BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

Mehmet Şimşek'e İngiltere'den sürpriz teklif!

Uzun süre kabinede ekonominin dümeninde bulunan ve 24 Haziran seçimlerinden sonra hükümette herhangi bir görev tevdi edilmeyen Mehmet Şimşek'e İngiltere'deki yatırım bankası Dome'den teklif geleceği öne sürüldü.

Abone ol

Doğuş Grubu ve Fiba Holding’in İngiltere’de kurduğu yatırım bankası Dome, eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’e CEO’luk teklif edecek.

Dünya gazetesinde Kerim Ülker'in imzasıyla yayımlanan haberde, "Türkiye'nin önde gelen iki ailesi; Şahenk ve Özyeğin Mehmet Şimşek'e özel bir teklifte bulundu" denildi.

Haberde şu bilgiler yer aldı:
"Bilindiği üzere İngiltere'deki en büyük Türk sermayeli yatırım bankalarından birini geçen yıl Dome Group açmıştı. Dome Group'un açılışına o dönemki unvanlarıyla Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katılmış, kurdeleyi Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ve Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin ile birlikte kesmişlerdi."

24 Haziran seçimlerinde yeniden milletvekili adayı olmayan ve sonrasında da ekonomi yönetiminde herhangi bir göreve getirilmeyen Mehmet Şimşek’in şimdi bankaya ne yanıt vereceği merak ediliyor.

İş arayanlara fırsat okullara 20 bin güvenlik 60 bin temizlik elemanı