BIST 9.687
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.505,75

Merkür Retrosu Başladı! Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Bugün Merkür Balık burcunda retro harekete başlayacak. Merkür 28 Şubat’a kadar retro harekette olacak.

Bugün 6 Şubat Jüpiter günündeyiz…Boğa burcunda ilerleyen  Ay maddi manevi güvenliğimiz ile ilgili kavramlara dikkat çekiyor.

Öğle saatlerinde Ay Plüton ve ardından Venüs ile üçgen açı içerisinde olacak. Kendimizi daha huzurlu ve güvenli hissedebilir, bayanlardan ve otorite kavramlarından destekler bulabiliriz.

Bugün Merkür Balık burcunda retro harekete başlayacak. Merkür 28 Şubat’a kadar retro harekette olacak. Bu süre içerisinde 13 Şubat'ta Kova burcuna gerileyecek ve retro bitiminden sonra ilerleyerek 8 Mart' da tekrar Balık burcuna geçiş yapacak.

MERKÜR RETROSU BİZİ NASIL ETKİLER?

Merkür Güneş etrafındaki turunu ortalama  1 Güneş yılında tamamlar . Güneş' e yakınlığından dolayı en fazla Güneş ' ten 28 derece uzaklaşabilir . Bir burçta yaklaşık 2 ila 3 hafta arası kalır. Senede ortalama 3 kere Retrograde hareket yapan Merkür Retro olduğu zaman  bulunduğu burçta 10 hafta kadar kalabilir. Modern dünyada Merkür bilginin yayılmasına yardımcı olur. Merkür İkizler burcu ve Başak burcunun yöneticisidir. Bunun yanında evrensel zodyakta 3. evin ve 6. evin yöneticileri olarak bilinir. 

Merkür kişisel horoskoplarda iletişim yeteneklerimizi, seyahatlerimizi kısa gün içinde yaptığımız yolculukları ,  gösterdiği için algı,  konuşma,  hitap ve yazı yeteneklerimizi ve insanlarla ilişki kurma öğrenme kabiliyetlerimizi de gösterir . Güneş sisteminin en ufak üyelerinden biri olan Merkür' ün dünya üzerinde etkisi neredeyse astrolojik sıralamada Ay'dan sonra ikincidir .

 

 MERKÜR RETRODA YAPILABİLECEKLER

 1-Bu dönemde gelen bir kariyer teklifini kabul etmediniz ve ya Merkür güçlenene kadar beklettiniz. Merak etmeyin , Merkür güçlendikten hemen sonra ya daha güzel bir kariyer teklifi alacaksınız ve ya mevcut olan teklifi sizin için daha uygun şartlarda kabul edebileceksiniz .

 

2-Pahalı bir ürünü bu dönemde satın almadınız veya stokta bulamadınız. Merak etmeyin , Merkür güçlenince ya bu ürünü indirimden yararlanarak satın alacaksınız,  veya daha üst bir modele sahip olacaksınız.  Merkür Retrodan çıktıktan sonra bir anda yaşamınızda pek çok karışıklığın düzeldiğini fark edecek ve rahatlayacaksınız .

 

3-Bu dönemde uzun zaman önce kaybettiğiniz bir eşyanızı bulabilir veya aynısını bir mağazada gördükten sonra satın almak isteyebilirsiniz . Merkür düzelince bu ürünü rahatlıkla satın alabilirsiniz . Anneniz çocukluğunuzda oynadığınız bir oyuncağınızı eski bir sandıkta bulabilir veya eski bir albümü karıştırırken kendinizi bulabilirsiniz.

 

4-Bu dönemde eski müşterilerinizi ararsanız , onlarla yeniden çalışma fırsatı bulabilirsiniz veya eskiden satışından kar ettiğiniz bir ürünü yeniden satmaya başlayabilir , eski çalıştığınız yerdeki iş arkadaşlarınız sayesinde kariyerinizde yeni bir döneme başlayabilirsiniz. Eski dostlarınızı bu dönemlerde arayınız inanın ki size fazlasıyla  yardım edebilirler .

 

 5-Ofisinizde dosyalarınızı düzenleyin. Elbiselerinizdeki arızaları tamir ettirin evinizde yarım kalan bir tadilatı bitirin. Eski sandıklarınızı boşaltarak, yaşadığınız yerdeki enerjiyi yenileyin . Bu dönemde tamir edilmesi gereken eşyalarınızı tamir ettirin . Tabii elektronik eşyalar hariç. Garajınızı temizleyin. En önemlisi sakin bir zihin ile düşünmeye çalışın. Bol bol kitap okuyun. Insanlarla boş sohbetlere katılmak yerine kendinizi geliştirici seminer ve toplantılara katılın. Inanınki o zaman bu dönem sizin için çok eğlenceli bile olabilir . 

