevremiz, kardeşlerimiz Merkür’ün yönetimindedir. 

Merkür Güneş etrafındaki turunu ortalama  1 Güneş yılında tamamlar.

Güneş' e yakınlığından dolayı en fazla Güneş ' ten 28 derece uzaklaşabilir. Bir burçta yaklaşık 2 ila 3 hafta arası kalır. Senede ortalama 3 kere Retrograde hareket yapan Merkür Retro olduğu zaman  bulunduğu burçta 2-3  ay kadar kalabilir. Çok hızlı bir gezegen olan Merkür retro döneminde yavaşlar ve dünyanın yörüngesine yakın bir konuma gelir. Biz bunu geri hareket ediyormuş gibi algılarız aslında fiziksel olarak geri gitmez. Merkür diğer gezegenlerden farklı olarak büyük bir metal çekirdeğe sahiptir. Bu çekirdek gezegenin yüksek bir manyetik güç oluşturmasını sağlar. Özellikle retro dönemlerde bu manyetik güç dünyamızı daha fazla etkiler ve elektronik araçların bozulma sebebi de budur.

Modern dünyada Merkür bilginin yayılmasına yardımcı olur. Merkür İkizler burcu ve Başak burcunun yöneticisidir. Bunun yanında evrensel zodyakta 3. evin ve 6. evin yöneticileri olarak bilinir. 

Zihinsel yeteneklerimiz, düşünce gücümüz ve iletişim tarzımızı etkileyen Merkür, retro hareket yaptığında, temsil ettiği alanlarda gecikmeler, yavaşlamalar ve aksilikler oluşturabilir. Merkür' ün Retro olduğu zamanlar iletişimde sorunlar yaşarız. Uzun zamandan beri görmediğimiz pek çok insanla karşılaşabilir yarıda bıraktığımız işlerimizi tamamlayabiliriz.

Merkür retro iken nelere dikkat etmeliyiz?

Bu dönemde yeni girişimler ve anlaşmalar yapmak yerine eksik işlerimizi tamamlamak, problemlerimize çözümler aramak daha doğru olacaktır. Yeni kararlar almak ve uygulamak için acele etmemelisiniz. Kuşkusuz bir çok ilginç fikirler üretebilirsiniz ancak retro bittiğinde kararlarınızın ve şartlarin da değişebileceğini unutmayın.

Yeni anlaşma ve sözleşme yaparken çok dikkatli olunuz . Merkür' ün Retro zamanlarında yapılan anlaşmalarda ileride problemler çıkabilir.  Merkür randevuları seyahatleri ve mesajları da yönettiği için bu dönemlerde randevularınız gecikebilir , toplantılar geç başlayabilir. Eğer bu dönemlerde anlaşma yapmak zorundaysanız, anlaşma maddelerini çok dikkatli bir şekilde okuyunuz.

Bu dönemde çok mecbur kalmadıkça önemli alışveriş yapmayın. Bu dönemde aldığınız bir ürün arızalı olabilir ya da olması gerekenden pahalıya mal olabilir. Özellikle elektronik eşyalarda yeni otomobillerde bu dönemde problemler çıkabilir . Merkür Retro iken arzu ettiğiniz ürünü araştırabilir, Merkür düzeldiği zamanda ürünü satın alabilirsiniz.

Eski arkadaşlarla görüşebilirsiniz...

Bu dönemlerde eskiden yaşadığınız ya da seyahat etttiğiniz yerlere tekrar gidebilirsiniz. Uzun yıllar önce gördüğünüz eski dostlarınızla, akrabalarınızla karşılaşabilirsiniz. Bu dönemde eski ilişkilerin tekrar gündeme gelmesi de söz konusu.. Aslında ilişkilerinizdeki sorunları konuşup çözüm aramak için bu dönemi değerlendirebilirsiniz. Sizin için anısı olan eski eşyalar, çocukluk fotoğrafları ile karşılabilir ya da bir süre önce kaybettiğiniz bir eşyanızı bulabilirsiniz.

Merkür, iletişim, ulaşım ve seyahatleri sembolize ettiği için dikkatli olun!..

Bu dönemde seyahat ederken çok çeşitli aksilikler yaşamanız olasıdır. Eğer kendi aracınızla yola çıkacaksanız, arabanızın bakımlı olduğundan emin olun. Yanınıza yol haritaları alın,  arabanızın muayenesi, sigortası, ruhsatı gibi tüm evrakların yanınızda olduğundan emin olun. Eğer uçak ile seyahat edecekseniz biletlerinizi pasaportunuzu iki kere kontrol edin.

