BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.433,89
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Liseye geçiş sınavı ne zaman hangi liseler sınav yapacak?

Liseye geçiş sınavı ne zaman hangi liseler sınav yapacak sorusu milyonlarca öğrenci ve veli tarafından merak ediliyor. TEOG yerine gelen yeni sistemde bazı okullar sınavla alacak. Peki hangi okullar sınavla alacak detaylarıyla MEB ve internethaber'de.

Abone ol

MEB tarafından liseye geçişte yeni sınav sistemi açıklandı. Öğrenciler belli liselere girebilmek için sınava girecek. Sadece 8.sınıf konularının sorulduğu sınav ne zaman yapılacak hangi liseler sınavla alacak?

Sınava girmek istemeyen bir öğrenci, adrese en yakın okula yerleştirilecek.Sınava giren öğrenci için de girmeyecek öğrenci için de başvuru esnasından bir ekran gelecek, ekrandan 5 tercihte bulunulacak. Öğrencinin tercihi esas olacak. Uzmanlara göre 100 bine yakın öğrenci sınavla öğrenci alan üst düzey liselere girebilecek. Sınavı kazanamayan yaklaşık 1.1 milyon öğrencinin ise adrese yakın yerleştirme sistemine göre liseye yerleşecek. Yaklaşık 400 bin öğrenci Anadolu, Fen veya Sosyal Bilimler liselerine gidecek.

SINAV HANGİ KONULARDAN OLACAK?

Soruları Milli Eğitim Bakanlığı hazırlayacak. Öğrenci sınava kendi okulunun bulunduğu ilde girecek. Açık uçlu sorular olacak iddiaları boşa çıktı. Sadece açık uçlu sorular olmayacak. Sınav iki bölümden oluşacak: Sayısal ve sözel. Sınavda 60 soru olacak ve sadece 8.sınıftan sorulacak.

Liseye geçiş sınavının ne zaman yapılacağına dair henüz net bir açıklama yok. Liseye geçiş sınavının haziran ayının ilk günlerinde yapılması bekleniyor. Hangi liselerin de sınavla alacağı henüz belli olmadı.

HANGİ LİSELER SINAV YAPACAK?

Hangi liselerin sınavla alacağı henüz belli olmadı. MEB'e baktığımız zaman ise konuyla ilgili henüz bir bilgiye rastlamamaktayız. 

SINAV NE ZAMAN YAPILACAK?

Sınav haziran ayının ilk hafta sonu yapılacak. Yani ilk yapılacak olan sınav için tarih 2 Haziran 2018 Cumartesi veya 3 Haziran 2018 Pazar olarak görünüyor. Sınavın Cumartesi mi yoksa Pazar günü mü yapılacağı konusunda net bir açıklama henüz yapılmadı.

MEB