BIST 9.530
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.480,21

LEXUS ile Otomobilde Lüks Kavramına Yeni Standartlar

Lexus’un 6 farklı modelin her birini kısada olsa kullanma fırsatı buldum. Her biri için ilk yapabileceğim tanım gerçek anlamda göz alıcı ve kaliteli oldukları.

İlk showroomunu geçtiğimiz mart ayında Maslak’ta açan Lexus 6 farklı modeli ile Türkiye’de lüks kavramını yeniden şekillendirmek üzere harekete geçmiş durumda. Bu showroomun ardından İstinye park meydanda açtığı mini showroomu ile de dünyaca ünlü moda markalarıyla bir arada durarak, aslında sadece bir otomobil değil aynı zamanda bir yaşam tarzı olduğu mesajını da vermiş oluyor.

Lexus’un 6 farklı modelin her birini kısada olsa kullanma fırsatı buldum. Her biri için ilk yapabileceğim tanım gerçek anlamda göz alıcı ve kaliteli oldukları. Kalite anlamında Lexus denilince tabi ki  şüphe duymak ne kadar yersizse tasarımlarındaki her detayın ne kadar incelikle düşünülüp uygulandığından da aynı derecede emindim. Ancak bunu birebir deneyimlemek her bir detayın ayrı ayrı keyfine varmak günü benim için çok özel yaptı açıkçası..

Markanın üretiminden 4 yıl öncesinde 20 Japon mühendis aileleri ile birlikte Amerika’ya yerleşir. Oradaki yaşam tarzını bizzat deneyimleyerek ve müşterilerin beklentilerini anlayarak ihtiyaca uygun otomobiller üretmek için çalışmalar yapar. Detaylara verilen önemi gösteren bu örnek Amerika’da bu markanın neden bu kadar sevildiğini anlaşılır kılıyor. Hatta Amerika’da bu otomobil o kadar seviliyor ki bazı aileler çocuklarına Lexus ismini veriyor. Bizde kimse çocuğuna bu ismi verir mi bilemem ama kısa sürede otomobili daha sık yollarda göreceğimiz kesin.

Otomobile sahip olmak zaten ayrıcalıklı iken Lexus daha da ayrıcalıklı hissedin diye müşteri hizmetlerinde çıtayı oldukça yukarıya taşıyor. Yani showrooma 7/24 gidebiliyorken ihtiyaç halinde size helikopter göndermeye, dilediğinizde özel hazırlanan tırlarla otomobilinizi transfere kadar geniş ve özel bir hizmet sunuyor.

Dünya çapında 10 farklı hibrit modeliyle Premium markalar arasında en geniş hibrit ürün yelpazesine sahip markanın Türkiye’de satışa sunulan modellerde de hibrit motor seçenekleri bulunuyor. Bazı modellerde yaşlanma karşıtı klimalar var. Evet üstelik bilimsel olarak kanıtlanan bu anti-aging sistemi ile klima havayı daha saf hale getiriyor kabine saldığı negatif iyon yüklü su molekülleri hem havayı temizliyor hem de içerideki kokuyu yok ediyor.

Sadece Amerikalılar değil tabi ki düşünülen, birde Osmanlı tarzı koltuklar var. LS modelinde sunulan bu koltukları 45 derece geriye yatırıp 8 ayrı noktadan yapılan Shiatsu masajının keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca yine bu modelin ahşap direksiyon simidi 38 günde ve 67 özel aşamadan geçirilerek üretiliyor.

Satışta 6 premium model bulunuyor. IS; Sportif sedan, GS; Sedan, LS, NX; Crossover, RX; Lüks SUV, RC; Premium Coupe.

Bu modellerden sportif olduğu için en çok dikkatimi çeken tabi ki RC oldu. Kısa kullanımla yakında görüşmek üzere ayrıldığım otomobil, 245 beygir güç ve 350 Nm tork üreten 2 litre benzinli motora sahip. 7.5 saniyede 100 km hıza ulaşan otomobil ayrıca F Sport donanım paketiyle de alınabiliyor. Bu şekilde 245 olan beygir gücü 467 ye çıkarken fiyatı da 96.490 Euro dan 199.430 Euro ya çıkıyor.