BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  RAMAZAN

Levrek Sarma nasıl yapılır?

Eti yağsız ve lezzetli olan bol proteinli, yağ oranı düşük levrek balığını afiyetle tüketmek için Agafya restoran'ın Mutfak Şefi Rozzy'in mutfağına girdik.

Abone ol

Hafif ve lezzetli bir akşam yemeği için en güzel balık alternatiflerinden biri olan Levrek Sarmanın yapımı için Agafya restoran'ın Mutfak Şefi Rozzy'in mutfağına girdik.

Levrek Sarma Malzemeleri: Fileto Tüm Levrek, kaşar, karides (20 gr), köz kırmızı biber (yarım), soya sosu (1 tatlı kaşığı), zeytinyağ (3 tatlı kaşığı), maydanoz

Levrek Sarma Hazırlanışı: Levrekleri fileto şeklinde ortadan ikiye ayırıp, kılçıkları temizleyin. Kılçıkları temizlenmiş levrek filetoları 4 eşit parçaya bölüp balıkları ezin. 4 eşit parçaya ayrılmış levrek filetoları köz kırmızı biber, karides ve kaşarı yerleştirip kuyruk kısmından başlayarak rulo şeklinde sarın.  

Sardığınız levrek filetoların dağılmaması için üzerine kürdan yerleştirin. Önceden ısıtılmış kızgın tavaya zeytinyağı eklenerek levrek sarmalar koyulur ve tavanın ağzı kapalı olarak pişirilir. Lezzet vermesi için ince ve yuvarlak doğranmış kırmızı soğanları tavada 2-3 dakika pişirin ve servis tabağına alın.Levrek sarma piştikten sonra servis tabağına aldığınız soğanların üzerine levrek sarmanızı koyun,üzerine limon suyu döküp afiyetle tüketebilirsiniz.