BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,52

Kova Burcunda Yeni Ay Doğdu!..Sürprizlere Hazır Olun...

30 Ocak’da gece 23:40’da Güneş ve Ay Kovaburcunun 10 derecesinde kavuşacak ve Yeni Ay doğacak.

 

30 Ocak’da gece 23:40’da Güneş ve Ay Kova burcunun 10 derecesinde kavuştu ve Yeni Ay doğdu...

 

Kova burcu hava elementi ve sabit nitelikteki bir burçdur. Zodyakta onbirinci evi yönetir. Burası toplum içerisinde yeraldığımız, kendimizi gösterdiğimiz, toplumsal ve evrensel konularla ilgilendiğimiz, grup çalışmaları yaptığımız yerdir. Kova burcu akılcıdır,özgürdür ve idealisttir. Belli bir amaç uğruna bir araya gelinen tüm çalışmalar, arkadaşlıklar, geleceğe ait projeler kova burcuna aittir.

 

Kova burcunu Satürn ile birlikte Uranüs yönetir. Satürn uzun vadeli, ciddi, kalıcı değerleri ve disiplini anlatırken, Uranüs tahmin edilmeyen, asi, çılgın, orijinal kavramlarla eşleştirilir. Kova burcunda her ikisini de bulabilirsiniz.

Bugünden çok gelecek ile ilgili olan Kova burcu kendisine uzun vadeli hedefler koyar. Bu amaçlar ve uyguladığı yöntemler,yaşadığı zamanın çok ilerisinde, farklı, orijinal ve anlaşılmaz olabilir. Kovalar o nedenle tuhaf ve çılgın kimseler olarak tanınırlar.

 

Kova burcu yeni ayı bu enerjileri bu ay yoğun bir şekilde yaşayabileceğimizi işaret ediyor. Teknoloji, bilim, uzay,astronomi,  astroloji, internet,havacılık, yeni projeler, buluşlar, evrensel konular, grup çalışmaları,özgürlük, devrim, başkaldırı hepsi Kova burcunun temsil ettiği kavramlardır.

 

Dünya üzerinde bu alanlarda daha fazla yenilik ve hareket olabilir. Yönetici gezegen Uranüs yeni ay noktasına uyumlu açı yaparak olayları hızlandırabilir ve sürprizler meydana getirebilir.

 

Yeni ay haritasında Terazi burcu yükseliyor.Bu yeni ay da ilişkiler, ortaklıklar, evlilik, hak, hukuk, adalet, eşitlik,diplomasi gibi kavramlarda mücadeleler devam edecek. Venüs Oğlak burcunda retro ve Plüton ile kavuşumda. Mars ise Terazi burcundaki seyrini sürdürüyor. Bu alanda Temmuz sonuna kadar kalacak.

 

Yeni ay Türkiye’nin horoskopunun sekizinci evinde doğacak. Sekizinci ev yeni ayları çok sevimli  değildir. Özellikle ülkemizde Kova yeni ayları beşinci evdeki  Güneş ve Akrep stelyumu ile temas ettiği için çok fazla ünlü ölümünün gerçekleştiği zamanlardır.

 

Sekizinci ev gizli kalmış, karanlık, zararlı ,(8. Ev zodyağın çöplüğü) dönüşmesi gereken kavramlarla ilgilidir. Bunun yanısıra, ekonomi, bankalar, kredi, dış borçlar, borsa, sigorta, vergiler, emekli maaşları, gizli işler, suçlular, ölümler vb. temsil eder. Uranüs 9. Evin yöneticisi. Klasik yönetici Satürn ise şu sıralarda beşinci evde Akrep burcunda natal Venüs ve Jüpiter üzerinde. Üçüncü evdeki natal Neptün ile kare açı yapıyor.  

 

Uranüs’ün onuncu evdeki yerleşimi yönetim ile ilgili sürpriz durumlara ve günlük hayatı, iletişimi ve teknolojiyi etkileyecek bazı uygulamalara neden olabilir.

 

Satürn kısıtlama getirirken, Uranüs ve Kova burcu ulaşım, hava yolu, bilgisayar, internet, telefon, medya, yayıncılık vb.konulara dikkat çekiyor. Oğlak burcundaki Venüs’ün retro olması, Plüton ile kavuşması ve 7. Ev üzerindeki yerleşimi bazı baskılar yaratabilecek, kanunlar ortaya çıkarabilir.

