BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,76
ALTIN 2.491,96
HABER /  GÜNCEL

Mahkemeden bomba cemevi kararı 'parasını Diyanet ödesin'...

YARGITAY'ın 'cemevileri ibadethane' kararından sonra Mersin'de bir mahkeme, "Cemevinin elektrik faturasını Diyanet İşleri Başkanlığı ödemeli' kararı verdi.

Abone ol

MERSİN’de bir mahkeme, cemevlerinin elektrik faturalarının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ödenmesi gerektiğine hükmetti. Yenice Sıdkı Baba Cemevi’nin elektrik faturalarının devlet tarafından ödenmesi için iki yıl önce açtığı dava bugün sonuçlandı.

Yenice Sıdkı Baba Cemevi tarafından 2 yıl önce açılan dava kapsamında yapılan keşif bilirkişi raporları ve görülen davada karar çıktı. Diğer ibadethanelerde olduğu gibi cemevlerinde de elektrik faturalarının Diyanet İşleri bütçesinden ödenmesini sağlamak amacıyla başlattıkları hukuki süreç içinde açtıkları davada Tarsus Asliye Hukuk Mahkemesi, "Cemevinin elektirik faturasını Diyanet ödemeli" kararı verdi. 

MAHKEME DE 'İBADETHANE' DEDİ... Cemevinin avukatı Derya Özinç Bozdoğan, davanın kendileri için olumlu sonuçlandığını söyledi. Avukat, mahkemenin cemevlerinin ibadethane olduğunu kabul ettiğini ifade ederek “Bundan sonra cemevlerimizle ilgili elektrik faturalarının artık Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından karşılanması gerektiğine karar verdi” dedi.

YARGITAY 'CEMEVLERİ İBADETHANE' DEMİŞTİ... Yargıtay, Cem Vakfı’nın açtığı başka bir davada, 2015’te cemevlerinin ibadethane olduğuna hükmetmişti. BEDAŞ’ın daha sonra faturaları tahsil etmek için açtığı dava reddedilmiş, bu karar da onanmıştı. Bu kararın kesinleşmesi halinde cemevlerinin fatura ödeme yükümlülüklerinin ortadan kalkacağı belirtiliyor.