BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.304,80

Kova Burcunda Yeniay...Toplum Bilinci

19 Şubat’ da saat 01:47’de Ay ve Güneş Kova burcunun 29 derecesinde birleşecek ve yeniay doğacak.

 

19 Şubat’ da saat 01:47’de Ay ve Güneş Kova burcunun 29 derecesinde birleşecek ve yeniay doğacak.

Bu yıl Kova burcunda doğan ikinci yeniayı deneyimleyeceğiz. Geçtiğimiz Ay Kova burcunun 0 derecesinde doğan yeniayın ardından şimdi son derecesinde bir yeniay doğacak. İki yeniayın enerjilerinin birbirini tamamladığını söyleyebiliriz.

Kova geleceğin burcudur ve yaşadığı çağın ötesine uzanmak ister.

Yönetici gezegenleri Satürn veUranüs enerjileriyle  içinde bulunduğumuz şartları, alışılan düzeni değiştirir ve yeniden yapılandırır.

Yeniayın horoskoplarımızdaki etki derecesine göre geleceğimizi şekillendirecek, değiştirecek yeni fikirler ve ideallerin peşinden gidip, başlangıçlar yapabiliriz. Bireysel yaşamlarımızda olduğu kadar Kova yeniayı toplumsal kavramlarda da önemli yenilik ve değişimleri ortaya çıkarabilir. Yeni kapılar açmadan önce eski konuları tamamladığımızdan emin olmalı, bizim için gerekliliği kalmamış kavramları yaşamımızdan tamamen çıkarmalıyız. Ancak bu şekilde geleceğe emin ve güvenli adımlarla yürüyebiliriz. 

Zodyakta burçların sonu olan 29 dereceler anaretik nokta olarak kabul edilir ve pek tekin değildir. 29 derecede yerleşen bir gezegen içinde bulunduğu burcun özelliklerini aşırı, kontrolsüz ve olumsuz bir şekilde de ortaya çıkarabilir. Üstelik dolunay anı haritasında enerji gezegenimiz Mars da Balık burcunun 29 derecesinde yerleşerek oldukça hassas bir noktada duruyor.

Tam bir ay sonra 29 derece Balık burcunda yılın ilk önemli Güneş Tutulması meydana gelecek.

Bu yeniay bu tutulmanın giriş bölümü gibi. Eril enerjiyi temsil eden Mars oldukça zararlı bir yerleşimde.Venüs ise Balık burcunda yücelmiş pozisyonda duruyor. Venüs haritanın en güçlü gezegeni olarak dişi enerjiyi destekliyor.

Yeniay haritasının yükselen burcu Yay. Yükselen üzerinde yerleşen Satürn haritaya ciddiyet ve kararlılık veriyor. Yükselen yöneticisi Jüpiter dokuzuncu ev girişinde. Haritanın üçüncü evinde yerleşen Güneş ve Ay aynı zamanda Uranüs ve Plüton’un da orta noktasında bulunuyor. Yani yeniay güçlü değişim ve dönüşüm enerjilerini harekete geçiren ve sarsıcı olaylar meydana getiren Uranüs Plüton karesini de tetikleyecek. Bu aynı zamanda yüksek bir toplumsal bilinç demektir.

Yükselen Yay burcu hukuk, yasalar, mahkemeler, din, maneviyat, inançlar, uluslararası kavramlar, yüksek öğrenim, medya ve yayıncılık ile ilgili konuları da ön plana çıkarıyor. Satürn ve Kova burcunda yerleşen Merkür arasındaki uyumlu görünüm idealist ve orjinal fikirlerimizi uygulamaya koyup, pratik sonuçlar almamızı sağlayabilir. 

Yeniay Türkiye haritasının dokuzuncu evinde yerleşiyor. Hukuksal alanda yeni kanunlar ve düzenlemeler meydana gelebilir. Eğitim sistemindeki düzenlemeler, kamu yaşamında polis ve güvenlik güçleriyle ilgili yasalar bu yeniayda gündemde olacak. Bir süredir halkın hassas olduğu kadın ve çocuk güvenliği ile ilgili polise daha fazla yetki verilebilir. Bu stratejik olarak yeni düzenlemeler konusunda halkın onayını almaya yönelik bir çalışma olabilir. Ceza hukukunda da kadına yönelik şiddete karşı radikal bazı değişimler olabilir.

Dikkat çeken bir nokta da yeniay derecesinin Nessus astreoidi ile birleşimi.