 

Transit Merkür yeni ay sırasında anaratik 29 derece Kova burcunda ve Türkiye’nin natal Ay’ı ( 29 derece İkizler) tam üçgen oluşturuyor. Ancak bu üçgen anaratik derecede olduğu için dikkat çekici. Halkı ve günlük yaşamı etkileyecek bir durum söz konusu. ( Cep telefonuna meraklı bir halk!)

 

Merkür iletişim Kova  teknoloji, bilgisayar olduğuna göre telefonlar, bilgisayarlar  ve İnternete dikkat etmek gerekiyor. Üstelik Merkür yeni aydan hemen sonra Balık burcuna geçiş yapacak ve kısa bir süre sonra geri dönerek Kova burcuna gelecek. Şubat sonuna kadar Merkür Kova burcunda retro yapacak. Bu durum da özellikle teknolojik problemlere, internet, telefon ve iletişimde sorunlara ve yeni uygulamalara yol açabilir.

 

Yeni Ay'ın etkilerini Öz burcunuz ile birlikte Yükselen burcunuza göre de takip ediniz... 

 

KOÇ (21 Mart - 20 Nisan)

Kova burcunda doğacak yeni ay sosyal hayatınızı hareketlendirebilir. Yaratıcılığınız ve cesaretiniz artacağı için kendinizi daha rahat ifade edebilirsiniz. Kuşkusuz bu durum sosyal hayatınızla birlikte kariyerinize de olumlu yansıyabilir. Kariyer hayatınızda ve üstlerinizle olan ilişkilerde süregelen bazı eski sorunları çözüme kavuşturmak için fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. İkili ilişkilerde dengeli olmaya çalışırsanız hakkınız olanı almanız mümkün.

 

Arkadaşlarınızdan destek görebileceksiniz. Bunun yanı sıra aile içerisinde karşılaşılacak bazı zorunlu dönüşümler olabilir. Ebeveynlerden birinin iş ve kariyer  hayatında ani bir değişim, yaşlı bir aile bireyinin kaybı veya hastalığı, yer değişikliği, evden ayrılma gibi durumlar geleceğe yönelik planlarınızda ani değişimler meydana getirebilir.

 

BOĞA (21 Nisan - 21 Mayıs)
Kova burcunda doğacak yeni ay, onuncu evinizi etkilediği için kariyeriniz için yılın önemli bir zamanındasınız. Toplum önündeki statünüz, iş, kariyer, ortaklık ve evlilik gibi konularda bazı sorumluluklarınızı arttırabilir. İş arkadaşlarınız ve ait olduğunuz gruplarla ilgili fikirsel tartışmalar, huzursuzluklar gündeme gelebilir.

 

Bunun yanı sıra iş toplantıları, organizasyon, eğitim , yurtdışı,medya, yayıncılık vb. faaliyetlerinizde de bu ay artış olabilir. Bir süredi uğraştığınız işlerde daha hızlı gelişmeler yaşayabilirsiniz. Venüs’ün ay sonunda ileri harekete dönmesi ile birlikte karşılaştığınız bazı engeller önünüzden kalkacaktır. Şubat ayı başları sizin için çok güzel görünüyor. Kendinizi toplum önünde ifade etmenize fırsat verecek gelişmeler yaşayabilirsiniz. 

İKİZLER (22 Mayıs – 21 Haziran) 
Kova burcunda doğacak yeni ay size güzel fırsatlar getirebilir. Planladığınız tatil ve seyahati bu ay gerçekleştirebilirsiniz. Bu seyahat maddi olarak biraz zorlayıcı olsa da sürpriz bir gelir veya prim sizi rahatlatabilir. İşinizin tanıtımı,medya, yayıncılık, eğitim, yurtdışı, dış ticaret vb. ile ilgili projelerinizi yeniay sonrası uygulamaya daha hızlı koyabilirsiniz.  

 

Maddi konular ve ortaklı gelir giderlerde hissettiğiniz kısıtlamalar bu aydan itibaren düzelmeye başlayabilir. Eşiniz veya partnerinizin bazı sağlık sorunları nedeniyle tedavi amaçlı operasyonlar söz konusu olabilir. Bu çocuğunuzla ilgili olabileceği gibi, çocuk sahibi olma konusunda tıbbi bir çalışma da olabilir. Öğreneceğiniz farklı bilgiler baz ıkonulardaki bakış açınızı değiştirebilir.

