BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,06

Kova Burcunda Ay Tutuluyor!..

7 Ağustos'ta 21:10’da 15° Kova burcunda dolunay ile birlikte Ay tutulması meydana gelecek.

7 Ağustos'ta 21:10’da Ay, Aslan burcundaki Güneş ile karşıt açı yapacak 15° Kova burcunda dolunay ile birlikte Ay tutulması meydana gelecek.

119 no’lu Saros serisine ait bu tutulma ülkemizle birlikte dünyanın bir çok bölgesinden, Avrupa, Asya, Avustralya, Afrika, Antartika, Güney Amerika’dan izlenebilecek. En son 1999’ da bu seriden bir tutulma yaşamıştık.

Tutulmanın enerjileri dolunaya göre çok daha güçlüdür ve etkileri bir kaç aylık bir döneme yayılabilir. Duygularımız, ruh ve beden sağlığımız bu dönemde daha hassas olabilir.

Hava elementinin sabit nitelikli burcu Kova Zodyakta on birinci evi yönetir.

Kova dolunayı gelecek hedeflerimiz, hayallerimiz, ideallerimiz, toplumsal ve evrensel konular, özgürlük, eşitlik, adalet, devrim, yeni buluşlar, bilim, teknoloji, elektrik, elektronik, uzay, astronomi, astroloji, organizasyonlar, grup faaliyetleri, arkadaşlarımız ile ilgili olayları daha fazla gündeme getirebilir.

Aslan-Kova aksında yerleşen Ay ve Güneş, bireysel istekler, kişisel egolar, hırslar ile toplumsal kavramlar, kitlelerin menfaatleri arasında çekişmeler yaratabilir.

Sabit burçların 15° si evrenin dört kapısını temsil eder. Bu da evrenin dört köşesini koruyan  Boğa, Aslan, Kartal ve Melek olarak sembolize edilir. Bunlar 15 derece Boğa burcu, 15 derece Aslan burcu, 15 derece Akrep burcu ve 15 derece Kova burcudur.

Bu sabit dereceler enerjiyi yoğunlaştırır ve bir merkezde toplar. Yapı ve tanımlama prensibini sembolize eder. Öncü burçların deneyimlerini derinlik ve anlam kazandırarak yansıtır. Sabit burçların onbeşinci  derecesi maksimum yoğunluk noktasıdır. Bu noktadaki güç en konsantre formda bulunur.

Aslan’ın ve Kova’nın 15° leri kendini ya kişisel olarak (Aslan) ya da kolektif olarak (Kova) gösteren güçle ilgilidir. Bu gücün kendini ifade etmesi güçlü bir enerji patlamasıyla kişiselliğin yoğunlaşması (Aslan) ya da toplumsallık (Kova) şeklinde kendini gösterebilir. Kovada ise bu güç bireyin evrensel ve kollektif dünyaya açılmasını sağlar.

Tutulma an haritasında Balık burcu yükseliyor, MC ise Yay burcu var. Yönetici gezegenler Uranüs, Satürn ve düğümler düzlemi arasında olumlu bir görünüm var. Jenerasyon gezegenlerinin düğümler düzlemi ile yaptığı açılar genel büyük resmi anlamak için daha önemlidir. Çünkü onlar gelip geçiçi dürtü ve motivasyonlardan ziyade kadersel değişimlerle ve kollektif olaylarla daha fazla ilgilidir. 

Terazi burcundaki Jüpiter Ay ve Güneş’i desteklerken, Plüton ile zıtlaşıyor. Büyük önemli kalıpları yıkmak için kişisel şans ve fırsatlarımız mevcut. Venüs Yengeç burcunda duyarlı, evcimen bir halde. Merkür ise Başak burcunda dikkatli ve detaycı…Neptün nedeniyle romantik hayallerimiz biraz kafa karıştırabilir ve detaylar arasında kaybolabiliriz.