Bilgisayardaki dosyalarınızı yedekleyin. Bu dönemde çoğunlukla yeni bir virüsün saldırısına uğrayabilir veya eskiden makinenize girmiş bir virüs aktive olarak verilerinizi silebilir. Bu sizin hem önemli bilgilerinizi kaybetmenize hem de maddi zarara uğramanıza sebep olabilir. Bir evrakı önemli bir yere gönderiyorsanız gittiğinden emin olmalısınız. 

Merkür retrosunun genel etkilerini öz burcunuzla birlikte yükselen burcunuza göre de okumalısınız...

KOÇ (21 Mart - 20 Nisan)

Merkür retrosu 11. evinizi etkileyecek. Sosyal hayatınız, arkadaşlarınız ve çocuklarınız ile daha fazla ilgilenmeniz gerekebilir. Bu dönemde bir süredir görmediğiniz eski arkadaşlarla daha fazla biraraya gelebilirsiniz. Grup çalışmaları ve organizasyonlarda gecikme ve ertelemeler olabilir. Daha önceden başladığınız ancak yarım bıraktığınız iş, proje, eğitim gibi konuları tamamlamak için girişimde bulunabilirsiniz.

BOĞA (21 Nisan - 21 Mayıs)

Merkür retrosu 10. evinizi etkileyecek. Kariyeriniz ve iş hayatınızda bazı iletişim problemleri oluşabilir. Patron veya otorite konumundaki kişilerle ilişkilerinize temkinli yaklaşın.  Üzerinde çalıştığınız işleri düzenleyebilir, tamamlayabilirsiniz. Kariyerinizle bağlantılı eğitim ve seminerlere katılabilirsiniz. Aile büyükleri ve ebeveynler ile ilgili bazı sağlık problemleri oluşabilir ve sizin ilgilenmeniz gerekebilir.

İKİZLER (22 Mayıs – 21 Haziran) 

Merkür retrosu 9. evinizi etkileyecek. Yurtdışı bağlantılı işler, seyahatler, yüksek öğrenim, hukuksal konularla ilgili bazı gecikmeler ve ertelemeler olabilir.  Bir süredir görmediğiniz akrabalar ve yakınlarla görüşmeleriniz artabilir. Eskiden gittiğiniz bir yere tekrar seyahat yapabilirsiniz. Yolculuklarda rezervasyonlarınızı, biletlerinizi kontrol edin ve kullandığınız otomobilinizin bakımını ihmal etmeyin.

YENGEÇ ( 22 Haziran-22 Temmuz)

Merkür retrosu 8. evinizi etkileyecek. Bu dönemde eski bir alacağınız elinize geçebilir. Ancak yeni kredi almak ve borç vermek için  pek uygun bir dönem değildir. Banka işlemlerinde, kredi kartı, fatura vb. ödemelerde dikkatli olun, karışıklıklar yaşayabilirsiniz. Önceden dahil olduğunuz emeklilik, sağlık sigortası, dernek, klüp üyeliği aidatı gibi kavramlarda yeni düzenlemeler olabilir. Elektronik ürünlerle ilgili masraf yapmanız gerelebilir. Yeni bir ürün almak gerekirse 12 Şubat sonrasını beklemek daha doğru olacaktır.

ASLAN (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Merkür retrosu 7. evinizi etkiliyor. Eşiniz, partneriniz, yakın arkadaşınız veya iş ortağınızla iletişim problemleriniz oluşabilir. İkili ilişkilerinizi daha fazla sorgulayabilirsiniz. Yeni bir anlaşma ve sözleşme yapmak, imza atmak gerekirse detayları dikkatlice gözden geçirin ya da en iyisi 12 Şubat sonrasını bekleyin.  Bu dönemde eski eş, ortak vb. kişiyle görüşebilirsiniz veya onunla ilgili konular gündeme gelebilir. İlişkileri gözden geçirmek sorunları tartışıp çözmek için uygun bir dönemdesiniz. Uzmanlara danışabilir, ilişki danışmanlığı veya aile terapisinden yararlanabilirsiniz.

BAŞAK (24 Ağustos - 22 Eylül)

Merkür retrosu 6. evinizi etkiliyor. Günlük hayatınızdaki işlerinizde yoğunluk olabilir ve siz hepsine yetişmekte zorlanabilirsiniz. Günlük yaşamınızda kullandığınız elektronik cihazlarda arızalar oluşabilir. Sağlık problemlerine karşı temkinli olun. Yanınızda çalışan size hizmet eden kişilerle ilgili aksilikler yaşayabilirsiniz. Bu süreci verimli değerlendirmek için eski iş ve projeleri gözden geçirip, düzenleyebilirsiniz.