 

YENGEÇ ( 22 Haziran-22 Temmuz
Kova burcunda doğacak yeni ay, ortak kazançlarınız ve gelirlerinizle ilgili etkiler yapabilir. Herhangi bir ortaklı işiniz veya evlilik ile ilgili konularda bazı güç mücadeleleri ve dönüşüm sürecinde olabilirsiniz. Sağlığınızla ilgili bir zorlanma söz konusu ise bu ay tedavi amaçlı bir operasyon gündeme gelebilir. Sahip olduğunuz maddi değerler, ev, mülk veya ailevi bir meselede söz konusu olabilir.

 

Yeni ay tıkanmış bazı işlerde hızlı gelişmeler meydana getirebilir ve bu durum hayatınızı genel olarak etkileyebilir. Miras, nafaka, sigorta, vergi,kredi vb ortaklı işlerinizde sürpriz gelişmeler bekleyebilirsiniz. Bir iş ortaklığı için yatırım da alabilirsiniz. Bir süredir uğraştığınız ve bazı engellerle karşılaştığınız kavramlar ay sonundan itibaren hızla çözüm sürecine girebilir. Sonuçlar istediğiniz gibi olmasa da en azından belirsizlik ortadan kalkacaktır.

 

ASLAN (23 Temmuz – 23 Ağustos)
Kova burcunda doğacak yeni ay ile birlikte ikili ilişkileriniz ve ortaklıklarınız ile ilgili yeni bir dönem başlayabilir. Süregelen ilişkilerinizi daha sağlam bir zemine oturtma ve anlaşma yapmak için, özel ilişkinizde de evlilik kararı için bu yeniayı değerlendirebilirsiniz. Uranüs etkisi karşınıza sürpriz fırsatlar çıkarabilir sevgili Aslanlar.

 

Yurtdışı, medya, yayıncılık, yüksek öğrenim, hukuksal konularda hızlı gelişmeler yaşayabilirsiniz. Eşinizle birlikte hayal ettiğiniz bir yurtdışı seyahati veya tatili bu yeni aydan gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra Mars ve Venüs’ün pozisyonları yakın çevreniz ve akrabalarla ilgili bazı ani durumlar meydana getirebilir. Bu durum günlük rutinlerinizi kısa bir süreliğine değiştirebilir.

 

BAŞAK (24 Ağustos - 22 Eylül)
Kova burcunda doğacak yeni ay günlük hayatınız ve iş yaşamınızda yeni adımlar atmanıza yardımcı olabilir. Bu dönemde çok aktif, enerjik ve girişken olacağınız içinişlere yetişmekte zorlanabilirsiniz. Eğer kendinize bir yardımcı arıyorsanız bulmak için bu yeni ay güzel fırsatlar verebilir. Yeni bir beslenme, diyet,spor programına başlamak, sağlık kontrolleri yaptırmak da bu yeni ayın konuları arasında yer alabilir. Maddi konularda temkinli olmalı, riskli harekette bulunmamalısınız.

TERAZİ (23 Eylül - 23 Ekim)
Kova burcunda doğacak yeni ay, hayatınıza yeni bir aşk getirebilir. Sanatsal faaliyetleriniz ve hobilerinizle ilgili yeni açılımlar veya çocuklarınızla ilgili güzel girişimler söz konusu olabilir. Bu yeni ay aileye yeni bir bebek de getirebilir. Yurtdışı, eğitim ve hukuksal konularda heyecanlı gelişmeler yaşamanız da olası görünüyor.

Kendinizi geliştirecek bir eğitim programı ya da spor aktivitesi için bu yeni ayı değerlendirebilirsiniz. Kariyeriniz ve özel hayatınızdaki sorumluluklar arasında yaşadığınız gerginlikler bu ay sonundan itibaren rahatlamaya başlayabilir. Kariyerinizde ilerlemenizi engelleyen kavramları daha rahat kontrol edebileceksiniz.

AKREP (24 Ekim - 22 Kasım )
Kova burcunda dördüncü evinizde yeni ay doğacak. Bu yeni ay ev, mülk, aile ve ebeveynler ile ilgili kavramlarda yeni gelişmeler gündeme getirebilir. Ev alımı, satımı, kiralama, taşınma ya da aile büyükleri ile ilgili yeni girişimler bu yeni ayla birlikte hayatınıza girebilir.

