BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,92
ALTIN 2.441,97

Mars Balık Burcuna Geçiyor!..

Bugün enerji gezegenimiz Mars Balık burcuna geçecek. Mars 20 Şubat’a kadar Balık burcunda kalacak.

12 Ocak’ta enerji gezegenimiz Mars Kova burcundan ayrılıp Balık burcuna geçecek.

Mars 20 Şubat’a kadar Balık burcunda kalacak. Enerjimiz bu dönemde geri çekilirken, bilinçaltımız, hayal gücümüz, duygusal ihtiyaçlarımız dürtülerimizi ve motivasyonlarımızı etkileyebilir.

Mars Balık burcunda zayıf konumdadır ve transit sırasında genel olarak bedensel gücümüzde, motivasyonlarımız ve dürtülerimizde bir azalma söz konusu olabilir. Dış dünyada mücadele etmekten kaçınabiliriz; acizlik ve çaresizlik hissiyle harekete geçebiliriz.

Fantazi ve hayallerin peşinden koşmamız, boşuna enerji harcamamız mümkün. İçe dönen enerji, kızgınlık ve öfke ile psikolojik sorunlara yol açabilir. Bu dönemde duygular, hayaller ve yaratıcı enerjiyi maneviyat ve sanatsal kavramlara yönlendirmek iç dünyamızı dengelememize yardımcı olabilir.

Mars Balık burcunda ilerlerken 15 Ocak’ ta Yay burcundaki Satürn ile kare açı yapacak.

Bir kaç gün öncesi ve sonrası da etkili olacağı için hafta boyu bu gergin etkiyi deneyimleyebiliriz. Enerjimizin kısıtlandığını ve engellendiğini hissetmemiz ve ruhsal sıkıntılarla karşılaşmamız mümkün. Böyle durumlarda içimizde öfke ve stres biriktirebiliriz ve bu sağlığımızı etkileyebilir.

Kaza ve sakarlıklara karşı da dikkatli olmalıyız. Otorite kavramları ve aile büyükleri ile oluşabilecek çatışmalara temkinli ve sağduyulu yaklaşmalıyız. Güçlü bir irade ve kararlılıkla enerjimizi amaçlarımız doğrultusunda kullanmaya çalışmalıyız.

Mars 20-23 Ocak aralığında Balık burcundaki Neptün ile kavuşacak.

Enerji ve motivasyonlarımız fantaziler, hayaller, aşk, romantizm, inançlar ve sanatsal ilhamın etkisi altında kalabilir. Yaratıcı çalışmalar, ruhsal ve manevi uygulamalardan yüksek verim alabiliriz. Aşk hayatımız  fantazi ve romantizm ile renklenebilir. 

Ancak gerçeklerden kaçma, hayal kırıklığı, çaresizlik, kurban psikolojisi, bağımlılık gibi zararlı durumlar da bizi zorlayabilir. Genel olarak irade zayıflığı ve psikomotik rahatsızlıklara yatkınlık varsa bu dönemde temkinli olmak gerekebilir. Balık burcunun temsil ettiği ayaklar, ayak parmaklarına da özen göstermeliyiz. Sular, denizler, sıvılar, kimyasal maddeler, gazlar, ilaç, alkol vb. kavramlarda Mars zararlı olabileceği için daha dikkatli olmalıyız.

Mars’ın Balık burcundaki seyri sırasında yöneticisi olduğu Koç ve Akrep burçları enerji düşüklüğünü daha fazla hissedebilirler. Değişken grup İkizlerBaşakYay ve Balık burçları daha sert etkiler alacağı için yukarıda belirtilen günlere ve Ay’ın günlük transitleri sırasında Mars ile gergin görünüm yapacağı günlere özellikle dikkat etmelerini öneririm. Su grubu BalıkYengeç ve Akrepburçlarının bu dönemde sanatsal yaratıcılıkları ve duygusal enerjileri artabileceği için bu alanlardaki faaliyetleri daha verimli hale gelebilir.

Mars’ ın Balık burcu transitinin genel etkilerini öz burcunuz ile birlikte yükselen burcunuza göre de takip ediniz…

KOÇ (21 Mart-20 Nisan)

Mars Balık burcunda ilerlerken enerjiniz biraz geri çekilebilir, mücadele gücünüz ve motivasyonlarınız zayıflayabilir. Gizli düşmanlıklar, kaza ve bedensel hastalıklara karşı daha savunmasız olduğunuz için temkinli olmalısınız. Maneviyat, sanat ve yardım faaliyetleri ruhsal dengenizi korumanıza yardımcı olabilir.

BOĞA (21 Nisan-21 Mayıs)

Mars Balık burcunda ilerlerken sosyal çevreniz ve arkadaşlarla olan ilişkilerinize dikkat etmelisiniz. Grup ve kip çalışmalarına daha fazla zaman ayırabilirsiniz ancak bazı huzursuzluk ve streslerle karşılaşmanız mümkün. Erkek arkadaşların üzerinizdeki etkisi artabilir.

İKİZLER (22 Mayıs–21 Haziran) 

Mars Balık burcunda ilerlerken kariyer alanınızda bazı mücadeleler ve streslerle karşılaşmanız mümkün. Ortaklarınız ve üstlerinizle ilişkilerde meydana gelebilecek çatışmalara karşı temkinli olmalısınız. Sanat ve manevi konuların kariyer yaşamınıza etkileri artabilir.

