BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,65
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

KYK taahhütname onaylama nasıl yapılır e devlet giriş

KYK burs sonuçları açıklandı. Fakat öğrencilerin burs alabilmeleri için e devlet üzerinden taahhütnameyi onaylatması gerekiyor. Peki e devlet üzerinden KYK taahhütnamesi nasıl yapılacak hangi gün sonra erecek?

Abone ol

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği KYK burs başvuru sonuçları açıklandı. KYK bursu almak isteyen öğrencilerin e devlet üzerinden taahhütname onaylatması gerekiyor.

KYK burs sonuçları öğrencilerin erişimine açıldı. 2017-2018 döneminde aylık 425 TL burs almak için başvuruda bulunan öğrencilerin erişimine açılan KYK burs sonuçları, Kredi ve Yurtlar Kurumu internet sitesi üzerinden öğrenilebiliyor. Sonuçların ardından burs almaya hak kazanan öğrenciler, taahhütname onayı işlemine geçecek, burs alma hakkını elde edemeyen öğrenciler ise öğrenim kredisi için değerlendirmede bulunacak. 

E DEVLET ÜZERİNDEN KYK TAAHHÜTNAME ONAYI YAPILACAK

KYK’nın ödeme yapabilmesi için burs/kredi hakkı kazanan öğrencilerin en geç 21 Kasım saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerekiyor. (Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamamaktadır.) Burs/kredinin hangi durumlarda kesileceği, kredi geri ödemesinin ne zaman ve ne şekilde yapılacağı gibi öğrencinin sorumluluğunda olan bilgilerin yer aldığı burs/kredi taahhütnamesinin dikkatli bir şekilde okunması gerekiyor.

KYK BURSLARI NE ZAMAN YATACAK?

Taahhütnamesini onaylayan öğrencilere kasım ayı sonunda ekim ve kasım olmak üzere iki aylık ödeme yapılacak. Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere 2017-2018 eğitim öğretim yılı için ödeme yapılmayacak. Ancak dileyen öğrenciler (normal öğrenim süresi içerisinde olmak kaydıyla) bir sonraki eğitim öğretim yılında burs/kredi için tekrar başvurabilecek.

kyk