Nessus mitolojideki centaurlardan biridir. Cinsel suçlar, taciz, tecavüz, ensest ilişkiler, cinsel suçlular, cinsellikle bulaşan hastalıklar gibi negatif etkiler veren bir centaurdur. Kişisel haritalarda önemli temasları varsa kişinin fiziksel ve psikolojik istismara uğrama ihtimali artar. Özellikle sinastri haritalarında kişiler arası ilişki analizlerinde daha fazla dikkat edilmelidir. 

Kamuoyunun bu kavramlarla çok meşgul olacağını söyleyebiliriz. İnşallah daha vahim durumlarla karşılaşmayız. Ancak negatif enerjinin de çok güçlü çalıştığını söylemeliyim. 

Bu arada tutuklu olan cinsel suçlulara yönelik dikkat çekici şiddet olayları, ölümler olması mümkün. Mars, onikinci evdeki natal Ay ile kare… On ikinci ev ülkede hapishaneleri ve tutukluları da yönetir. 9-10 Mart günleri bu anlamda önemli olabilir.

Önümüzdeki günlerde kadınlar ile ilgili organizasyonların, eylemlerin artabileceği bir süreçteyiz. Kova burcu isyan ve düzene karşı koyma enerjisi taşıdığı için haksızlık hissettiğimiz konularda sesler daha fazla çıkabilir. Siyasi alanda da bu durum değerlendirilecek ve partilerin kadın milletvekili adayları hızla çoğalacak.

Türkiye horoskopunun onuncu ev girişinde yerleşen Chiron sağlık ve şifa ile ilgili kavramların özellikle ülke yönetimi ve hükümet alanında dikkat çekeceğinin göstergesi. Liderlerin sağlık sorunları olabilir ve gizli olan konular görünür hale gelebilir. 

Balık burcundaki Mars , Türkiye’nin natal Ay’ına tam kare yapıyor.

Ay kadınları aynı zamanda genel olarak halkı temdil eder. Halk sağlığı ile ilgili konular ve hastaneler de etki alabilir. Sağlık çalışanları ile ilgili stresli durumlar meydana gelebilir. Halkın sağlıklı beslenmesi için gıda sektörü üzerindeki denetimler artabilir ve bu alanda yeni uygulamalar başlayabilir.

Mars Balık burcunda su, sıvılar, kimyasal maddelerden gelebilecek zararlara, hastalıklara da neden olabilir. Mars yanısıra Uranüs pozisyonu da elektrikten gelebilecek zararları arttırabilir. Yıldırım düşmeleri, fırtınalar, su baskınları, kazalar, yangınlar, terör olayları hatta depremler için riskli bir dönemde olacağız…

19 Şubat’ ta tohumu atılacak yeniay enerjileri 25 Şubat’ta ilk filizlerini vermeye başlayabilir. 5 Mart’ taAy dolunay fazına ulaştığında belirsiz olan konular netleşip herşey daha görünür hale gelecektir. 13 Mart’ ta ise yeniay enerjilerinin getirileri ile yüzleştiğimiz, sonuçlar elde ettiğimiz bir süreçte olacağız.

Kova yeniayı sabit grup burçların son derecelerinde doğanlar ile, değişken grup burçların ilk derecelerinde doğanları etkileyebilir. Bunun yanısıra kişisel haritalarınızda yeniay derecesine yakın yerleşmiş kişisel gezegenleriniz varsa yeniaydan etki alabilirsiniz.

Yeniayın hemen ardından Güneş ve Ay Balık Burcuna geçecek. 20 Şubat’ ta ise Mars ve VenüsKoç burcuna geçecek ve 21 Şubat’ ta birleşecek. Koç noktasındaki bu birleşme aynı zamanda natal Hadesin üzerinde olacak. Kadın ve erkek, eril ve dişil enerjinin birlik olup kökü geçmişe dayanan çürümüş, kötü, hastalıklı değerlerden, şatlanmalardan kurtulmak için dayanışma içerisinde olması anlamına gelebilir.

Tedavi için hastalığın keşfedilmesi, yaranın deşilmesi, iltihabın akıtılması gerekecektir. Artık bazı sorunların görmezden gelemeyeceğimiz kadar gözümüze sokulduğu bir dönemde olacağız. Tepkisiz kalmaya devam edersek olayların şiddetinin daha da arttığını göreceğiz. Kadın ve erkeğin ayrılmaz bir bütün olduğunu, huzurlu ve mutlu bir yaşam için eşit haklar içerisinde yaşaması gerektiğini kavrayana kadar.

Yeniay yorumlarını öz burcunuz ile birlikte yükselen burcunuza göre de takip ediniz…

KOÇ (21 Mart-20 Nisan)

Kova Burcunda doğacak yeniay sosyal çevrenizi hareketlendirebilir. Yeni arkadaşlar edinebileceğiniz gibi, iş veya özel amaçlı grup faaliyetlerine ve organizasyonlara dahil olabilirsiniz. Geleceğinizle ilgili yeni hedefler belirleyebilir, projelere başlayabilirsiniz.

