BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,16
ALTIN 2.323,52

Kova Burcunda Yeniay...Sıfır Noktası!..

20 Ocak’ta saat 15:14’de Güneş ve Ay Kova burcunun 0 derecesinde birleşecek ve Yeniay doğacak.

 

20 Ocak’ta  saat 15:14’de Güneş ve Ay Kova burcunun 0 derecesinde birleşecek ve Yeniay doğacak. 

Kova burcu hava elementinden, sabit nitelikli bir burçdur. Zodyakta onbirinci evi yönetir. Burası toplum içerisinde yeraldığımız, kendimizi gösterdiğimiz, toplumsal ve evrensel konularla ilgilendiğimiz, grup çalışmaları yaptığımız, arkadaşlarımız, gelecek hedeflerimiz, arzularımız, dileklerimiz ve projelerimizle ilgilidir. Özgür, idealist ve yaratıcı olan Kova burçları zamanın ilerisinde, farklı ve çılgın kimseler olarak da tanınırlar.

Yeniayın taze enerjileri yeni deneyimler ve farklı projeler konusunda destekleyici olabilir. Teknoloji, bilim, elektrik, elektronik, bilişim, internet, uzay, astronomi, astroloji, havacılık, uçaklar, yeni projeler, buluşlar, evrensel konular, grup çalışmaları hepsi Kova burcunun temsil ettiği kavramlardır.

Yeniayı takip eden süreçte bu alanlarda gelişmeler bekleyebiliriz. Geleneksel olana karşı çıkan Kova burcu enerjileriyle toplumsal ve evrensel kavramlarda devrim niteliğinde yenilikler, ilginç, orjinal düşünce ve uygulamalar söz konusu olabilir.

Yeniay haritasında Yengeç burcu yükseliyor ve yeniay haritanın sekizinci evinde doğuyor.

Bilinçaltımızı ve dişi enerjiyi temsil eden Ay ile, bilincimizi ve eril enerjiyi temsil eder Güneş kavuşıyor. Yönetici gezegen Satürn Yay burcunda yer alarak yeniay noktasına sextile, Balık burcunda yerleşenMars ve Neptün’e ise kare açı yapıyor. Diğer yönetici Uranüs Koç burcunda güney düğümde yerleşerek Oğlak burcundaki Plüton ile dik açı yapıyor. Merkür ve Venüs Kova burcunda yerleşerek zihinsel ve sosyal enerjileri arttırıyor. 

 

Sekizinci ev krizler ve dönüşümler ile ilgili bir ev olarak hassas durumlar ortaya çıkarabilir.

Yeni deneyimlere fırsat vermek için geçmişten gelen kavramlara, alışkanlıklara ve duygusal şartlanmalara da son vermemiz ve dönüştürmemiz gerekebilir. Bu uzun süreli bir hastalığın şifalanması için gerekli olan ameliyat ya da bazı ihmal ve hatalarımız sonucu karşılaştığımız kazalar da olabilir. Özellikle elektrikli araçlara ve elektrik çarpmalarına karşı temkinli olmalıyız. Mars Neptün kavuşumu sulardan gelecek zararları ve deniz kazalarını da tetikleyebilir. Fiziksel olarak tedavisi mümkün olmayan bir bedenin, bu dünyada tekamülü için gerekli deneyimlerinin sona ermesiyle dönüşmesi, ölmesi de sekizinci ev konusudur.

Başkalarıyla paylaşarak kendimizi dönüştürdüğümüz cinsellik, para ve maddi paylaşımlar da bu ev konusudur. Ruhumuzun derinliklerinde sakladığımız tüm kırgınlıklar, acılar, travmalar bu yeniayda zihnimizi meşgul edebilir. Ne de olsa yeniay doğar doğmaz Merkür retrosu da başlayacak. Geçmişle yüzleşip, barışmak için iyi bir dönemde olabiliriz. Psikosomatik sorunlar için terapi ve şifa hatta kökeni çok daha derinlerde olan karmik sorunlar için regresyon vb. çalışmalar yapılabilir. Yeniay noktasıyla 45’lik yapan Chiron yaralarımıza hem tuz basabilir hem de bize yeni şifa kapıları açabilir.

 

 

Yeniayda tohumu atılan enerjiler ve düşünceler 27 Ocak’da olgunlaşmaya başlayabilir ve 4 Şubatdolunayında iyice görünür hale gelebilir. Bu dönemde bazı sonuçlar almamız ve yön değişiklikleri yaşamamız da mümkün. 12 Şubat’tan itibaren de artık yeniayın yaşamımıza getirdikleriyle yüzleşip, değerlendirmeler yapabiliriz; yeni eylem ve düşüncelere yer açmaya başlayabiliriz. Daha uzun vadede kova yeniayında başlayan girişimler Temmuz sonundaki Kova dolunayında da sonuç verebilir.

