BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Komidinin Üstünde Yaşayanlar

Bir grup Galatasaray taraftarı son Galatasaray Beşiktaş derbisinde; ‘para komidinin üstünde’ yazılı bir pankart açmışlardı. Araya başka konular girdi yazamadım. Ama yazmasam olmazdı…

 

 

Bir grup Galatasaray taraftarı son Galatasaray Beşiktaş derbisinde; ‘para komidinin üstünde’ yazılı bir pankart açmışlardı. Araya başka konular girdi yazamadım.

Ama yazmasam olmazdı…

 

Bana sorarsanız bu pankart; sporla bazı şeyleri karıştıran bir zihniyetin kendi karakter yapılarını gösteren bir pankarttı.

 

Bunu yazan ve asanlar kendilerince bir espri yaparak; ekonomik anlamda zor günler geçiren Beşiktaş kulübü ve taraftarları ile dalga geçmek istemişler.

 

Eminim o pankartı hem asarken, hem de astıktan sonra çok eğlenmişlerdir. Çünkü onlar belli ki hayatın değerlerini paraya endekslemiş küçük beyinli adamlar.

 

O küçük beyinleri ile kendilerince dalga geçtikleri takımın taraftarları; sosyal duyarlığı ile dünya çapında ünlenen bir taraftar kitlesi.

 

O küçük beyinleri ile dalga geçtiklerini sandıkları Beşiktaş kulübü; bir zamanlar kardeş kulüp diye bir yerleri yırtılana kadar bağırdıkları bir takım.

Yani belli ki o pankartı açanlar aslında kardeş duyguları olmayanlar.

Bir anlamda da onlar; “tükürmedim öpücük gönderdim” diye yüzsüzlük yapan zihniyetin tribün versiyonlarıdır.

 

O küçük beyinleri ile düşmez kalkmaz bir Allah olduğunu unutup, bugün kendi kulüp yöneticilerinin transfer üstüne transfer yaparak; kulüplerini nasıl borçlandıklarının şaşalı transferler yüzünden farkında bile olmayanlardır.

 

O küçük beyinleri ile ilişkileri sadece satın almaya dayalı yaşayanlar olduklarını belli edenlerdir.

 

O küçük beyinliler kendilerince rakip takım ile dalga geçerken, aslında kendilerini âleme açık edenlerdir.

 

Çünkü onlar parayla satın almayı, parayla satın alınmayı; bazı kutsal değerlerin üstüne yerleştirmiş olanlardır.

 

O yüzden hiçbir Beşiktaş taraftarının bu pankarta üzülmesine gerek olmadığı gibi o küçük beyinlileri Galatasaray taraftarı olarak bile görmemeliler.

Onlar araya sıkışmış olan garibanlardır çünkü…

 

Çünkü onlar; Galatasaray gibi güzide bir kulübe yakışmayan küçük beyinlilerdir.

 

Çünkü onlar; sporu spor olmaktan çıkarmayı, sahada hiç tanımadığı insanların anasına avradına ve yedi sülalesine küfrederken aslında kendi kıçlarını açtıklarının farkında olmayanlardır.

 

Çünkü onlar; toplumun yüz karası olduklarını o afişle ilan ederken, aslında kendi ailelerinin de yüz karalarıdır.

 

Yani sözün özü onlar; komidinin üzerinde yaşam arayan küçük beyinlilerdir.