BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.489,64
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kumluca’ya 150 milyonluk yatırım

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kumluca’ya bugüne kadar 150 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi

Abone ol

Türel: “Antalya’nın amelesi olmaktan şeref duyuyorum”

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kumluca’ya bugüne kadar 150 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi. Çok yoğun bir tempoda çalıştıklarını belirten Türel, “Antalya’nın hizmetkarıyız. Antalya’nın amelesi olmaktan şeref duyuyorum” dedi.

Kumluca’yı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, vatandaşlarla bir araya geldi. Kumluca Cuma Pazarı’nı gezen Türel, esnaf ve vatandaşla kucaklaşarak, sohbet etti. Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Türel, Kumluca Belediyesi’nin düzenlediği ‘Mehmetciğe Kıyafet Kampanyası’na katıldı. Yapımı tamamlanan Beykonak Sahil Projesi’ni de inceleyen Türel, yetkililerden bilgi aldı. Kumluca AK Parti İlçe Teşkilatı’nı da ziyaret eden Başkan Menderes Türel, hizmetlerini anlattı.

50 MİLYONLUK DEV İÇME SUYU PROJESİ

100 yıllık Karagöl Yaylası içme suyu sorununu 6 ayda çözdüklerini hatırlatan Türel, yapımı devam eden 50 milyon lira yatırım bedelli Karaağaç İçmesuyu Projesi ile Karaağaç, Çaltı, Güzören, İncirlik, Erentepe, Belen, Yazır, Adrasan, Seylemit, Yeşilköy, Karacaören, Yenikışla ve Çayiçi mahallelerinin yıllardır süregelen içme suyu sorununun tarihe karışacağını söyledi. Türel, proje ile 112 kilometrelik içme suyu hattı döşeneceğini kaydetti. Başkan Türel, 1970’li yıllardan bu yana bekleyen Yenicepınar’ın içme ve sulama suyu sorunlarını çözmenin de kendilerine nasip olduğunu ifade etti. 

3.5 YILDA 150 MİLYONLUK YATIRIM

ASAT ile birlikte Kumluca’ya bugüne kadar 150 milyon liralık yatırım yaptıklarını açıklayan Başkan Türel, “Tek başına Karaağaç İçmesuyu Projesi’ne 50 milyon lira harcayabilen bir yerel yönetim olmanın şerefini yaşıyoruz. İl Özel İdaresi’nin 2013’te Antalya’nın tüm köylerine yaptığı tüm yatırım 10 milyon lira idi. Biz şimdi sadece Karaağaç içme suyu projesine 50 milyon lira harcayabilen bir belediye olmuşuz. Sizlerin duasıyla destekleriyle daha iyisi yapacağız” diye konuştu.

Beykonak Sahil Projesi’nin tamamlandığını belirten Türel “100 dönümlük bir arazide mükemmel bir yaşam alanı. Kumlucalı hemşerilerimiz burada ister spor yapacaklar ister piknik yapacaklar ister denize girecekler” dedi.

KUMLUCA’YA ASMEK GELİYOR

Kumluca ASMEK Şubesi’ni iki hafta sonra açacaklarını müjdeleyen Başkan Türel, şunları aktardı: “Mezbaha projemizi hizmete açmıştık. Şimdi işletme ihalesi tamamlandı, ruhsatı önümüzdeki hafta bitiyor. Mavikent ve Beykonak hallerini birleştirdik, yaşanan sorunlar ortadan kalktı. Yaşamın her noktasına dokunmaya çalışıyoruz her noktasında vatandaşlarımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Tabi bunun için çok yoğun bir tempo içerindeyiz. Antalya’nın hizmetkarıyız, amelesi olmaktan şeref duyuyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın, Sayın Bakanlarımızın ve Antalya’da takım kaptanımız Dışişleri Bakanımızın ve vekillerimizin bize verdiği desteklerle yolumuza devam ediyoruz. Bu desteklerin hakkını vermeye çalışıyoruz.”

DESTEK SİZDEN ÇALIŞMAK BİZDEN

“İş bilen kadrolar göreve geldiği için çalışkan ve tecrübeli kadrolar görevde olduğu için bu hizmetler yapılıyor” diyen Türel, “Eğer halkımız bizleri desteklemeseydi hala ne Karaağaç İçmesuyu Projesi yapılıyordu ne Karagöl suyu gelmişti ne Beykonak Sahil Projesi yapılmıştı. Ben ilk dönemimde 11 kavşak yaptım, şimdi elhamdülillah 30 kavşağı geçtik, 2009-14 arasında bir tane kavşak yapamadılar. 1 metre raylı sistem ekleyemediler. Vur patlasın çal oynasın, lay lay lom beldiyeciliği yapıyorlar dedim, pişkin pişkin çıkıp, evet biz lay lay lom belediyeciliği yapıyoruz bundan sonra onu yapacağız dediler” ifadelerini kullandı.