Kova dahilerin burcudur ve orjinal, aykırı, çılgın olan kavramları temsil eder. Yeniayın burcun 0 derecesinde doğması belki de hiç denenmemiş, farklı konulara deli cesaretiyle girişebileceğimizi de işaret ediyor. Tarot destesindeki Jokerin tecrübesizce sezgileri ve içgüdüleriyle hareket etmesi gibi…Şanslıysak sürpriz yardımlar gelebilir ancak zarar da görebiliriz. Aslında Merkür’ün retroya geçmesi hevesle atılacağımız işleri biraz yavaşlatabilir; bir mola verip gerekli inceleme ve düzenlemeleri yapma fırsatını da verebilir.

Kova burcu tüm insanlığı ilgilendiren evrensel konulara da vurgu yapar. Kalabalıklar, grup faaliyetleri ortak idealler uğruna bir araya gelen kişiler kova enerjisi altındadir. Süregelen düzene karşı koyma, devrim ve isyan enerjileri taşıyan Kova yeniayında bazı grupların veya kalabalık halk kitlelelerinin insanlık yararına idealist faaliyetleri de dikkat çekebilir.

Yeniay derecesi Altair sabit yıldızı ile birleşiyor. Altair Mars ve Jüpiter etkisindeki kuvvetli bir yıldızdır. Ani gelen şanslar, servet, cesaret ile birlikte aşırı cesaretle alınan riskler sonucu kaza ve zararlara da yol açabilir. Asroloji ve astrologlarla da ilgili olan bu yıldız elektrikten gelebilecek zararlara, banyo kazalarına da dikkat çeker.

Yeniay ayrıca Circe astroidi ile birleşiyor. Circe mitolojide Helios ve Perse’ nin kızıdır. O mistik güçleri olan, büyü, şifa ile uğraşan bir cadı olarak da tanımlanır. Bir adada yaşayan Circe zor durumdaki denizcilere yardım eder, hastaları şifalı otlarla iyileştirir, sevgililere aşk iksirleri hazırlar.

Yeniayda gelecek hedeflerimiz ve arzularımıza odaklanıp sorunlarımızın çözümü için şifa ve yardım dileyebiliriz. Tüm ruhsal ve okült çalışmalar da bu yeniayın etkileri arasında yer alabilir.

Yeniay kişisel olarak sabit grup burçların ilk dekanında doğanlar için daha etkili olabilir. 20-23 Ocak Kova burçları,  21-24 Nisan Boğa burçları, 23-26 Temmuz Aslan burçları ve 23-26 Ekim Akrepburçları bu yeniayın enerjilerini yaşamlarında daha güçlü bir şekilde deneyimleyebilirler…

Yeniay Türkiye’nin horoskopunun sekizinci evinde doğacak.

Yükselen Yengeç derecesi yeniay haritasıyla birebir kavuşuyor. Sekizinci ev ülke haritasında dış ülkelerle yapılan ekonomik anlaşmalar, kamu borçları, sigortalar, vergiler, faizler, bankalar, miras hukuku, ölümler ile ilgilidir.

Bu dönemde vergiler, bankalar ile ilgili ekonomik yeni düzenlemeler yapılabilir. Ayrıca finans piyasalarına biraz dikkat etmek gerekiyor. Bu yeniayın dolunayı Aslan burcunda olacak. Spekülatif piyasalarda riskli hareketler, altın fiyatlarında hızlı çıkışlar da meydana gelebilir.

Ünlü kişiler veya liderlerle ilgili kaza, hastalık, ameliyat hatta ölüm haberleri de duyabiliriz. Ayrıca bu yeniayın ülkemizin Güneş’ ine açı yapması ve 24 Ekim Güneş tutulmasını da tetiklemesi nedeniyle kadınlar, çocuklar, hamilelik, doğum gibi konularda yeni hukuksal uygulamalar getirmesini de bekleyebiliriz.

Yeniayın genel etkilerini öz burcunuz ile birlikte yükselen burcunuza göre de takip ediniz…

KOÇ (21 Mart - 20 Nisan)

Kova Burcunda doğacak yeniay sosyal çevrenizi hareketlendirebilir. Yeni arkadaşlar edinebileceğiniz gibi, iş veya özel amaçlı grup faaliyetlerine ve organizasyonlara dahil olabilirsiniz. Geleceğinizle ilgili yeni hedefler belirleyebilir, projelere başlayabilirsiniz.