Planladığınız seyahati gerçekleştirme konusunda bazı engellerle karşılaşabilirsiniz. Ya da yakın çevrenizdeki bazı sorunlar sizi yormuş olabilir. İletişim cihazları veya otomobille ilgili sorunları çözebilir; yenilikler yapabilirsiniz.

 

YAY (23 Kasım-21Aralık)
Kova burcunda doğacak yeni ay hayatınızı hareketlendirebilir ve iletişimi arttırabilir. Arzu ettiğiniz bir seyahate çıkabilirsiniz. Bu seyahat Uranüs etkisi nedeniyle, iş veya özel nedenlerle aniden de karşınıza gelebilir. Yeni bir iletişim cihazı, telefon, bilgisayar vb. alabilirsiniz.

 

Bu alanlarda araştırabilir, bilgisayar ve internette çalışmalar yapabilirsiniz. Bu durum iş ve çalışmalarınızı da destekleyecektir. Harcamalarınızı kontrol etmeye çalışmalısınız. Maddi konularda bazı baskı ve kısıtlamalar hissediyorsunuz. Ay sonundan itibaren şartlar biraz daha iyileşebilir.

 

OĞLAK (21 Aralık – 20 Ocak)
Kova burcunda doğacak yeni ay gelir, gider ve maddi kaynaklarınızı etkileyen alanda olacak. Bazı yeni harcamalar gündeme getirebilir. Ev veya ofisiniz için bir elektronik eşya, bilgisayar, telefon vb. alabilirsiniz. İş ve kariyer alanına daha fazla enerji harcasanız da zaman zaman huzursuzluk hissediyorsunuz.

Genel olarak toplum önündeki statünüzü değiştirecek önemli durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu orta vadeli bir etki olsa da bu ay sonundan itibaren maddi güvensizlikleriniz biraz daha rahatlamaya başlayabilir.

KOVA (21 Ocak – 18 Şubat)
Burcunuzda doğacak yeni ay sizin için yılın önemli bir zamanını işaret ediyor. Bu yeni ay her yıl bir kez olabilecek fırsatları karşınıza çıkarabilir. Dış görünüşünüz ve imajınızla ilgili yenilikler yapabilir, yeni bir beslenme ve diyet programına başlayabilirsiniz. Uranüs’ün pozisyonu hayatınızın hareketlenebileceğini ve bazı sürpriz durumlarla karşılaşabileceğinizi işaret ediyor. Düşünceleriniz çok hızlanacak ve bir çok değişik orijinal fikir bulabileceksiniz. İşiniz gereği, iletişim, teknoloji, bilişim, medya, yayıncılık, yurtdışı ile ilgili kavramlarda yeni başlangıçlar yapabilirsiniz.

Bir süredir yüksek öğrenim veya hukuksal bazı kavramlarda mücadeleleriniz olabilir ve sizi engelleyen gizli düşmanlıklar hissedebilirsiniz. Bu durumları ay sonundan itibaren daha rahat kontrol edebilirsiniz.

 

BALIK (19 Şubat – 20 Mart)
Kova burcunda doğacak yeni ay hayatınızda bazı gizli kalmış konuları açığa çıkarabilir. Bu belki de kendi bilinçaltınızdaki bir durum, fark etmediğiniz duygularınız da olabilir. Kendi değerinizle ilgili yeni farkındalıklar yaşayabilirsiniz. Bu yeni ay bazı bağımlılıklarınızdan ve zararlı alışkanlıklarınızdan kurtulmak için fırsat olabilir.  Ait olduğunuz arkadaş gruplarını da gözden geçirebilir, size zararı olanları eleyebilirsiniz.

 

Bu dönem bir uzmandan danışmanlık almak, ruhsal bir sorun için terapi almak, tedavi olmak için uygun olabilir. On ikinci ev yeni aylarında hastane ve klinikler daha fazla ziyaret edilebilir. Önümüzdeki Ay Balık yeniayından önce bu ayı hayatınızdaki problemli konularla ilgilenip, gerekmeyenleri ve çözümsüz olanları hayatınızdan çıkarıp hazırlık yapmak için değerlendirebilirsiniz.

 

Sevgilerimle

Astrolog Demet BALTACI