BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.326,09
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Lise öğrencilerinin olimpiyat başarısı

TÜBİTAK tarafından yürütülen "Uluslararası Bilim Olimpiyatları Programı" kapsamında, Türkiye'yi Moldova ve Tayland'da düzenlenen yarışmalarda temsil eden lise öğrencileri 1 altın, 5 bronz madalya kazandı

Abone ol

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca (TÜBİTAK) yürütülen "Uluslararası Bilim Olimpiyatları Programı" kapsamında, Türkiye'yi Tayland ve Moldova'da düzenlenen yarışmalarda temsil eden lise öğrencileri 1 altın, 5 bronz madalya kazandı.

TÜBİTAK'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) bünyesinde Uluslararası Bilim Olimpiyatları Programı yürütülüyor. Türkiye, olimpiyatlar kapsamında milli takımlarda yetiştirilen genç bilim insanlarıyla uluslararası sahada temsil ediliyor.

Bu kapsamda, 6-15 Temmuz 2017 tarihlerinde Tayland'ın Nakhon Pathom şehrinde gerçekleştirilen "49. Uluslararası Kimya Olimpiyatı"nda Türkiye adına İzmir Fen Lisesinden Ceylan Ceylan, İstanbul Atatürk Fen Lisesinden Sinem Selem Övünç, Batuhan Apa ve Ömer Faruk Bi̇çer yarıştı. Yarışmada Ceylan Ceylan altın, Sinem Selem Övünç, Batuhan Apa ve Ömer Faruk Bi̇çer bronz madalya kazandı.

Moldova'nın başkenti Kişinev'de 2-8 Temmuz 2017 tarihlerinde düzenlenen "25. Balkan Bilgisayar Olimpiyatı"nda ise Türkiye'yi, İstanbul Lisesinden Atacan İyi̇doğan, Galatasaray Lisesinden Caner Demi̇rer, Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesinden Bilge Kağan Ünal ve Karhan Kaan Kayan temsil etti. Öğrencilerden Atacan İyidoğan ve Caner Demi̇rer bronz madalya aldı.