BIST 9.680
DOLAR 32,42
EURO 34,46
ALTIN 2.487,84
HABER /  GÜNCEL

Kritik MGK toplantısı sona erdi!

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanmıştı. Toplantı sona erdi. Toplantı 1 saat 40 dakika sürdü. OHAL, Kerkük ve İdlib gündemin öne önemli maddeleri arasında yer alıyordu.

Abone ol

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı saat 13.40'ta başlamıştı. Toplantı 1 saat 40 dakika sürdü. Önceki MGK toplantısı, 22 Eylül Cuma günü gerçekleşmiş, 3 saat 10 dakika sürmüştü.

OHAL'İN UZATILMASI BEKLENİYOR

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş geçen cuma günü yaptığı açıklamada OHAL'in uzatılacağınıdı, tavsiye kararının ise yapılacak MGK'da alınacağını duyurmuştu. bugün MGK ve Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanacak. Toplantılarda OHAL'in uzatılması için karar alınması bekleniyor. Bugün alınacak karar sonrası TBMM'de yarın ya da çarşamba günü yapılacak oylamanın ardından 5'inci kez uzatılacak. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 20 Temmuz 2016'da ilan edilen OHAL uygulaması ile 15 ay geride kaldı.

OHAL, İDLİB VE KERKÜK

MGK'da Suriye ve Kuzey Irak ile ilgili gelişmeler de masaya yatırılacak. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin İdlib kentinde yürüttüğü çatışmasızlık bölgeleri oluşturulmasına yönelik operasyonunda gelinen aşama değerlendirilecek. Kuzey Irak'ta bağımsızlık referandumu sonrasında atılacak adımlar ile Kerkük'te yükselen gerilim de MGK'nın ele alacağı konu başlıkları arasında yer alacak.

.

MGK