BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.509,30
HABER /  GÜNCEL

KYK bursları ne zaman başlıyor Başbakanlık resmi burs kayıt takvimi

Başbakanlık KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak sorusu için gözler ÖSYM sayfasında. Binlerce öğrencinin heyecanla beklediği KYK burs başvurusu işlemlerinin Ekim ayının sonlarına doğru başlaması bekleniyor. Resmi KYK burs başvuru bilgileri Başbakanlık sayfasından duyurulacak.

Abone ol

 KYK burs başvuruları ne zaman ayın kaçında Başbakanlık resmi açıklaması geldi mi soruları gündemde. KYK burs ve kredi başvuruları ile ilgili henüz bir tarih belirtilmedi. Üniversitelerin tüm yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra KYK burs ve kredi başvurularının aynı anda başlaması bekleniyor.

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN: KYK burs ve kredi başvuruları henüz başlamadı. Önümüzdeki birkaç ay içinde başlaması öngörülüyor. KYK burs ve kredi başvurularına ilişkin henüz net bir açıklama yapılmazken geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda KYK burs ve kredi başvurularının Kasım ayı dolaylarında başlaması bekleniyor.

KREDİ KAZANANLAR NASIL GERİ ÖDEYECEK: KYK Başvurusu sonucunda öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrenciler mezun olduktan 2 yıl sonra almış oldukları kredileri geri ödemeye başlarlar. Kredi Yurtlar Kurumunun resmi web sitesi üzerinden borç sorgulaması yapılması ve ücretin geri ödenmesi gerekmektedir. KYK geri ödeme işlemi de aylık taksitler şeklinde belirlenmektedir yani almış olduğunuz kredi toplamını tek seferde geri ödemeniz söz konusu değildir.

BURSTAN YARARLANACAK ÖĞRENCİLER

Ön lisans öğrencileri,

Lisans öğrencileri,

İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100’e giren öğrenciler,

Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

KYK ÖNCELİK SIRASI: KYK öncelik sırası, kurumun resmi web sitesinde ayrıntılı olarak açıklandı. Öncelik belgesi sahip olan öğrenciler burstan ilk yararlananlar olacak. Peki hangi öğrenciler öncelik sırasından yararlanıyor. Kurumun sitesinden alınan bilgiye göre;

1) Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi) Belge,
2) Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)
3) Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,
4) Anne ve babası vefat etmiş olanlar,
5) Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak tamamlayanlar,
6) Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,
7) Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler,
8) ÖSYM sınavında ham puan bazında ilk yüze giren öğrenciler öncelikli olarak burs almaktadır.