BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,14
ALTIN 2.295,47

Kudüs'ü boşver, belediyelere bak!

Kudüs konusunu nasılsa üç-beş güne unutacaksınız. En iyisi iç siyasete dönüp, sizlere gerçeğe yakın bazı sağlam dedikodulardan bahsedeyim.

Okurlar soruyor, "Kudüs'le ilgili son gelişmeleri neden yazmıyorsun" diye...

İçimden gelmiyor da ondan...

8 defa gittim, 80 defa yazdım. En acı sözler, en acil çağrılarla seslendim beni takip edenlere. Lakin, Kudüs'ü namus bilen insanların çoğunda bile bir kıpırdanma göremedim.

Her katliam yaşandığında klavyenin başına geçip, "Kahrolasın İsrail, enkazını göreyim. Sana devlet diyenin yüzüne tüküreyim" diye aforizma parçalayanlara, "Yahu bu iş yazmakla, beddua okumakla çözülmüyor birader. Gel, beraber gidelim, oradaki mazlumların yanında olalım" demeye gör.

"Ama oralar çok tehlikeli, başımıza bir şey gelir" deyip bir anda sırra kadem basıyor. 

"Müslümanlar birbirini silahla, kafiri ise bedduayla öldürmeye çalışıyor" diyen her kim ise durumumuzu güzel özetlemiş! Çünkü çoğumuz bunu yapmakla yetiniyoruz.

Birbirimizi  kandırmayalım arkadaşlar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Filistin'i ağzına almasa, kimsenin Filistin diye bir derdi olmayacak! Erdoğan bir Filistin şiiri okumaya görsün. Herkes bir anda "Ah Filistin, vah Filistin" diyerek o şiiri okumaya başlıyor.

Ama Erdoğan, "Kudüs'e gidin, oradaki kardeşlerinizi yalnız bırakmayın" dediğinde, o topraklar bir anda tehlikeli olmuş oluyor. 

Yahu, Erdoğan ekranlara çıkıp, "Arakan'da soykırım var" demeyinceye kadar bir bakan, bir milletvekili, bir sivil toplum kuruluşu ağzını açıp tek laf etmedi be!

Türk Havayolu şirketlerinin fiyat tarifelerine açın da bakın!

Paris'e, Roma'ya, Dubai'ye, Budapeşte'ye gidiş, Kudüs'e gitmekten daha maliyetli, daha hesaplı, daha ucuz...

Yalvar yakar, "Şu fiyatları biraz indirin ki Kudüs'e herkes gidebilsin" diye kendimizi yırtıyoruz ancak, işitme menzilimizde kimsecikleri bulamıyoruz.

Fahiş fiyatlara rağmen, "Hadi Kudüs'e gidelim" diye sık sık çağrıda bulununca bu kez birileri çıkıp, "Sen bu işi ticarete döktün. Götürdüğün kişi başına kaç para alıyorsun, söyle bakalım?" diye iftira atma yolunu seçiyor.

Demem o ki...

Ne ben Kudüs konusunu yazayım, ne de sizin o engin duygularınız dalgalar gibi köpürüp dursun! Sizler, bugüne dek İsrail'e beddua ettiniz ama bitme noktasına gelen Filistin oldu!

Mazallah!..

Tamamen çökmesine falan neden olursunuz diye susuyorum.

En iyisi iç siyasete dönüp, sizlere gerçeğe yakın bazı sağlam dedikodulardan bahsedeyim.

Hani CHP şu sıralar, "Hükümet bizim belediyelerimize müfettiş gönderiyor" şeklinde bir yaygara koparıyor ya...

O iş öyle değil...

Kaynaklarımdan aldığım bilgiye göre, içinde AK Parti ve CHP'nin olduğu 40 küsur belediye hakkında soruşturma başlatılmış. İstanbul'da inceleme altına alınan belediye sayısı 17...

AK Partili belediyeler hakkında sadece inceleme yapılmıyor.

Aynı zamanda kamuoyunun nabzı da tutuluyor. Vatandaşların belediyeden ve belediye başkanından memnun olup olmadığı da soruluyor. 

Gelen sonuçlar berbat!

Cumhurbaşkanı'na sunulan anket sonuçlarına göre, İstanbul'da sadece iki belediye yüzde 50'nin üzerinde görünüyor. Anketlerde, belediyelerin ve başkanların tek tek sayılamayacak derecede önemli kusurları da ön plana çıkarılıyor.

Basitçe anlatmak gerekirse...

Önümüzdeki günlerde yeni bir görevden alma fırtınası eserse hiç şaşırmam. 

Ama bu kez istifa ettirilme yöntemine başvurulacağını sanmıyorum. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'ye ne yapıldıysa, sorunlu diğer belediyelere de aynısı yapılacak.

Parti ayrımı yapılmaksızın hem de...

SOSYAL MEDYADA TAKİP İÇİN:

twitter.com/slymnoz
facebook.com/slymnoz
instagram.com/suleymanozi