BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  EKONOMİ

Konkordato isteyen ünlü piliç ve yumurta markası için flaş gelişme!

Bir süre önce iflas erteleme yerine getirilen konkordato talep eden, tavukçuluk sektörünün önde gelen markası Keskinoğlu Şirketler Grubu'na verilen süre mahkeme tarafından uzatıldı.

Abone ol

Dövizde yaşanan yükselişin ardından zor günler yaşayan şirketler iflas erteleme uygulaması yerine getirilen konkordato istemeye başladı. şirketlerin borçlarını karşılayabilecekleri koşullar dahilinde ödemek için alacaklılarıyla yaptıkları iflas anlaşması anlamına gelen konkordato isteyen şirketlerden biri de ünlü tavuk ve yumurta markası Keskinoğlu idi. Mahkeme Keskinoğlu'na 3 ay süre vermişti. Keskinoğlu'nun 10 Eylül 2018 itibariyle geçici mühlet kararı 2 ay daha uzatıldı.

FİNANSAL VERİLERİMİZ İNCELENDİ
Şirketten yapılan açıklamada, “Keskinoğlu A.Ş. olarak, 11 Haziran 2018 tarihinde ticari faaliyetlerimizi aralıksız devam ettirebilmek için, nakit sıkışıklığı nedeniyle geçici süreliğine konkordato başvurusunda bulunmuştuk. Talebimiz mahkemece kabul edilerek 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verilmişti. Şirketimizin finansal verilerinin incelenmesi sonrasında, 10 Eylül 2018 itibariyle; Akhisar 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından geçici mühlet kararının 2 ay daha uzatılmasına karar verilmiştir” denildi.

Keskinoğlu Piliç kimin sahibi Mehmet Keskinoğlu nereli kimdir?

Keskinoğlu Yönetim Kurulu, ilave finansman için de çeşitli kurumlarla görüşmelerin sürdüğü bilgisini paylaştı

ÜRETİMİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ
Mevcut süreçte üretim ve ürün satışlarının devam ettiği ifade edilen açıklamada,  “Var gücümüzle çalışıyoruz. 55 yıllık bir kurum olmanın yarattığı güvenle, tüm tedarikçilerimizin desteğini aldık. Şu anda 10 milyon dolayındaki canlı hayvanımızla üretimimizi sürdürüyor, ürünlerimizi de tüketicilerimize ulaştırıyoruz. Çiğ ve pişmiş piliç eti ürünleri olmak üzere toplam günlük 200 ton piliç eti ve günlük 2,5 milyon adedin üzerinde yumurta üretiyoruz” denildi.

MEDYADAKİ HABERLERE TEPKİ
Yaşanılan süreçte,  medyada zaman zaman çıkan asılsız iddia ve haberlere itibar edilmemesi çağrısı yapılan açıklamada, “Şirketimizi temsil etmeyen kişiler tarafından ortaya atılan iddialardaki spekülatif bilgilerin kamuoyuna aktarılmasının içinde bulunduğumuz bu hassas dönemde ticari ve sosyal paydaşlarımızı endişeye düşürdüğünü ve şirket faaliyetlerini olumsuz etkilediğini belirterek, tarafımızdan yapılmayan hiçbir açıklamaya itibar gösterilmemesi gerekir” çağrısında bulunuldu.

Varlık Fonu nedir yönetimi başkanı kim? Varlık Fonu şirketleri

Konkordato ilan eden firmalar hangileri? Konkordato nedir?

Mehmet Keskinoğlu'dan Erdoğan'a yardım notu!..