BIST 9.093
DOLAR 32,37
EURO 34,94
ALTIN 2.325,47
HABER /  POLİTİKA  /  İYİ PARTİ

Meral Akşener'den Yusuf Halaçoğlu açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener milletvekili adayı gösterilmeyen Yusuf Halaçoğlu ile ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, parti kurucusu Yusuf Halaçoğlu'nun, İzmir ya da Ankara'dan aday olmak istediğini belirterek, "Genel başkan yardımcılarımızın altına onu koysak olmazdı. Koskoca abimi. Dolayısıyla 'Beni affedin' dedi. Bende o karar saygı duydum" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener dün Antalya'da düzenlenen mitingde aday gösterilmeyen Yusuf Halaçoğlu ile ilgili bir açıklama yaptı.

Akşener; ''Sayın Halaçoğlu benim öğretmenimdir, hocamdır, abimdir. Kayseri 1. sırayı istemedi. İzmir ya da Ankara’yı istedi. Genel başkan yardımcılarımız vardı. Genel başkan yardımcılarımızın altına onu koysak olmazdı. Koskoca abimi.

Yusuf Halaçoğlu işinde asıl mevzu yeni eşi ve çocukları çıktı

Dolayısıyla “Beni affedin” dedi. Ben de o karar saygı duydum.'' ifadelerini kullandı.

HALAÇOĞLU NE DEMİŞTİ?

İYİ Parti’nin kuruluşundan itibaren Meral Akşener’in yanında yer alan ve TBMM’deki İYİ Partili 5 Milletvekilinden biri olan Halaçoğlu, liste dışı kalması sonrası şu açıklamayı yapmıştı;

“Ben MHP'den istifa edip İYİ Parti'ye geçtiğim zaman araştırma görevlisi olan eşimi Ankara’dan İzmir'e tayin ettiler. Eşim orada kalınca, iki küçük çocuğuma da ben bakmak zorunda kaldım. Aile bütünlüğümüz bozuldu. Aileyi bir araya getirmek için İzmir ya da Ankara’dan aday gösterilmeyi talep ettim. Parti yönetimi tekrar Kayseri'den aday olmamı isteyince kabul etmedim. İYİ Parti için bu kadar mücadele etmiş bir adama, bir yer bulamadılar. Aday yapılmamama çok tepki var. Milletvekili olmam önemli değil ama yapılan uygulamaya kırgınım”

Yusuf Halaçoğlu niye aday yapılmadı? İYİ Parti açıkladı meğer...