BIST 9.530
DOLAR 32,51
EURO 34,80
ALTIN 2.475,17
HABER /  POLİTİKA

Masum Türker'den koalisyon açıklaması

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Partilerin kurduğu ittifak olursa en çok yer alması gereken parti DSP'dir. Çünkü partimizin koalisyon deneyimi var" dedi.

Abone ol

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'nin İzmit ilçesindeki Basın Müzesi'ni ziyaret eden Türker, burada yaptığı açıklamada, partilerinin kurulduğu günden beri hep iktidar olmayı hedeflediğini söyledi.

Türkiye'nin bir seçime girdiğini ve bu seçimin sonucunda ülkenin geleceğinin 50 yılının şekilleneceğini belirten Türker, "Bu 50 yıl şekillenirken de iki ihtimalli bir olay yaşayacağız. Birinci ihtimal seçimlerin zamanında yapılmasıdır. Yani 4 yıl sonra hem cumhurbaşkanı hem başbakan hem de belediye seçimlerinin beraber yapılmasıdır. İkinci ihtimalse eğer şu andaki kamuoyu araştırmaları gerçeği gösteriyorsa tek başına iktidar imkanı yok partilerin. Türkiye'de çöpçatanlığını, kendisinin de görev alacağı için Sayın Kemal Derviş'in yaptığı AKP-CHP koalisyonu üzerinde ciddi bir çalışma yapılıyor" diye konuştu.

Vatandaşın, CHP'ye vereceği oyun AK Parti'ye gideceğini, çünkü AK Parti iktidarda kaldıktan sonra bu kadar mücadele edip, onu değiştirmeye çalışmanın bir anlamının olmadığını düşündüğünü ifade eden Türker, şöyle devam etti:

"Biz geçmişte bunu söylüyorduk. Bize, DSP'ye herkes yükleniyordu. 'Oylarımız boşa gidecek, oylarınızı bize verin'. O tarihte bizim söylediğimizi şimdi onlar bize yüksek sesle söylüyorlar. Biz diyoruz ki hayır kurumu değiliz. Oylarımızı niye verelim. Şimdi CHP'nin oyları HDP'ye gidince, dün Sayın Kılıçdaroğlu, bundan 3 hafta evvel Sayın Deniz Baykal, 'biz hayır kurumu muyuz, niye verelim' demeye başladılar. Bütün bunları konuşurken, değerlendirirken Türkiye'nin gerçeklerini dikkate almalıyız."
"Koalisyonların zararlı olmadığını, toplumun tüm kesimlerinin temsil edilmesi için gerekli olan bir yapı olduğunu aktaran Türker, koalisyonlar için "iyi değildir" diye bir imaj yaratıldığını, aslında o imajın şu anda zararlarını gördüklerini dile getirerek, "Partiler HDP ile koalisyon kurmak istemiyorlar. Geriye ikinci alternatif AKP-CHP koalisyonu kalıyor. Bu koalisyonla ilgili yurt dışı Kemal Derviş'i tekrar görevlendirmiş" şeklinde konuştu.

DSP'nin barajı aşamama nedenine de değinen Türker, "2007 yılında CHP lehine feragat edince bu hep her seçimde olacakmış gibi dayatıldı. 2011'de olmadı. Şimdi bu seçimde de olmayacağını gördüler. Böylesi bir yaklaşım içindeyiz. Partilerin kurduğu ittifak olursa en çok yer alması gereken parti DSP'dir. Çünkü partimizin koalisyon deneyimi var. Üç kez DSP olarak koalisyon yaptık. Şu anda CHP'nin koalisyon deneyimi yok. CHP iktidar olmadı hiç. Devraldığı SHP iktidar oldu. MHP'nin iktidar, koalisyon deneyimi var" şeklinde konuştu.

Türker, daha sonra Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol ile basın müzesini gezdi, anı defterini imzaladı.