BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.306,93

Merkür Akrep Burcunda

Bugün iletişim gezegeni Merkür Akrep burcuna geçecek. Önümüzdeki dönem zihinsel olarak daha içe dönük, sorgulayıcı ve meraklı enerjiler altında olacağız.

Bugün 28 Eylül Pazar...Güneş günündeyiz…

Akrep burcunda ilerleyen Ay sabah saatlerinde Satürn ile kavuşacak. Güne karamsar ve sıkıntılı başlayabiliriz. Görevlerimiz, aile büyükleri ile ilgili sorumluluklar zorlayabilir ve günlük işlerimizde kısıtlanma hissedebiliriz.

Öğleden sonra etkiler rahatlamaya başlayabilir. Akşam 23:31’e Ay Başak burcundaki Venüs ile sextile açı yapacak ve ardından boşluğa girecek.

Bugün iletişim gezegeni Merkür Terazi burcundan ayrılıp Akrep burcuna geçecek. Önümüzdeki dönem zihinsel olarak daha içe dönük, sorgulayıcı ve meraklı enerjiler altında olacağız. Görünenin ardındaki gizemli konular daha fazla ilgimizi çekebilir ve bilinçaltımız düşüncelerimizi etkileyebilir. Kuşku kıskançlık ve takıntılı düşünceler ilişkilerimizi zaman zaman zorlayabilir.

4 Ekim'de 2 derece Akrep burcunda retro harekete başlayacak olan Merkür 10 Ekim'de Terazi burcunda gerilemesine devam edecek. Retro hareket 25 Ekim'de 16 derece Terazi burcunda sona erecek. 

Merkür 9 Kasım'da tekrar Akrep burcuna geçecek ve 29 Kasım'a kadar Akrep burcunda kalacak.

Merkür retrolarında yeni bir girişimde bulunmadan eski kavramlarla ilgilenebilir, eksik ve hataları düzeltebiliriz. İlişkilerimiz, yasal konular, sözleşmelerle ilgili kontrol ve düzeltmeler söz konusu olabilir. İlişkilerimizle ortaya çıkan maddi manevi paylaşımlar, cinsellik daha fazla mercek altına alınabilir. 

( Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız hemen sorup öğrenebilirsiniz)

 (21 Mart - 20 Nisan) 

Sizi sıkan şeyleri yakınlarınıza açmak isteyebilirsiniz. Bunların, ailenin kullandığı maddi kaynaklarla alakalı olması kuvvetli bir olasılıktır. Bir aile toplantısında sorunlar çözüme ulaştırılabilir. Merkür’ün Akrep burcuna geçmesi önümüzdeki dönemde para ve ortak paylaşımlar ile ilgili görüşme ve yazışmaları arttırabilir.

 (21 Nisan - 21 Mayıs) 

İlişkiler ile ilgili sorumluluklar ön planda olabilir. Merkür’ün Akrep burcuna geçmesi eş veya ortağınızla daha fazla diyalog kurabileceğinizi yeni kararlar alabileceğinizi gösteriyor. Eski sorunları çözüme kavuşturma fırsatları karşınıza çıkabilir.

 (22 Mayıs – 21 Haziran) 

Günlük hayatınızda size destek veren veya bazı sorumluluklarınızı yüklenen bir kişi sorunlar yaşayabilir. Elinizden geliyorsa ona destek verin. Çözümün sizde olması büyük olasılıktır. Bu çözümü ertelerseniz önümüzdeki günlerde iş planlarınızda aksamalar olabilir.

 ( 22 Haziran-22 Temmuz) 

Merkür’ün Akrep burcuna geçmesi yaratıcılığınızı güçlendirebilir, kendinizi yazılı ve sözlü daha iyi ifade edebilir, dikkat çekebilirsiniz. Romantik düşünceler ve ilham güçleneceği için aşk hayatınız ve çocuklarla iletişim sizi memnun edebilir.

 (23 Temmuz – 23 Ağustos) 

Tüm dikkatinizi aile bireyleri ile olan ilişkileriniz ve ev yaşamınız üzerinde yoğunlaştırabilirsiniz. Merkür Akrep burcunda iken geçmişe ait konular düşüncelerinizi daha fazla meşgul edebilir. Olaylara kuşkuyla yaklaşabilirsiniz. Anne ve diğer aile büyükleri ile diyaloglarınız artabilir.

 (24 Ağustos - 22 Eylül) 

Merkür Akrep burcunda iken derin düşüncelere dalabilir, merak ettiğiniz bir konuda araştırma yapabilirsiniz. Yakın akrabalarınız veya yakın çevrenizden dostlarınız sürekli çevrenizde olabilir. Uzaktaki arkadaşlarla iletişime geçebilir, yeni haberler alabilirsiniz.

 (23 Eylül - 23 Ekim) 

Merkür Akrep burcunda ilerlerken maddi konuları daha fazla düşünebilir, ince hesaplar yapabilirsiniz. Geçmişe ait borç ve kredi ile ilgili konular gündeme gelebilir. Eğitim ve iletişimle ilgili işlerden gelir edlde edebilir, iletişim cihazlarınızın yenilenmesi ve onarımı için bazı masraflar yapabilirsiniz.

 (24 Ekim - 22 Kasım ) 

Girdiğiniz ortamlarda çok daha göze batacağınız bir gündesiniz. Merkür burcunuzda ilerlerken konuşma ve ikna kabiliyetiniz yükselebilir. Kişiliğiniz çevredeki birçok kişiyi etkileyip yanınıza çekecektir. Yeni arkadaşlıklar, belki de sevgi ilişkileri kurma şansları yakalamanız mümkün.

 (23 Kasım-21Aralık) 

Gününüzü iç dünyanızda, yakın arkadaş veya akraba çevrenizden bile uzakta geçirmek istemeniz mümkündür. Duygularınızda bir hareketlenme olabilir ve siz de iç dünyanızda olan biteni açıkça görmek isteyebilirsiniz. Gizli sırlar ve ruhsal konulara ilginiz artıyor, sezgilerinizi daha fazla dikkate almalısınız.

 (21 Aralık – 20 Ocak) 

Merkür’ün Akrep burcuna geçmesi ile birlikte sosyal çevreniz ve arkadaşlarla olan iletişiminiz güçlenebilir. Bazı eski arkdaşlarla tekrar bir araya gelebilir, grup faaliyetlerine katılabilirsiniz. Kırgın olduğunuz kişilerle ilişkilerinizi düzeltebilirsiniz.

 (21 Ocak – 18 Şubat) 

Bugün, görev ve sorumluluklarınız ön plana çıkmaya başlayabilirler. Ancak, sabah saatlerinde bunlarla ilgilenecek istekliliği ve enerjiyi kendinizde bulamayabilirsiniz. Öğleden sonra enerjiniz tekrar yerine gelebilir. Merkür kariyer alanında haber ve iletişimleri arttıracağından, önümüzdeki dönemde işinizle ilgili daha fazla toplantı, seyahat, seminer, eğitim faaliyetlerinde bulunabilirsiniz.

 (19 Şubat – 20 Mart) 

Eğitim, iş veya özel amaçlı yabancı ülkelere yapılacak bir seyahat için planlama yapmanız günün konularından olabilir. Gerekli araştırmalar ve bağlantıları yapıp, hazırlıklar ile ilgilenebilirsiniz. Detaylara dikkat etmeye çalışın, önümüzdeki hafta Merkür’ün retro harekete başlaması bazı aksilikler yaratabilir.

Astrolog Demet BALTACI