 

 6-Bu dönemde bilhassa çevrenizde sizi etkilemeye çalışan kişilere çok dikkat edin. Ticarette karşınıza çıkabilecek dolandırıcılıklara karşı hazırlıklı olun. Kimseye hatır çeki vermeyin. Hesaplarınızı tanımadığınız veya henüz işe yeni girmiş bir çalışanınızla paylaşmayın. Bilhassa Merkür yavaş iken insanlar borçlarına sadık olmayabilir,  ödemeleri gereken yükümlülükleri size ödemeyebilirler . Bu dönemlere çekler almayın . Çoğu karşılıksız çıkabilir . Kredi başvurusu yapacaksanız, evraklarınızın tam olduğundan emin olun , eksik bir evrak yüzünden kredi alamayabilir yada bu krediyi arzu ettiğiniz zamandan çok daha geç bir zamanda alabilirsiniz .

MERKÜR RETROGRADE HAREKETTE İKEN YAPMAMANIZ GEREKENLER !

1-Yeni anlaşma ve sözleşme yaparken çok dikkatli olunuz . Merkür' ün Retro zamanlarında yapılan anlaşmalarda ileride problemler çıkmaktadır.  Merkür randevuları seyahatleri ve mektupları da yönettiği için bu dönemlerde randevularınıza gecikebilir , toplantılar geç başlayabilir , çok önemli evrak ve eşyalarınızı Merkür' ün zayıf olduğu dönemlerde kargoya vermeyiniz ya kaybolacaktır yada ulaşması gereken tarihten daha geç bir tarihte size ulaşacaktır. Eğer bu dönemlerde anlaşma yapmak zorundaysanız, anlaşma maddelerini çok dikkatli bir şekilde okuyunuz. Ileride çıkabilecek problemlere karşı anlaşma yaptığınız kişiyle oturup konuşun . Gerekirse bir danışmandan ve bir profesyonelden anlaşma maddelerini gözden geçirmesini rica edin .

 

2-Bu dönemde çok mecbur kalmadıkça alışveriş yapmayın . Bu dönemde aldığınız bir ürün ya fabrika çıkışı arızalı çıkacaktır yada Merkür güçlendiği zaman fiyatı düşecek ileride sizin bu ürünle olan ilişkinizde keyfinizi kaçıracaktır. Bilhassa elektronik eşyalarda yeni otomobillerde bu dönemde problemler çıkabilir . En iyisi siz Merkür Retro iken arzu ettiğiniz ürünü gidip beğenin ve size vereceğimiz Merkür'ün güçlendiği zamanda beğendiğiniz ürünü satın alın. Ya daha uygun şartlarda alacaksınız yada daha üstün bir özelliğe sahip bir modele sahip olacaksınız.

 

 3-Bu dönemlerde çocukluğunuzda yaşadığınız yerlere gidebilir . Uzun yıllar önce gördüğünüz eski dostlarınızla karşılaşabilirsiniz . Merkür'ün ezoterik Astrolojide zamanı bir şekilde yavaşlattığı eski ile bugün arasında bir çeşit köprü vazifesi gördüğü bilinmektedir . Bu dönemlerde yaşadığınız bugündeki geçmişten gelen sahneleri anlamaya çalışmalısınız . Bu dönemde karşınıza çıkan sosyal işaretlerin size neler ifade ettiğini algılamalısınız . Unutmayın,  yaşam kendi içinde anlamlı pek çok rastlantıyı bu dönemde karşınıza çıkaracaktır. Ilk aşkınız veya eski sevgiliniz ile karşılaşabilir. Çocukluğunuzda veya gençliğinizde yaşadığınız pek çok duyguyu bu dönemde kısa bir sürede olsa yaşayabilirsiniz . Bu dönemde yakın zamanda bitmiş ilişkilerde yeniden bir alevlenme ve kişiler arası eski iletişimlerin canlandığı görünmektedir. Bu geçici dönem ortalama 20 gün sürmektedir. Bazen eski bir hatırası olan bir mobilya veya çocukluğunuzda kaybettiğiniz önemli bir eşyanızı annenizin evinde bulabilir,  albümlerde kalan eski dostluklar yeniden canlanmaya başlayabilir .

