BIST 9.140
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,58
HABER /  RAMAZAN

Mantarlı Tavuk Kavurma nasıl yapılır?

Pratik ama bir o kadar da doyurucu, besleyici ve lezzetli bir yemek tarifi yapmak istiyorsanız içeriğimizi okumaya devam edin. Cevapla.tv uzmanı Kısmet Lokantası & Mutfak Şefi Asım Güner'in mutfağına konuk olduk.

Abone ol

Ne yapacağınızı bilemediğiniz günlerde; kolayca bir araya getirebileceğiniz, pratik, bir o kadar da lezzetli, hafif bir yemek. Salata ve haşlama sebze ile sofralarınızı renklendiriyor. 

Mantarlı Tavuk Kavurma Malzemeleri; 600 gr kuşbaşı tavuk göğüsü, 400 gr kültür mantarı, 3 yemek kaşığı zeytinyağ, 1 adet soğan, 1 diş sarımsak, 1 adet domates, 2 adet kırmızı biber, 2 adet yeşil biber,1 çay kaşığı sumak, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kekik

Püf Noktası; Mantarları beyazlaması için limonlu suda bekletebilir, kuruladıktan sonra kullanabilirsiniz. Mantarlı Tavuk Kavurma Hazırlanışı; Kabuğunu soyduğunuz domatesi küçük küpler halinde doğrayın. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız yeşil ve kırmızı biberleri yarım ay şeklinde doğrayın.
Mantarları büyüklüğüne ve isteğinize göre ince dilimler halinde ya da iri parçalar halinde doğrayın.
Zeytinyağını tavada kızdırın. Kuşbaşı doğranmış fileto tavuk göğüslerini, suyunu salmaması için yüksek ateşte soteleyin.
Ardından; doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri, mantarı ekleyip, soteleme işlemini 10 dakika kadar sürdürün. Son olarak; doğranmış domates, tuz, çekilmiş tane karabiber ve kekik ekleyin.
Domatesler suyunu çekene kadar pişirme işlemini sürdürün. Arzuya göre; ince kıyılmış maydanoz ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.