BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Memur toplu zam görüşmeleri 2017 takvim belli oldu

Memur toplu sözleşme 2017 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu yaptığı son dakika açıklamaya göre tarihi belirledi. Sarıeroğlu yaptığı açıklamada 21 gün sonra görüşmenin biteceğini açıkladı.

Abone ol

Memur toplu sözleşme 2017 son durum ne? Milyonlarca memur ve memur emeklisinin beklediği toplu sözleşme görüşmeleri bugün başladı. Jülide Sarıeroğlu yaptığı açıklamada 14 Ağustos'ta hükümetin teklif getireceğini söyledi.

21 gün sürecek olan memur toplu sözleşme 2017 bugün başladı. Memur sendikalarıyla hükümet arasında devam eden müzakerelerin birinci günü bugün sona erdi. Sarıeroğlu yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki 23 günlük çalışma takvimimizi belirledik. 2-10 Ağustos arası çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Yerel yönetimler hizmetleri, kültür sanat hizmetleri cuma günü, basın yayın iletişim enerji ve sanayi kollarında ise cumartesi günü değerlendirmeler yapılacak. Bu değerlendirmeler doğrultusunda müzakerelerimizi de 10-11 Ağustos tarihleri arasında yapacağız. Önce alt komisyonlarımızla teklifler değerlendirip, müzakareler yapacağız. Karşılıklı bir süreç yaşayacağız. Güzel sonuçlar almayı ümit ediyoruz. Görüşlerimizi birbirimize aktaracağız. Konfederasyonlarızla görüşeceğiz, başkanlarımızın tüm görüşlerini aldık, değerlendireceğiz. 21 günlük çalışma programımız var. Son olarak 14 Ağustos'ta da zam teklifimizi sunacağız" ifadelerini kullandı.

Kamu İşveren Heyeti temsilcileri ile Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK yetkililerinin katılımıyla gerçekleşecek görüşmelerde, memur konfederasyonlarının zam teklifleri ele alındı.

MEMURLAR NE İSTİYOR?

Memur-Sen, 2018'in ilk altı ayında yüzde 10, ikinci altı ayında yüzde 6, 2019'un ilk altı ayında yüzde 10, ikinci altı ayında yüzde 8 zam istiyor.