BIST 9.138
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,64
HABER /  DÜNYA

Kuzey Kore'ye ABD'den "İşlerini Bitireceğiz" yanıtı

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı'nın ABD uçaklarını vurabileceklerini açıklamasının ardından Pentagon'dan "Bu ülkenin hakkından gelmek için Başkan'a seçeneklerimizi sunacağız!" yanıtı geldi.

Abone ol

Pentagon Sözcüsü Robert Manning, yaptığı açıklamada  Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong-ho'nun açıklamalarına yanıt verdi. Manning, " Kuzey Kore provokatif eylemlerine son vermezse, bu ülkenin hakkından gelmek için Başkan'a seçeneklerimizi sunacağımızdan emin olabilirsiniz" dedi.

Pentagon'un açıklaması,  Kuzey Kore'nin " ABD uçaklarını vurabileceklerine" yönelik açıklamasından sonra geldi.  Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong-ho,  ABD Başkanı  Donald Trump'ın savaş ilan ettiğini ve kendilerinin de karşı önlem alma hakları olduğunu açıklamıştı.

"TÜM DÜNYA İLK SAVAŞI İLAN EDEN ÜLKENİN  ABD OLDUĞUNU HATIRLAMALI"

Ri, "Geçen hafta  ABD Başkanı  Donald Trump, liderliğimizin fazla kalıcı olamayacağını söyleyerek en sonunda ülkemize savaş ilan etmiş oldu. Tüm dünya ilk savaş ilan eden tarafın  ABD olduğunu hatırlamalı" demişti.

Ri sözlerini şöyle sürdürmüştü:

ABD ülkemize savaş ilan ettiği için her türlü karşı önlemi alma hakkımız var. Buna hava sahamıza girmemiş olsalar dahi  ABD bombardıman uçaklarını düşürmek dahil.

Kuzey Kore: Trump'ın açıklamaları savaş ilanıdır