BIST 9.088
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,36

Kupa Trabzon'a Gidemez

Madem Fenerbahçe yargılandı, madem Beşiktaş şikeye teşebbüs etmekten yargılandı. O zaman bu sözlerin doğruluğu da incelenmeli ve gerçeğin açığa çıkarılması için gerekiyorsa Trabzonspor da yargılanmalıdır.

Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz; Kulüpler Birliği toplantısında Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na “Sayın başkanım ahlaksızlıktan, şikeden söz ediyorsunuz. Sizin kulübünüzün yöneticilerinin o dönem de bize ne tekliflerle geldiğini, neler önerdiğini biliyor musunuz? Gidin Sadri Şener’e sorun. Biz o dönem Trabzonspor yönetiminin tekliflerini kabul etseydik temiz futbol mu olacaktı? Ben o zamanda söyledim şimdi de söylüyorum maç satan karısını da satar.” Demiş.

Daha doğrusu dediğini söylemiş.

 

Yine Sayın Odyakmaz’ın söylediğine göre Trabzonspor Başkanı Sayın Hacıosmanoğlu ise bu sözlere karşı herhangi bir şey demeden gitmiş.

Basında böyle yer aldı.

 

Eee şimdi bu laflar doğru ise askıda mı kalacak?

 

Konuşan konuştu, arkasını dönen de gitti mi olacak?

Duyan, okuyan da sadece duyup, okudu mu olacak?

Böyle bir şey var mı?

 

Madem burası bir hukuk devleti, madem şikeden dolayı onlarca kişi neredeyse bir sene hapis yattı, madem milyonlarca taraftarın gönül verdiği takımlar yargılandı.

O zaman bu imalı laflar da yenilmemeli ve atlanmamalıdır.

 

Kimse yetkili, kimse etkili; gereğini yapmalı ve Sayın Odyakmaz’ın söylediklerine dayanarak şikeye teşebbüs anlamında incelenmek üzere değerlendirmelidir.

 

Madem Fenerbahçe yargılandı, madem Beşiktaş şikeye teşebbüs etmekten yargılandı. O zaman bu sözlerin doğruluğu da incelenmeli ve gerçeğin açığa çıkarılması için gerekiyorsa Trabzonspor da yargılanmalıdır.

 

Yargılanmalıdır ki koskoca bir camia bu sözlerden aklansın, yargılanmalıdır ki kimsenin aklında, içinde en ufak bir kuşku kalmasın.

 

Ve tabii ki şikeye teşebbüs suç olduğuna göre, şikeye teşebbüsten iki güzide takımın başı yandığına göre; eğer ima edilenin doğru olduğu ispatlanırsa Trabzonspor’un da başı yanmalıdır.

Adalet bunu gerektirir.

Hak, hukuk bunu gerektirir.

 

Velhasıl bu imalı sözlerin içine saklanmış iddia temizlenmediği sürece; şampiyonluk kupası Trabzon’a falan gidemez.

Gitmemelidir de…