BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.487,47
HABER /  DÜNYA

Merkel: Zayıf Türkiye Almanya'nın çıkarına değil

Alman RTL televizyonuna röportaj veren Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türk Lirasının ani değer kaybına değinerek, "Türkiye'yi zayıflatabilecek şekilde davranırsak bu bizim çıkarımıza olmaz." dedi.

Abone ol

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türk ekonomisinin güçlü olmasının stratejik nedenlerle ülkesinin çıkarına olduğunu söyledi. Merkel, Türkiye'yi zayıflatacak adımların Almanya'nın çıkarına olmadığını ifade etti.

Alman RTL televizyonuna röportaj veren Almanya Başbakanı Angela Merkel Türkiye-Almanya ilişkilerine ilişkin açıklamalar yaptı. Muhalefetin Erdoğan'ın 28-29 Eylül'de gerçekleştireceği Berlin ziyaretine ilişkin tepkilerini değerlendiren Merkel, Almanya'da 3 milyona yakın Türk kökenli nüfusun olduğunu söyleyerek iki ülke arasında özel bir ilişki olduğunu ifade etti. Merkel, Erdoğan'ın ziyaretinin iki ülke arasındaki sorunların geride bırakılması için de önemli bir adım olduğunu kaydetti.

"İDLİB'E OLASI OPERASYON İNSANİ FELAKETE DÖNÜŞMEMELİ"

Suriye ordusunun İdlib kentine yapması beklenen askeri operasyon da röportaj sırasında gündeme geldi. Merkel, İdlib'e olası bir operasyonun "insani bir felakete" dönüşmemesi için her şeyin yapılması gerektiğini söyledi.

Bu kaygılarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yakın zamanda telefon görüşmeleri gerçekleştirdiğini ifade eden Merkel, "Siviller korunmalı" diye konuştu.

TÜRKİYE-ALMANYA DİPLOMASİSİ

İki günlük ziyaret için Ankara'ye gelen olan Almanya Dışişleri Bakanı Heike Maas, Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşmüştü.

Ertesi gün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Alman Lisesi'nin 150. kuruluş yıldönümü etkinliğine katılan Maas, ikili ilişkilerin yapıcı olmasında Almanya'nın stratejik menfaati olacağını söyledi.