 

4-Merkür, seyahatler ile sembolize ettiği için bu dönemde seyahat ederken çok çeşitli aksilikler yaşamanız olasıdır. Eğer kendi aracınızla yola çıkacaksanız, arabanızın bakımlı olduğundan emin olun. Yanınıza yol haritaları alın,  arabanızın muayenesi ,sigortası ,ruhsatı gibi tüm evrakların yanınızda olduğundan emin olun. Çünkü Merkür uykuda iken zaman zaman aşırı unutkan olur ve önemli evraklarımızı unutabilirsiniz . Eğer uçak ile seyahat edecekseniz ; biletlerinizi pasaportunuzu iki kere kontrol edin. Gittiğiniz yerde kalacağınız yerin rezervasyonunun yapıldığından emin olmalısınız .Çünkü Merkür pek çok karışıklığa sebep olabilir. Gittiğiniz yerde rezervasyonunuz iptal edilmiş olabilir veya hiç yapılmamış da olabilir. Bir de seyahatiniz esnasında telefonunuza sahip olun . Merkür zayıf iken bilhassa telefonunuzu laptop gibi değerli eşyalarınızı kaybedebilirsiniz yada kötü niyetli kişiler tarafından bu eşyalarınız çalınabilir. Aslında eğer mecbur değil iseniz , siz hiç seyahate çıkmayın . 

 

5-Bilgisayarınızı yedekleyin. Bu dönemde çoğunlukla yeni bir virüsün saldırısına uğrayabilir veya eskiden makinenize girmiş bir virüs aktive olarak verilerinizi silebilir. Bu sizin hem önemli bilgilerinizi kaybetmenize hem de maddi zarara uğramanıza sebep olabilir.

 

 6-Pahalı bir ürün almayın. Bir ev anlaşması yapacaksanız veya bir kira kontratı yapacaksınız . Merkür' ün sorun çıkaracağını bilerek Merkür Retro'sundan sonra bu alışverişi yapmanız çok daha doğru olacaktır . Son anda anlaşma bozulabilir veya son anda karşınızdaki kişiler yeni maddeler öne sürerek anlaşmayı bozmayı düşünebilirler. Bu dönemde yapılan anlaşmalar Retro'dan sonra çoğunlukla ya yeniden yapılır yada yükümlülüğünü kaybeder. Bunu bilerek davranırsanız siz bu dönemlerde zarar görmezsiniz .


7-Bu dönemde duygusal ilişkilerinizde karışıklıklar yaşayabilir. Karşılıklı iletişim sorunları, kararsızlıklar ve uyumsuzluklar yaşayabilir ve yaşatabilirsiniz. Bu dönemde eşiniz ve sevgiliniz sürekli karar değiştirebilir . Sevgiliniz bir gün sizden ayrılmak isterken ertesi günü sizi ne kadar çok sevdiğinden bahsedebilir. Işte bu dengesiz dönemlerde en iyisi siz ilişkiniz hakkında çok fazla konuşmayın ve kesin kararlar almayın.Çünkü bu kararlar çok sağlıklı olmayacak ve gerçekleri göstermeyecektir. Eğer bu dönemde ayrılırsanız ya Merkür gücünü toparlayınca yeniden birlikte olacaksınız yada Merkür'ün bir noktadaki Retro zamanında problemlerinizi yeniden çözmek için karşılıklı konuşacaksınız. Bu gezegen aranızdaki problemleri karşılıklı konuşarak çözmeniz için çok çeşitli yöntemler kullanarak sizi ve sevgilinizi zorlayacaktır.

 

8-Yaratıcılığını kullanarak çalışıyorsanız,  üzerinde çalıştığınız proje konusunda üstlerinizin veya müşterinizin bu dönemde pek çok talebi sizden olabilir hatta bu talepler size garip ve tuhaf gelebilir. Bu dönemde iş yaparken bilhassa mimarlar, içmimarlar bunun yanında yazı ve medya ile ilgili işler yapan bireylerin birbirlerini yanlış anlama gibi sorunlardan dolayı projeleri iptal olabilir . Bu sinir bozucu olayları yaşamak istemiyorsanız,  görüşmelerinizde ufak not kağıtları kullanarak not alabilir ve karşınızdaki kişinin taleplerini detaylı bir şekilde anlamaya çalışabilirsiniz.

 

9-Bu dönemde kargoda önemli ve değerli evraklarınızın kaybolabileceğini unutmayınız . Bankaya verdiğiniz kredi ödemesiyle ilgili mesaj yerine ulaşmayabilir ve sizin boşuna faiz ödemenize sebep olabilir. Bir evrakı önemli bir yere gönderiyorsanız gittiğinden emin olmalısınız. En azından karşı tarafı evrakın gidip gitmediği konusunda arayabilirsiniz . Ofiste çalışırken önemli evraklarınızın yedeklerini mutlaka alın. Önemli  dosyaların fotokopilerini çekmeyi unutmayın .