YENGEÇ ( 22 Haziran-22 Temmuz)

Mars Balık burcunda ilerlerken yurtdışı bağlantılı işler, seyahatler ve hukuksal konulara harcadığınız enerji artabilir. Bu alanlarda bazı engel ve sıkıntılar karşınıza çıkabilir. Eğitim ve inançlar ile ilgili seyahatler yapabilirsiniz. Bu dönemde vizyonunuz genişleyebileceği gibi olaylara aşırı idealist ve hayalci yaklaşmanız da mümkün.

ASLAN (23 Temmuz–23 Ağustos)

Mars Balık burcunda ilerlerken içe dönük ve bastırılmış enerji bazı ruhsal sıkıntılar meydana getirebilir. Kaza ve sakarlıklara dikkat etmeli, özellikle maddi konularda gerçekçi olmalısınız. Borç almak ve vermek için uygun bir dönem olmayabilir. Vereceğiniz bir parayı bu dönemde bağışlamak daha doğru olabilir. Cinsel yaşamınızın fantaziler ve romantizm ile hareketlenmesi mümkün ancak kontrolsüz ilişkilerden kaçınmalısınız.

BAŞAK (24 Ağustos-22 Eylül)

Mars Balık burcunda ilerlerken ikili ilişkilerinizde daha fazla mücadele etmeniz gerekebilir. Eş, partner ve ortak ile olan ilişkilerde çatışmalar ve stresler oluşabilir. Karşı taraf size duygusal baskı yapabilir. Açık düşmanlar ve rakiplerinizle psikolojik bir savaş içerisine girebilir, gerilebilirsiniz. Sağlığınıza özen göstermeli, hem bedeninizi hem de ruh dengenizi korumaya özen göstermelisiniz.

TERAZİ (23 Eylül-23 Ekim)

Mars Balık burcunda ilerlerken iş ve çalışma hayatınızda mücadeleler artabilir ve sizi yorabilir. Bu nedenle herşeyden önce sağlığınıza özen göstermeniz gereken bir dönemdesiniz. Bağışıklık sisteminiz zayıflayabilir, bazı alerjiler, psikosomatik rahatsızlıklar nüksedebilir. Ayaklarınız hassas olabilir. Yanınızda çalışan kişiler, yardımcılar ve evcil hayvanlarla ilgili stresler yaşayabilirsiniz.

AKREP (24 Ekim-22 Kasım)

Mars Balık burcunda ilerlerken fiziksel enerjiniz azalsa da duygusal ve yaratıcı enerjiniz yükselebilir. Aşk yaşamınızda cinsel dürtüler daha romantik ve fantazi dolu olabilir. Sanat ve hobilerle ilgilenmek için uygun bir dönemdesiniz. Çocuklar ile ilgili kavramlarda daha fazla motive olabilir, enerji harcayabilirsiniz.

YAY (23 Kasım-21Aralık)

Mars Balık burcunda ilerlerken enerji ve motivasyonlarınız ev, yuva ve aile ile ilgili konulara yönelebilir. İç dünyanız bu dönemde huzursuz ve gergin olabilir. Duygularınızı ve öfkenizi içinizde tutabilir, bastırabilirsiniz. Bu durum psikosomotik kökenli mide ve sindirim sisteminde hassasiyet yaratabilir. Özellikle aile üyeleri, ebeveynlerle ilişkilere temkinli yaklaşmalısınız. Ev içerisinde oluşabilecek kaza ve sakarlıklar, evin su sisteminde meydana gelebilecek arızalar zorlayıcı olabilir.

OĞLAK (21 Aralık–20 Ocak)

Mars Balık burcunda ilerlerken zihniniz duygularınızdan ve hayallerinizde daha fazla etkilenebilir, günlük yaşamınız bazı karışıklıklar ve engelerle karşılaşabilirsiniz. Yakın çevreniz, kardeşler, akrabalar, komşularla ilişkilerde oluşabilecek streslere karşı temkinli olmalı, sözlerimize özen göstermeliyiz. Kısa ve uzun seyahatlerde trafikte riskli hareketlerden uzak durmalıyız.

KOVA (21 Ocak–18 Şubat)

Mars Balık burcunda ilerlerken para kazanma konularında  duygusal dürtlerimizi ve motivasyonlarımızı arttırabilir. Ancak bu alanda oluşabilecek bazı gecikmeler, aşırı harcamalar stres yaratabilir. Özellikle sosyal çevremiz ve üzerinde çalıştığımız projeler için harcama yapmamız gerekebilir. Maddi konularda aşırı idealist ve hayalci değil, realist davranmalıyız.

BALIK (19 Şubat–20 Mart)

Mars burcunuzda ilerlerken duygusal enerjiniz ve yaratıcılığınız artabilir. Ancak içsel olarak huzursuz, gergin olabileceğiniz için ilişkilerinizde sağduyulu davranmalısınız. Fantazi, hayaller arasında kaybolmak sizi zorlayabilir ve bu dönemde bağımlılıklar daha fazla zarar verebilir. Ateşli hastalıklar, enfeksiyonlar, psikosomatik rahatsızlıklar kaza ve sakarlıklara karşı temkinli olmanız gereken bir dönemdesiniz.

Astrolog Demet BALTACI