BIST 9.138
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,89
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Mark Zuckerberg yöneticilerine Apple'ı kızdıracak yasak koydu

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in yöneticilerine Android cihazlara geçmelerini ve Apple kullanmamalarını söylediği öğrenildi.

Abone ol

Mark Zuckerberg, kin tutmakta oldukça iyiye benziyor. Söylentilere göre Facebook CEO'su müdürlerine Android telefonlara geçmelerini ve sadece Android telefon kullanmalarını söylediği iddia edildi. Bunun sebebi olarak Tim Cook'un firmanın Cambridge Analytica veri skandalı ile ilgili yaptığı yorumlar gösteriliyor.

Tim Cook ne demişti?
Tim Cook'un Facebook'a sert bir gönderme yaptığı bir açıklaması bu sorunun kaynağı. Cook bir röportajında skandala gönderme yaparak "Kişisel hayatınızı takip etmeyeceğiz, bize göre mahremiyet bir insan hakkıdır. Bir sivil özgürlüktür." demişti.

Bu açıklamanın ardından Zuckerberg'in yöneticilerini Android telefonlarına yönlendirirken "Dünya çapında daha geniş kullanıma sahipler" açıklamasını yaptığı söylendi. Yöneticilerin de Android cihazlara geçip geçmedikleri bilinmiyor.

Cambridge Analytica skandalında, Trump'ın seçim kampanyası için 87 milyon Facebook kullanıcısının bilgileri, istekleri dışında kullanılmıştı.