BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.307,42

LAMBORGHINI AVENTADOR VE HURACAN Test Sürüşü

Sıra bu uzman ellerden çıkan benzersiz otomobilleri kullanmaya geldiğinde yavaş yavaş fotoğraftaki mavi otomobile doğru çekildiğimi hissettim

Modellerinin isimlerini tıpkı logosu gibi arenalarda matadorlara karşı mücadele vererek uzun süre hayatta kalan ve ya yenilmez olarak gururla emekli olan boğalardan alıyor Lamborghini. İtalya'da Bolonya yakınlarında Sant Agata adlı küçük bir kasabada doğdu ve halen aynı yerde hayallerin otomobillerini üretmeye devam ediyor.

Otomobilin her detayı tek tek uzman ellerden geçiyor. Fabrika gezimiz sırasında koltuk derilerinin kesiminden, karbon fiber malzemenin fırınlanmasına kadar her aşamanın kadın, erkek uzmanlar tarafından dikkatle ve özenle yapılmasını izledik.

 Sıra bu uzman ellerden çıkan benzersiz otomobilleri kullanmaya geldiğinde yavaş yavaş fotoğraftaki mavi otomobile doğru çekildiğimi hissettim :)  700 beygir güç üreten ve 690 Nm tork değeri olan V-12 motoruyla adını yenilmez güçlü ve ödüllü bir boğadan alan Aventador LP700 roadster.

 Kasaba civarındaki dağ yollarında gerçekleştirdiğimiz sürüş sanırım hayatım boyunca aklımda kalacak. Elbette otomobilin limitlerini görme şansım olmadı çünkü sürüş testini trafiğe kapalı bir alanda değil köy yollarında yaptık. Gerçi kapalı alanda da limitleri ne kadar görebilirdim bilmiyorum oda ayrı konu, ancak otomobilin gaz pedalına dokunduğunuzda tüyleri diken diken eden sesle  sadece orada oturmak bile kalp atışlarını hızlandırıyor. Limitleri zorlamak nasıl bir duygu olurdu tahmin edemiyorum.

 Daha eski versiyon bir lamborghini konforunu bildiğimden bu yeni versiyonlar beni bayağı şaşırttı, güç ve sürüş dinamikleri öncelikli olduğundan konfordan bayağı ödün vermek gerekiyor bu tür otomobillerde ancak bu yeni versiyonların konforuna diyecek yok. Kendilerinin de söylediği gibi her geçen gün güç ve konforu bir araya getirme konusunda daha ileriye gidiyorlar. Resimdeki kullandığım aventador en güçlü versiyon bir diğer güncel model Huracan ise yine kullanma şansı bulduğum 610 beygir güçteki diğer kahraman. Huracan güç anlamında aventadordan zayıf olmasına rağmen çok daha seri ve atak aynı zamanda kullanımı çok daha kolay. Ama benim favorim fotoğraftaki mavi masal, bu otomobilin fiyatı ise 1.100.000 Euro.