BIST 9.583
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.476,29
HABER /  GÜNCEL

KPSS başvuru ücretleri ne kadar ÖSYM-AİS ortaöğretim 2018

Memur olabilmek için KPSS sınavına girecek adayalara ÖSYM'den 3 önemli uyarı var! KPSS ortaöğretim başvuruları 3 Temmuz'da başlamıştı, son gün ise 19 Temmuz. Peki KPSS ortaöğretim başvuru ücreti kaç para oldu? Adaylar KPSS sınavı için 60 lirayı ilgili bankalara yatırmak dekont ile KPSS başvurusu yapmak zorunda.

Abone ol

KPSS ortaöğretim başvuruları devam ediyor, son gün 19 Temmuz. KPSS başvuru ücreti bu sene 60 lira olarak belirlendi. Ücretlerin yatırılacağı bankalar; T.C. Ziraat Bankası, Akbank, Türk Ekonomi Bankası (TEB), Deniz Bank, Kuveyt Türk PTT ve Halk Bankası olarak belirlendi.

KPSS LİSE DÜZEYİ SINAVINA KİMLER GİREBİLİR? Lise 2, 3 ve 4'üncü sınıflarda okuyan lise öğrencileri öğrenciler, liseden mezun olup üniversite okumayanlar, önlisans 1 ve 2'nci sınıfta okuyanlar, lisans 1,2,3 ve 4'üncü sınıfta okuyanlar

KPSS BAŞVURUSUNDA ÖNEMLİ DETAYLAR

*Eksiksiz ve doğru olarak doldurulmuş Aday Başvuru Formu

*Nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya süresi geçerli pasaport nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Başvuruda adayın kimlik belgesinin aslını yanında bulundurması gerekmektedir.

*ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (ais) ilk kez kayıt olacak adaylar ile ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde(ais) kayıtlı olan adaylardan eğitim bilgilerinde eksiklik/değişiklik olanların diploma veya öğrenim durumunu gösterir resmî belgelerinin onaylı bir örneği talep edilecektir.

Bireysel olarak internet aracılığıyla başvuru hakkı olan adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemine (https://ais.osym.gov.tr) T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak başvurularını buradaki açıklamalar doğrultusunda yapacak ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru, başvuru süresinin son günü, saat 23.59'da sona erecektir.

KPSS NE ZAMAN: KPSS Ortaöğretim 7 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav için başvurular 3 ve 19 Temmuz 2018 tarihleri arasında alınacak. Sonuçlar ise 8 Kasım 2018 tarihinde açıklanacak.