 

 10-Bu dönemde tüm projelerinizin ve planlarınızın iptal olabileceğini bilmeli önemli bir işle uğraşıyorsanız , alternatif acil durum planları yapmanızda her zaman fayda vardır .

 

Günlük yorumları öz burcunuz ile birlikte yükselen burcunuza göre de takip ediniz...

( Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız hemen öğrenebilirsiniz... )

KOÇ (21 Mart - 20 Nisan)
Çevrenize karşı sorumluluklarınıza uzun zaman vermek zorunda kalabileceğiniz bir gündesiniz. Bunlar, hiç hesapta yoklarken birden bire doğmuş olabilirler. Yine de şikayet etmeyecek, işleri yoluna koymaktan zevk alacaksınız.

BOĞA (21 Nisan - 21 Mayıs)
Bugün kendi içinize çekilime eğiliminden oldukça uzak kalabilirsiniz. Duygularınız yoğunlaşabilir ve çevreye karşı hislerinizin artması empati kurmanızı kolaylaştırabilir. Olasılıkla etrafınızdaki insanlarla ilgileneceksiniz.

İKİZLER (22 Mayıs – 21 Haziran)
Bugün, normalde güçlü olan sosyal yönünüz, arka plana kaymaya başlayabilir. Bu nedenle, insan gruplarından ve kalabalıklardan uzak kalmaya eğilim gösterebilirsiniz. Huzuru, yalnız kaldığınız zaman bulabilirsiniz.

YENGEÇ ( 22 Haziran-22 Temmuz)
Sosyal hayatınızdaki canlılık devam edecektir. Sosyal ilişkilerinize bir uyum havasının hakim olması mümkündür. Sosyal faaliyetlere katıldığınızda, görevlerinizin aklınızı kurcalamasına izin vermeyin ve keyfinize bakın.

ASLAN (23 Temmuz – 23 Ağustos)
Aile büyükleriyle ilişkilerde karakterinizi geri çekmenizin gerekebileceği bir gündesiniz. Baskın kişi olmaya çalışmadan her şeye uyum sağlamaya özen gösterin. Mantıklı hareket edip sürtüşmelerden kaçının.

BAŞAK (24 Ağustos - 22 Eylül)
Sosyal yaşamınızın canlanacağı bir gün geçirmeniz ihtimal dahilindedir. Sosyal ortamlarda, özellikle yabancı kişilerle keyifli saatler geçirebilirsiniz. Eviniz veya aileniz ile ilgili konular üzerinde bugün fazla düşünmeyin.

TERAZİ (23 Eylül - 23 Ekim)
Aile bireylerinizle olan ilişkilerinizle ilgili olarak son derece uyumlu bir gün geçirebilirsiniz. Özellikle de ebeveynlerinizle olan iletişiminiz oldukça olumlu gelişecektir. Akraba ziyaretlerine gitmek bugün ihtiyacınız olan şey olabilir.

AKREP (24 Ekim - 22 Kasım )
İkili ilişkilerinizin gözünüzdeki önemlerini artıracağı bir gün geçirme ihtimaliniz var. Aşk ilişkinizde kontrolü partnerinize veya eşinize bırakın, ilişkiyi yönetmek için çabalamayın. Gününüzün oldukça keyfili hale geleceğini göreceksiniz.

YAY (23 Kasım-21Aralık)
Gün için yaptığınız program içerisinde bazen mola bile vermeye vakit bulamayabilirsiniz. Ev işleri veya dışarıda yapmanız gereken şeyler tüm zamanınızı alabilir. Dikkatli olmanız gereken konularda dalgınlık etmeyin.

OĞLAK (21 Aralık – 20 Ocak)
Bugün eğlenme isteğiniz artmaya başlayabilir. Sosyal iletişimleriniz de gelişecektir. Bu nedenle, sosyal hayata atılmak ve eğlenceye yönelmek dürtünüzü engellemekte zorlanabilirsiniz.

KOVA (21 Ocak – 18 Şubat)
Bugün, tüm aile bireyleriyle olan ilişkilerinizde belirgin bir uyum doğabilir. Özellikle de yakın akrabalarınızla olan iletişiminiz güçlenecektir. Tüm boş zamanınızı evinizde geçirmek isteyebilirsiniz. Bundan büyük keyif alacaksınız.

BALIK (19 Şubat – 20 Mart)
Yakın arkadaşlarınızla iletişime geçme isteğiniz bugün de yoğun olmaya devam edecek. Kendileriyle buluşup dolu dolu sohbetler etmeniz günün konularından olacaktır. Paylaşımlarınız artabilir.

Sevgilerimle

Astrolog Demet BALTACI