Ay tutulmaları bizi duygusal olarak daha fazla etkiler. Çünkü Ay duygusal ihtiyaçlarımız ve bilinçaltımızı yönetir. Yaşamımızdaki kadın figürler, aile ve yakınlarımızla ilgili konular da öne çıkabilir. Ruhsal ve bedensel sağlığımız, toplumsal alandaki huzur ve güvenlik biraz daha risk altında olabilir. Güneş ile birleşen Mars Ay ile karşıt açıda hırs, aç gözlülük, kibir gibi negatif duyguların zarar verici olabileceğini işaret ediyor. 

Güneş Duphe sabit yıldızı ile birleşiyor. Sert ve tehlikeli olan bu yıldız öfke, hırs ve kibir ile acımasızlık ve şiddet eğilimini arttırabilir.  Ayrıca bu yıldızın güç, cesaret, düşmanların üstesinden gelme, psişik yetenekler, dişil güç verdiği kabul edilir. Toplumsal alanlarda da dikkat çeken ünlü kişilerin, sanatçıla, sporcular, liderlerin egoist ve küstah davranışlarıyla karşılaşabiliriz.

Aşırı sabırsız ve bencil eylemler, kontrolü zor öfke patlamaları olabilir. Agresyon yaratabilecek durumlara ve kazalara dikkat etmeli, dürtülerimizi kontrol etmeliyiz. Mars olumlu yöne kanalize olduğunda bize gerekli enerji ve özgüveni verecektir. Yeteneklerimizi ifade etmek, dikkat çekmek, değer görmek, kariyer ve toplumsal alanda başarı elde edip, ödül ve mükafat almamız mümkün.

Ay ile birleşen Alnair Merkür ve Jüpiter karaterinde bir yıldızdır. İdealist ve üretken enerjilerle, gururlu ve azimli davranabiliriz. Bilim, teknoloji, astronomi, astroloji alanlarında da dikkat çekici gelişmeler olabilir.

Jüpiter Plüton dik açısı bu tutulmanın en güçlü açısıdır. Kişisel veya toplumsal alanlarda büyük hedef ve amaçlarımıza bizi ulaştıracak güç ve dirayete sahibiz. Ancak sosyal vicdan, eşitlik, hak, adalet konularına dikkat etmeliyiz. Otorite, düzen, kanunlar, inanç, maneviyat ve adalet arasında çekişmeler gözlenebilir. Art niyetli, yanlış davranışlar, baskıcı, manipülatif tutumlar maddi manevi bedeller ödetebilir.

Kova burcu bedenimizde ayak bilekleri, baldırlar, dolaşım sistemi ve toplar damarları, varisleri yönetir. Bu dönemde kalp, dolaşım ve tansiyon sorunları da artabilir. Dolunay öncesi ve sonrası birkaç gün bu bölgeleri zorlamamak ve dinlenmek doğru olacaktır.

Tutulmanın genel etkilerini öz burcunuzla birlite yükselen burcunuza göre de okumalısınız…

 KOÇ (21 Mart - 20 Nisan)

Dolunay ile birlikte sosyal çevreniz ve arkadaşlarınızla ilgili konular ön planda olabilir. Davetler, organizasyonlar ve bazı projelerle ilgili maddi konular gündeme gelebilir. Daha önceden başlamış bazı girişimlerinizden sonuç almanız, hedeflerinize ulaşmanız mümkün.

BOĞA (21 Nisan - 21 Mayıs)

Dolunay kariyer yaşamınız ile ilgili önemli gelişmeler meydana getirebilir. Bazı kararlar alabilir, geleceğinizi şekillendirecek dönüşümler yaşayabilirsiniz. Aile büyükleri ile ilgili sorumluluklar artabilir. Kendinizi toplum önünde ifade etmenize fırsat verecek gelişmeler yaşanabilir.

İKİZLER (22 Mayıs – 21 Haziran)

Dolunay ile birlikte yurtdışı, eğitim, seyahat, medya ve hukuk ile bağlantılı konularda yaptığınız girişimlerin sonuçlarını alabilirsiniz. Günlük işlerinizde sorumluluklarınız artabilir, felsefi düşünceleriniz ve yaşama bakış açınızda dönüşümler olabilir.

