BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71

Kova burcunda Ay tutulması var!..

Gece 23:19’da Ay Mars ve Güneş ile karşıt açı yapacak ve 4° Kova burcunda dolunay ile birlikte tam Ay tutulması meydana gelecek.

Oğlak burcundaki Ay dolunay fazında. Sabah saatlerinde Ay boşlukta olacağı için ruhsal ve bedensel gergin ve huzursuz hissedebiliriz. Yoğun duygusal baskılar agresif tavırlara neden olabilir, dikkat etmeliyiz.

Bugün 27 Temmuz Cuma... Venüs günündeyiz...

Aslan burcundaki Güneş ve Kova burcundaki Mars arasında etkinleşen karşıt açı kaza ve çatışma potansiyelini arttırıyor. Günlük yaşamda sabırsız ve dürtüsel tavırlar zarar verebilir, temkinli hareket etmeliyiz.

Ay 13:41’de Kova burcuna geçecek. Ay öğleden sonraki saatlerde Boğa burcundaki Uranüs ile dik açı yapacak. Oldukça heyecanlı ve huzursuz olabileceğimiz için duygsal dengemizi korumaya çalışmalıyız. Beklenmedik ani durumlar plan ve programlarımızı değiştirebilir.

Gece 23:19’da Ay Mars ve Güneş ile karşıt açı yapacak ve 4° Kova burcunda dolunay ile birlikte tam Ay tutulması meydana gelecek.

Tutulmanın enerjileri dolunaya göre çok daha güçlüdür ve etkileri bir kaç aylık bir döneme yayılabilir.  Bu tutulma bu yüzyılda yaşanan en uzun süreli ay tutulması olarak kabul ediliyor. Toplam tutulum süresi 1 saat 24 dakika sürecek. Tutulma sırasında Ay, Dünya atmosferi tarafından kırılan ışığın neden olduğu kızıl renk nedeniyle kanlı ay olarak da adlandırılırıyor.

Tutulma ülkemizden izlenebilecek. Bunun yanısıra Orta Asya, Afrika, Avustralya ve Avrupa kıtasından gözlenebilecek.

Kova dolunayı gelecek hedeflerimiz, hayallerimiz, ideallerimiz, toplumsal ve evrensel konular, özgürlük, ,reform yeni buluşlar, bilim, teknoloji, elektrik, elektronik, uzay, astronomi, astroloji, grup faaliyetleri, arkadaşlarımız ile ilgili olayları daha fazla gündeme getirebilir.

Duygularımız, ruh ve beden sağlığımız bu dönemde daha hassas olabilir. Kova burcundaki Retro Mars ile birleşen ve Boğa burcundaki Uranüs’den sert görünümler alan Ay ve Güneş kişisel ve toplumsal alanlarda huzursuzluk ve gerginliği arttırabilir. Kalabalıkları etkileyen stresli durumlar, doğa olayları, kazalar ve hastalıklar yoğunlaşabilir. Mümkün olduğu kadar dikkatli ve temkinli hareket etmeliyiz…

Kova burcu bedenimizde ayak bilekleri, baldırlar, dolaşım sistemi ve toplar damarları, varisleri yönetir. Bu dönemde kalp, dolaşım ve tansiyon sorunları da artabilir. Dolunay öncesi ve sonrası birkaç gün bu bölgeleri zorlamamak ve dinlenmek doğru olacaktır.