BOĞA (21 Nisan-21 Mayıs)

Kova Burcunda doğacak yeniay kariyer yaşamınızda yeni kapılar açabilir ve önemli adımlar atabilirsiniz. Projelerinizi gerçekleştirebilmek için maddi destekler bulmanız, olgun ve statü sahibi kişilerden yardım almanız mümkün.

İKİZLER (22 Mayıs–21 Haziran) 

Kova Burcunda doğacak yeniay geleceğinizi şekillendirecek eğitim ve kariyer fırsatlarını karşınıza çıkarabilir. Yabancı kültürlerden kişilerle ilişkiler kurabilir, uluslararası iş bağlantıları ve seyahatler gerçekleştirebilirsiniz. Hukuksal kavramlarda önemli destekler almanız mümkün.

YENGEÇ ( 22 Haziran-22 Temmuz)

Kova Burcunda doğacak yeniay başkalarıyla paylaştığınız maddi kaynaklar ve hisseli paralar alanında girişimler yapmanıza imkan verebilir. Sağlığınızla ilgili başarılı tedavi ve operasyonlar gündeme gelebilir, sigorta vb. yerlerden gerekli maddi destekleri bulabilirsiniz.

ASLAN (23 Temmuz–23 Ağustos)

Kova Burcunda doğacak yeniay ilişkiler ve işbirlikleri alanında yeni başlangıçlar yapmanıza imkan verebilir. Duygusal ilişkilerinizde evlilik kararı alabilir, iş ortaklığı yapabilirsiniz. Süregelen ilişkilerinizde sorunları daha rahat çözebilir, uzman kişilerden danışmanlık alabilirsiniz.

BAŞAK (24 Ağustos - 22 Eylül)

Kova Burcunda doğacak yeniay iş, hizmet ve çalışma hayatınızda yeni imkanlar karşınıza çıkarabilir. Günlük rutinleriniz ve alışkanlıklarınızı düzenleyebilir, aileniz ve çevrenizden önemli yardımlar alabilirsiniz.

TERAZİ (23 Eylül - 23 Ekim)

Kova Burcunda doğacak yeniay aşk, romantizm ve duygusal yaşamınızda yeni fırsatlar karşınıza çıkarabilir. Yaratıcılığınızı ve yeteneklerinizi ön plana çıkarabileceğiniz verimli bir dönemdesiniz. Hamilelik, doğum ve çocuklarla ilgili şanslısınız.

AKREP (24 Ekim - 22 Kasım )

Kova Burcunda doğacak yeniay ev, yuva ve ailenizle ilgili yeni girişimler yapmanıza imkan verebilir. Emlak alımı, satımı, taşınma, kiralama gibi kavramlar gündeme gelebilir. Ailenizden maddi destek alabilirsiniz.

YAY (23 Kasım-21Aralık)

Kova Burcunda doğacak yeniay günlük yaşamınızdaki zihinsel yaratıcılığınızı ve iletişim gücünüzü arttırabilir. İş veya özel amaçlı seyahate çıkabilir, eğitim programına başlayabilirsiniz. Telefon, bilgisayar vb. elektronik araçlar alabilirsiniz.

OĞLAK (21 Aralık–20 Ocak)

Kova Burcunda doğacak yeniay maddi durumunuzu ve kazançlarınızı etkileyecek yeni fırsatlar karşınıza çıkarabilir. Teknolojik ürünler, elektronik araçlar alabilirsiniz veya bu alanlardan gelir elde edebilirsiniz.

KOVA (21 Ocak–18 Şubat)

Kova Burcunda doğacak yeniay yaşamınızda yeni deneyimler ve girişimler konusunda sizi destekliyor. Fiziksel görünümünüz ve kişisel imajınızda yenilik yapabilirsiniz. Geleceğinizi etkileyecek iş, kariyer ve ilişkiler alanında karşınıza fırsatlar çıkabilir. Sosyal çevreniz ve arkadaşlarınızdan yardım almanız mümkün.

BALIK (19 Şubat–20 Mart)

Kova Burcunda doğacak yeniay iç dünyanıza ve manevi konulara yönelmenizi sağlayabilir. Bedensel ve ruhsal şifa, arınma çalışmaları yapabilir, bağımlılıklarınızdan kurtulmak için girişimlerde bulunabilirsiniz. Yardıma ihtiyacı olan kişilerle ilgilenmeniz, hayır kurumlarına bağış yapmanız mümkün.

Astrolog Demet BALTACI