BOĞA (21 Nisan - 21 Mayıs)

Kova Burcunda doğacak yeniay kariyer yaşamınızda yeni kapılar açabilir ve önemli adımlar atabilirsiniz. Projelerinizi gerçekleştirebilmek için maddi destekler bulmanız, olgun ve statü sahibi kişilerden yardım almanız mümkün.

İKİZLER (22 Mayıs – 21 Haziran) 

Kova Burcunda doğacak yeniay geleceğinizi şekillendirecek eğitim ve kariyer fırsatlarını karşınıza çıkarabilir. Yabancı kültürlerden kişilerle ilişkiler kurabilir, uluslararası iş bağlantıları ve seyahatler gerçekleştirebilirsiniz. Hukuksal kavramlarda önemli destekler almanız mümkün.

YENGEÇ ( 22 Haziran-22 Temmuz)

Kova Burcunda doğacak yeniay başkalarıyla paylaştığınız maddi kaynaklar ve hisseli paralar alanında girişimler yapmanıza imkan verebilir. Sağlığınızla ilgili başarılı tedavi ve operasyonlar gündeme gelebilir, sigorta vb. yerlerden gerekli maddi destekleri bulabilirsiniz.

ASLAN (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Kova Burcunda doğacak yeniay ilişkiler ve işbirlikleri alanında yeni başlangıçlar yapmanıza imkan verebilir. Duygusal ilişkilerinizde evlilik kararı alabilir, iş ortaklığı yapabilirsiniz. Süregelen ilişkilerinizde sorunları daha rahat çözebilir, uzman kişilerden danışmanlık alabilirsiniz.

BAŞAK (24 Ağustos - 22 Eylül)

Kova Burcunda doğacak yeniay iş, hizmet ve çalışma hayatınızda yeni imkanlar karşınıza çıkarabilir. Günlük rutinleriniz ve alışkanlıklarınızı düzenleyebilir, aileniz ve çevrenizden önemli yardımlar alabilirsiniz.

TERAZİ (23 Eylül - 23 Ekim)

Kova Burcunda doğacak yeniay aşk, romantizm ve duygusal yaşamınızda yeni fırsatlar karşınıza çıkarabilir. Yaratıcılığınızı ve yeteneklerinizi ön plana çıkarabileceğiniz verimli bir dönemdesiniz. Hamilelik, doğum ve çocuklarla ilgili şanslısınız.

AKREP (24 Ekim - 22 Kasım)

Kova Burcunda doğacak yeniay ev, yuva ve ailenizle ilgili yeni girişimler yapmanıza imkan verebilir. Emlak alımı, satımı, taşınma, kiralama gibi kavramlar gündeme gelebilir. Ailenizden maddi destek alabilirsiniz.

YAY (23 Kasım-21Aralık)

Kova Burcunda doğacak yeniay günlük yaşamınızdaki zihinsel yaratıcılığınızı ve iletişim gücünüzü arttırabilir. İş veya özel amaçlı seyahate çıkabilir, eğitim programına başlayabilirsiniz. Telefon, bilgisayar vb. elektronik araçlar alabilirsiniz.

OĞLAK (21 Aralık – 20 Ocak)

Kova Burcunda doğacak yeniay maddi durumunuzu ve kazançlarınızı etkileyecek yeni fırsatlar karşınıza çıkarabilir. Teknolojik ürünler, elektronik araçlar alabilirsiniz veya bu alanlardan gelir elde edebilirsiniz.

KOVA (21 Ocak – 18 Şubat)

Kova Burcunda doğacak yeniay yaşamınızda yeni deneyimler ve girişimler konusunda sizi destekliyor. Fiziksel görünümünüz ve kişisel imajınızda yenilik yapabilirsiniz. Geleceğinizi etkileyecek iş, kariyer ve ilişkiler alanında karşınıza fırsatlar çıkabilir. Sosyal çevreniz ve arkadaşlarınızdan yardım almanız mümkün.

BALIK (19 Şubat – 20 Mart)

Kova Burcunda doğacak yeniay iç dünyanıza ve manevi konulara yönelmenizi sağlayabilir. Bedensel ve ruhsal şifa, arınma çalışmaları yapabilir, bağımlılıklarınızdan kurtulmak için girişimlerde bulunabilirsiniz. Yardıma ihtiyacı olan kişilerle ilgilenmeniz, hayır kurumlarına bağış yapmanız mümkün.

Astrolog Demet BALTACI