BIST 9.071
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,48
HABER /  DÜNYA

Merkel dayanamadı çirkinleşmeye gerek yok!

İNGİLTERE'nin bir an önce Avrupa Birliği'nden çıkması gerektiği yönünde görüş bildirenler Almanya Başbakanı Angela Merkel'i kızdırdı.

Abone ol

ALMANYA Başbakanı Angela Merkel, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkış süreciyle ilgili müzakerelerle ilgili olarak "Çirkinleşmeye gerek yok, usulüne uygun yürütülmeli" dedi.

Merkel ayrıca, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in İngiltere'nin AB'den ayrılmasıyla ilgili yaptığı "Bu süreç arafta bırakılmaması için mümkün olan en kısa sürede başlamalı" açıklamasının aksine "Acelesi yok" yorumu yaptı.

BBC'nin haberine göre, AB kurucu ülkelerinin Dışişleri Bakanları'nın Berlin'deki olağanüstü zirvesi ardından konuşan Merkel, Londra'nın 'hızlı çıkışından yana olmadığını' ifade edip "Evet, sonsuza kadar sürmemeli doğru ama, özellikle kısa zamanda gerçekleşmesi için de uğraşmayacağım" dedi.

Partisinin toplantısı sonrası konuşan Merkel ayrıca, diğer ülkelerin AB'den çıkmalarına engel olmanın da müzakerelerde öncelik verdikleri maddelerden olmadığını belirtti.

Almanya Başbakanı, İngiltere'yle müzakerelerin 'objektif ve iyi bir iklimde, usulüne uygun şekilde' yürütülmesini istediğini kaydetti.