TERAZİ (23 Eylül - 23 Ekim)

Merkür retrosu 5. evinizde gerçekleşiyor. Aşk, flörtler, çocuklar ve organizasyonlarla ilgili bazı geri dönüşler ve gecikmeler yaşanabilir. Eski bir flörtün tekrar ortaya çıkması da bu retronun konuları arasında yer alabilir. Çocuklarla iletişimlere biraz daha özen göstermek gerekir. Onların bazı ihtiyaçları, eğitimlerindeki eksiklerle ilgilenebilirsiniz. Daha önceden gittiğiniz bazı yerlere tekrar seyahat edebilirsiniz.

AKREP (24 Ekim-22 Kasım)

Merkür retrosu 4. evinizi etkileyecek. Yaşadığınız yer, eviniz, ofisiniz ile ilgili eksik tamamlama, tadilat gibi kavramlar gündeminizde olabilir. Kullandığınız elektronik araç gereçler bozulabilir ve onarım gerekebilir. Süregelen işlerinizde bazı gecikmeler ve aksilikler oluşabilir. Aile arasında sürüncemede kalan ve özellikle ailedeki gençler ve çocukları ilgilendiren konular ile ilgili sorunlara çözümler bulmaya çalışabilirsiniz.

YAY (23 Kasım-21 Aralık)

Merkür retrosu 3. evinizi etkileyecek. Yakın çevreniz, kardeşleriniz ile iletişiminizde dikkatli olmalısınız. Bazı yanlış anlamalara karşı ifade tarzınıza dikkat etmeniz gerekebilir. Eğitim, organizasyon ve seyahatlerde gecikmeler ve aksilikler yaşayabilirsiniz. İmza atmak ve sözleşme yapmak gerekirse detaylara dikkat edin, zamanınız varsa retronun bitmesini bekleyin. Kullandığınız telefon, bilgisayar türü iletişim araçlarında sorunlar oluşabilir. Trafikte dikkatli olun, otomobiliniz arızalanabilir, bakım ve onarım gerekebilir.

OĞLAK (21 Aralık–20 Ocak)

Merkür retrosu 2. evinizi etkiliyor. Maddi gelirlerinizde yavaşlama ve gecikmeler olabilir. Özellikle işiniz elektronik, bilişim, teknoloji, astroloji ve sosyal konularla ilgiliyse bazı aksiliklerle karşılaşmanız mümkün. Eski hesapları bir gözden geçirip plan yapmak için uygun zamanda olacaksınız. İletişim cihazları için masraf yapabilirsiniz. Yeni bir ürün almak gerekirse retronun bitmesini beklemek daha doğru olacaktır.

KOVA (21 Ocak–18 Şubat)

Merkür retrosu 1. evinizi etkiliyor. Kendinizi ifade etme tarzınızda daha bireysel ve özgür olabilirsiniz. Hayattan beklentilerinizi ve sahip olduklarınızı daha fazla sorgulayıp, ikili ilişkilerinizde tartışmalar yaşayabilirsiniz. Aklınızdan geçenleri doğru ifade ettiğinizden emin olmalısınız, yanlış anlaşılmalarla karşılaşabilirsiniz. Eski kavramlar, arkadaşlar gündeme gelebilir.  Bu dönemde zihniniz daha yaratıcı olabilir, üzerinde çalıştığınız projeleri gözden geçirip, ilginç detaylar keşfedebilirsiniz.

BALIK (19 Şubat –20 Mart)

Merkür retrosu 12. evinizde gerçekleşecek. Bu dönemde içinize daha fazla dönebilir ve kendinizi sorgulayabilirsiniz. Hayal kırıklıkları, gizli düşmanlıklar ve kayıplara karşı temkinli olmanız daha doğru olur. Unutkanlık ve dalgınlıkla telefon vb. araçlarınızı kaybedebilirsiniz. Yaratıcı yeteneklerinizde artışlar olabilir. İlginç ve orjinal fikirlerle sanatsal çalışmalar yapabilirsiniz. Sağlığınızla ilgilenmek, bazı eski sorunları çözümlemek için terapi ve şifa çalışmaları yapabilirsiniz.

Astrolog Demet BALTACI