BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.295,61
HABER /  SAĞLIK

Kuru ciltler için kış maskesi tarifleri

Kış geldi! Kuru cilde sahip kişiler için de çile başladı. Kış aylarında ciltleri kurumasın, acımasın isteyenler için elmaelma.com'un kuru ciltler için kış maskesi tariflerini hazırladık.

Abone ol

Soğuk havaların gelmesiyle birlikte zaten kuru olan ciltler daha da fazla kurumaktadır. Bir süre sonra kuruyan cilt çatlamaya başlamakta ve pürüzlü bir görünüme neden olmaktadır. Bu pürüzlü görünümden cildinizi korumak istiyorsanız evde uygulayacağınız bu maske tarifleriyle cildinizi nemledirmenizi öneriyoruz. elmaelma.com'un haberine göre, bu maskeler cildinizi nemlendirecek ve yeniden ışıl ışıl olmasını sağlayacak! 

AVOKADO, BADEM MASKESİ, E VİTAMİNİ MASKESİ 

Avokado, nem üretimini tetiklemesi yönüyle kuru ciltler için harika bir meyvedir. İçeriğindeki doğal yağlar, folik asit ve vitaminler sayesinde esnekliği artırır ve kırışıklıkları azaltır. Bu faydaları, E vitamini ve badem yağı katkısıyla da zenginleştirilir.

MALZEMELER: 1/2 avokado, 5 damla badem yağı, 1 E vitamini kapsülü

HAZIRLANIŞI:  Avokadoyu bir kâsede pürüzsüz bir macun elde edene kadar ezin. 5 damla badem yağı ve E vitamini kapsülünün içindeki tozu ekleyin. Bütün malzemeleri iyice karıştırın. Bu maskeyi yüzünüze sürün ve 20 dakika boyunca nüfuz etmesini bekleyin. Ilık suyla yıkayın ve bunu haftada bir uygulayın

AVOKADO VE MUZ MASKESİ 

Avokado ve muzun nemlendirici özelliğine sahip olmasının yanı sıra bu maske, cildinize daha yumuşak ve pürüzsüz bir doku kazandırmanın kolay ve ucuz bir yoludur.

MALZEMELER: 2 büyük çilek, 1 muz, 1/2 avokado, 1 çorba kaşığı zeytinyağı (16 g)

HAZIRLANIŞI:  Çilekleri, muzu ve avokadoyu mikserin içine koyun. İyice karıştırdıktan sonra zeytinyağını ekleyin. Karışımı yüzünüze sürün ve 15 dakika bekletin, daha sonra ılık suyla yıkayın. Bu maskeyi ayda üç ila dört defa olmak üzere cilt kuruluğuyla mücadele etmek için uygulayın.

BAL VE YUMURTA MASKESİ 

MALZEMELER: 1 yumurtanın sarısı, 1 çay kaşığı bal

HAZIRLANIŞI:  20 dakika boyunca bekletin, sonra bol suyla yıkayın. Bu uygulamayı ayda iki kez tekrarlayın.Bu iki malzemeyi pürüzsüz bir macun elde edene kadar karıştırın. Yüzünüze ve boynunuza yayarak sürün.

YULAF EZMESİ VE YUMURTA MASKESİ 

Cilt kuruluğu, kırışıklıkların erken oluşma ihtimalini artırır. Neyse ki bazı malzemelerle hem kırışıklık riskini hem de ilgili birçok sorunu en aza indirebiliriz.

MALZEMELER: 2 çorba kaşığı yulaf unu (20 g), 1 yumurtanın beyazı

HAZIRLANIŞI: Yulaf ununu bir kaseye boşaltın. Başka bir kâsede yumurta beyazını yumuşak tepeler oluncaya kadar çırpın. Yulaf ununu yavaş yavaş ekleyerek homojen bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Bu maskeyi bir fırçayla yüzünüze uygulayın.

Kaynak: elmaelma.com