BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Lise öğrencilerinin "Matematik Olimpiyatları" başarısı

İstanbul Lisesi öğrencileri, Brezilya'da düzenlenen ve 12 ülkeden 600'den fazla öğrencinin katıldığı "58. Uluslararası Matematik Olimpiyatları'ndan 5 madalya ile döndü.

Abone ol

TÜBİTAK Matematik Olimpiyat Milli Takımında yer alan İstanbul Lisesi öğrencileri kazandıkları madalya sayısıyla devlet liseleri arasında bir ilke imza attı.

Okul Müdürü Hikmet Konar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lise olarak olimpiyatlarda büyük başarı elde ettiklerini söyledi.

Bu başarıların arkasında öğrencilerinin büyük emeği, okulun yarışmalara hazırlanan öğrencilere yönelik yaptığı çalışmalar ve organizasyonların yattığını belirten Konar, şöyle konuştu:

"İlk kez bir devlet okulundan, kendi şartlarımızda, il milli eğitim müdürlüğümüzün bize verdiği destekler ve öğretmen arkadaşlarımızın yoğun gayretleri neticesinde ciddi bir başarı elde ettik. Öğrencilerimiz ciddi bir başarı elde ettiler. Bu başarı kolay elde edilmiyor. Ciddi çalışmak, disiplin gerektiriyor. Öğrencilerimiz bu başarıyı elde ederken kendi özel hayatlarından feragat ettiler. Cumartesi-pazar, okul saatleri dışında çalışarak bu başarıyı elde ettiler."

Olimpiyatlarda gümüş madalya kazanan 12. sınıf öğrencisi İlker Can Çiçek ise matematik olimpiyatlarına hazırlığının ortalama 7 yıllık bir süreç aldığını söyledi.

Bu süreçte okuldaki bilim takımı eğiticilerinin ve ailesinin büyük desteğini gördüğünü vurgulayan Çiçek, "Bu başarı 6-7 senelik özverili bir çalışmanın ürünü, bu süreç içinde farklı birçok etmen ile birlikte çalıştım. Bundan sonra ülkemizi uluslararası yarışmalarda başarılarla temsil etmeye devam etmek istiyorum." dedi.

Olimpiyatlarda bronz madalya kazanan 12. sınıf öğrencisi Nurullah Giray Kuru da 2 gün süren bir yarışmada toplam 6 matematik sorusunun sorulduğunu ancak bu soruların her gün karşılarına çıkan sorular olmadığını vurguladı.

Soruların çözümüne ulaşabilecek düzeye gelmek için 6-7 yıl çalışmak gerektiğini belirten Kuru, "Bu düzeye geldiğinizde bile yarışmaya çıktığınız anda o anki heyecanla her şey birden bire değişebiliyor. Olimpiyat böyle bir şey. Olimpiyatlarda Türk bayrağını gururla dalgalandırabilmek için çalıştım. Hedefim önümüzdeki sene altın madalya almak." diye konuştu.

Olimpiyatlarda mansiyon ödülü kazanan Mehmet Selahattin Şentop ise olimpiyatlara hazırlığın zor bir süreç olduğunu ve yurt genelinde TÜBİTAK tarafından yapılan elemeler neticesinde olimpiyat ekibinin belirlendiğini söyledi.

Şentop, gelecek yıl olimpiyatlara yeniden katılarak altın madalya kazanmak istediğini aktardı.

Diğer mansiyon ödülünü kazanan Ahmet  Alper Özüdoğru da gelecek yıl daha başarılı olmayı hedeflediğini kaydetti.