BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.324,78
GÜNCEL

Lastik- İş Sendikası Genel Başkanı öldürülmeden önceki kavga ettiği anlar ortaya çıktı

SAKARYA'nın Arifiye ilçesinde öldürülen Lastik- İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan'ın fabrika işçisi Sedat Uzunlar ile kavga ettiği anların görüntüsü ortaya çıktı.

DİSK'e bağlı Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan, Sakarya'nın Arifeye ilçesindeki bir fabrikaya yaptığı ziyaret sırasında fabrika işçisi Sedat Uzunlar tarafından kendi tabancasından çıkan kurşunla vurularak öldürüldü. Yaşanan kavgada Karacan'ın yanında bulunan Şube Başkanı Mustafa Sipahi ve sendikanın iş yeri temsilcisi Osman Bayraktar da yine aynı silahtan çıkan kurşunlarla yaralandı. 

KAVGANIN SEBEBİ İŞÇİNİN BİRİM DEĞİŞİKLİĞİ: Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun’un görevlendirdiği 2 savcı, olayla ilgili soruşturmayı yürütürken, dün emniyetteki sorgusu tamamlanan Sedat Uzunlar, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Soruşturma kapsamında şüpheli ve yaralılardan alınan ifadelerden, kavganın, işçinin birim değişikliği yüzünden çıktığı belirtildi.

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI: Lastik- İş Genel Başkanı Karacan’ın tabancayla vurularak öldürüldüğü kavganın güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde, sendika binasında çıkan kavgada işçinin birkaç kez dövülerek dışarı çıkarıldığı ve daha sonra tekrar binaya götürüldüğü anlar yer aldı.

Kavga sırasında olay yerinden geçenlerin, bu anları uzaktan izlediği ve işçinin darbedilmesine rağmen müdahale etmediği görüldü. İşçinin dövülerek binadan dışarı çıkarıldığı sırada 5- 6 kişi tarafından üzerindeki kıyafetlerin çıkarıldığı da görüntülere yansıdı.

KAMERALAR KAYDETTİ: Giriş kapısındaki güvenlik kamerasınca kaydedilen kavga anlarında, bina içinde boğuşma olduğu da görüldü. Kavganın sonunda yaralı Mustafa Sipahi’nin koşarak, dışarı çıktığı, diğer kişilerin de yine koşarak, güvenlik görevlilerini çağırdığı kameraya yansıdı. Genel Başkan ve ekibinin darbettiği işçinin ise olay sonunda elinde tabancayla binadan kaçtığı görüldü.

Sitene Ekle