BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,76
HABER /  GÜNCEL

Mantarlı makarna nasıl yapılır?

Bugün elmaelma.com okurları için basit ama bir o kadarda tadı damaklarda bırakan bir lezzet olan mantarlı makarna tarifinizi sizler için hazırladık.

Abone ol

Bugün akşam yemeğinizi çok abartmak istemiyorsunuz ama lezzetli bir tat arıyorsanız elmaelma.com'un sizler için hazırladığı ''Mantarlı makarna'' ile sizde lezzeti akşam sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Oldukça lezzetli olan bu tarifi sizde evlerinizde oldukça kolay ve pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

MALZEMELER

-1 paketpenne makarna

-10 adet mantar

-2 dalt aze kekik

-1 veya 2 yemek kaşığı tereyağı

-1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber

-1 tatlı kaşığı iri çekilmiş deniz tuzu

-5 su bardağı su

YAPILIŞI:

5 su bardağı suyu derin bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynayan suyun içine tuz ilave edin.Makarnayı kaynayan suya ilave edin. 7-8 dakika haşlayın ve  süzün. 1 yemek kaşığı tereyağını eritin ve süzülen makarnayı ilave edin. Makarna tenceresinin kapağını kapatın ve 2-3 dakika kısık ateşte demlenmeye bırakın.
1/2 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin ve temizlenmiş mantarları tavada çevirin. Mantarlar suyunu salıp çekince tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Haşlanan makarnaları mantarların olduğu tavaya alın ve taze kekikle lezzetlendirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Kaynak: elmaelma.com