YENGEÇ ( 22 Haziran-22 Temmuz)

Dolunay maddi durumunuzla ilgili konulara dikkat çekiyor. Özellikle hisseli paralar alanında dönüşümler meydana gelebilir. Günlük yaşamınız ve çocuklarla ilgili maddi sorumluluklarınızın artması mümkün, gelirlerinizi arttıracak sürpriz fırsatlarla da karşılaşabilirsiniz.

ASLAN (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Dolunayda gelecek hedeflerinizde ve yaşama bakışınızda önemli değişimler meydana gelebilir. Evlilik ve ortaklık gibi sözleşmeli ilişkilerinizde önemli kararlar alabilir, kalıcı adımlar atabilirsiniz. Karşınıza çıkan fırsatları değerlendirmeye çalışın.

BAŞAK (24 Ağustos-22 Eylül)

Dolunayda günlük yaşamınız ve çalışma koşularınızda değişimler meydana gelebilir. Yardım aldığınız kişiler ve yanınızda çalışan kişilerle ilgili konular gündeminizde olabilir. Sağlığınız ve beslenme düzeninizle ilgili yeni uygulamalar gerekebilir. Diyete başlamak için uygun bir dönemdesiniz.

TERAZİ (23 Eylül -23 Ekim)

Dolunay yaratıcılığınızı ortaya çıkarıp, yeteneklerinizi gösterebileceğiniz fırsatlar karşınıza çıkarabilir. Aşk, eğlence, çocuklar ve sosyal yaşamdaki hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Maddi konularda disiplinli ve sorumlu davranmalısınız. Burcunuzdaki Jüpiter’in dolunayla yaptığı güzel açı sizi çok şanslı kılıyor.

AKREP (24 Ekim -22 Kasım)

Dolunay ev, emlak, mülk, yuva, aile, ebeveynler ile ilgili konularda bazı gelişmeler meydana getirebilir. Yeni ay döneminde başlayan girişimlerin sonuçlarını alabilirsiniz. Aile büyükleri ile ilgili bazı sorumluluklar sizi biraz kısıtlayabilir. İş ve kariyer hayatınızda hızlı gelişmeler olabilir.

YAY (23 Kasım-21Aralık)

Dolunayda yakın çevre, kardeşler, komşular, akrabalarla ilgili bazı gelişmeler olabilir. Eğitim, seyahat, iletişim veya ticareti faaliyetlerinizden sonuçlar alabilirsiniz. Yurtdışı, medya ve hukuk ile bağlantılı işlerinizde hareketli bir dönemdesiniz.

OĞLAK (21 Aralık –20 Ocak)

Dolunay maddi durumunuz ve bütçenizle ilgili konulara işaret ediyor. Sosyal yaşamınız nedeniyle bazı harcamalar yapabilirsiniz. Gelir ve giderlerinizi etkileyecek iş ve kariyer konuları gündeme gelebilir. Yeteneklerinizi değerlendirip kazanç elde edebişleceğiniz fırsatlar karşınıza çıkabilir.

KOVA (21 Ocak –18 Şubat)

Burcunuzdaki dolunay genel imajınızda dönüşümler meydana getirebilir. Kariyerinizi ve toplum önündeki statünüzü etkileyecek gelişmeler olabilir. Evlilik ve ortaklıklarla ilgili kararlar alabilirsiniz. Bu dönemde herkes tarafından fark edilip, dikkat çekebilirsiniz.

BALIK (19 Şubat – 20 Mart)

Dolunay ile birlikte biraz içe dönebilir, şifa, arınma, terapi çalışmaları yapabilirsiniz. Gizli olan konuları öğrenmeniz ve farkındalıklar kazanmanız mümkün. Ruh ve beden sağlığınızı olumsuz etkileyen zararlı alışkanlık ve bağımlılıkları bırakmak için uygun bir dönemdesiniz.